fronya40 15938 Posted January 27, 2022 Ингредиенты: 200 гр закваски Левито Мадре 2 яйца 100 гр сахара 2-3 г соли 50 гр кефира 0,5 ч.л соды 1 ст.л разрыхлителя Ванильный сахар по вкусу Изюм,цукаты 200 гр муки 50 гр раст.масла Закваску с холодильника налить 100 гр воды, хорошо растереть. постоит минут 20, все продукты смешать миксером, в последний момент растительное масло. Соду для погашение кислотности в старой закваске. Сложила по формочкам, поставила в холодную духовку и пекла до румяного цвета. Получились вкусные красавчики. 3 1 Natali06, inucya, lana19 and 1 other reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
fronya40 15938 Posted January 27, 2022 Честно говоря. Не много ли это соды с разрыхлителем? Что скажут наши опытные хлебопеки? Может вообще без этого всего можно было бы? Share this post Link to post Share on other sites
inucya 2583 Posted January 28, 2022 С виду красавчики, а как они внутри? Танюша, какие они на вкус? 1 1 Магда and fronya40 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
fronya40 15938 Posted January 29, 2022 На вкус отличные,чем то напомнили мне кексы ,что продавались в СССР в магазине. Хотя там масло капля,какие то песочные. Рекомендую. Когда выставляли,они только с духовки,я слопала горячим один и поделилась. Но что понравилось- вкусные,хорошо отстают от формы,пекут быстро,тесто легко делать. 1 inucya reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Магда 2263 Posted January 29, 2022 В 27.01.2022 в 22:24, fronya40 сказал: Честно говоря. Не много ли это соды с разрыхлителем? Что скажут наши опытные хлебопеки? Может вообще без этого всего можно было бы? Таня, дякую, що принесла сюди цей рецепт і поділилася досвідом. Я давно на нього заглядалася, ще з того часу, коли тільки починала розбиратися що ж таке закваска, і у мене тих залишків було як у Матроскіна молока) Але чогось думала що ці кекси вийдуть більш хлібними і прісними, так їх і приготувала жодного разу. А ти пишеш, що вони пісочні. Як добре, що є люди, які пишуть відгуки, діляться досвідом. Тепер точно сміливо можна готувати. Ось тільки бріош сьогодні спечу, на наступні вихідні будуть ці кекси. Ех, я вже сама як булочка бріош, а все печу-печу) А про соду. Я ще не настільки досвідчений пекар, щоб безапеляційно стверджувати, але мені здається, що кількість соди тут можна коригувати в залежності від того, наскільки давні і кислі залишки закваски. Адже сода в рецептах із залишками закваски додається для того, щоб невілювати кислоту закваски. Якщо я годую свою закваску двічі на день, то в мене за тиждень збираються залишки. Тобто, для мене це "залишки", хоча, практично, це майже активна закваска, а хто годує один-два рази на тиждень, то у них залишки будуть кислішими і менш активнішими. От для того, щоб готовий виріб не був кислий - додається сода. 2 fronya40 and inucya reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
fronya40 15938 Posted January 29, 2022 У мене залишилось 3 шт кексы. Впевнено скажу - супер. Я думаю,що для повсякденного випічки- саме то. В меня мамини з алюміню формочки з 70 х років.Таких вже нема. Лежали ,лежали. Дождались свого часу. Share this post Link to post Share on other sites
inucya 2583 Posted January 30, 2022 Ну, тогда я пошла доставать из холодильника закваску и 1 fronya40 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Ларіса 1 Posted March 25 Дуже смачні кекси! Дякую за рецепт! 1 lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
fronya40 15938 Posted April 13 Ой,нагадали мені ці кекси.. і побачила фото,і мій улюблений чайник,з мого життя до... Плакала трохи....дякую нашому форуму,кожного разу розумію,що ми разом... 2 lana19 and Магда reacted to this Share this post Link to post Share on other sites