Перейти до вмісту
спокусницЯ

Кетчуп перцевий

Recommended Posts

Ингредиенты:

4,5 кг червоного болгарського перцю

1,5 кг яблук (бажано по типу симиренки,
не надто соковиті, з кислинкою)

1,4кг цукру

125г солі

20 г меленого коріандр

5г чорного перцю

25г сушеного меленого перцю чілі

75мл оцту

large.thumb.jpg

 

Метод

Рецепт взят з ФБ, автор  Люба Біріна, дуже вдячна їй за  кетчуп, який, нарешті, зміг  зайняти почесне місце в мого синулі ( раніше, тільки магазинний був) Першу порцію робила все  по рецепту, але син не любить гостре, тому другу порцію зробила  вже  урізав червоний гострий перець. А ще трішки зменшила кількість цукру. І варити соус після блендерування можна до досягнення потрібної густини, чим довше, тим густіший вийде.  Але всім рекомендую зробити спочатку по рецепту і тільки тоді робити   висновки. 

"Вага вже чищених перців та яблук
Перець та яблука порізати на  невеликі  шматочки, засипати цукром. Накрити ємність і залишити на ніч. На другий день довести до кипіння і варити біля 2 годин на середньому вогні (шматочки овочів будуть плавати в цукровому сиропі - так і має бути, шматочки яблук мають стати прозорими).
Тоді все разом дуже ретельно зблендерувати (без блендера цей соус не вийде, м"ясорубка не допоможе). Повернути на вогонь, проварити ще хвилин 15, додавши сіль , коріандр , чорний перець , сушений мелений перець чілі (він може бути різної гостроти, тому дайте спочатку грам 15 добре перемішайте, пробуйте по смаку, тоді додавайте решту), в кінці - оцет 
Гарячий соус помістити в щойно простерилізовані банки, закатати гарячими кришками, укутати на ніч.
Вихід 6 л "

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оксана, спасибо за рецепт!  Интересный соус,  беру на заметку. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оксаночко, дякую, що нагадала в Телеграм про цей кетчуп. Теж бачила його у Люби на фб, але так і забула про нього🤦  Зробила, смакота неймовірна😍 робила пів порції - МАЛО!!! 

Від себе - було занадто солодко, то додала більше оцту. Наступного разу поменше перцю - мені занадто пекучий )

але дуже смачний, густий, яскравий. Гарний рецепт!

 

 

IMG20230924172550.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

О! Красуня! Дуже рада, що сподобалось!  А може воно і добре, що пів порції зробила, бо у всіх смаки різні, і от тепер ти знаєш, що потрібно скоригувати. Цукру в цьому рецепті багато, згодна)))) Але діти  люблять  солодке з м'ясом. 

В цьому році була не в тому стані, щоб нарізати яблука, перець вручну, тому  усе перекрутила на м'ясорубку і не тримала ніч з цукром. Одразу з цукром закип'ятила. І так як не було змоги закрити одразу, два рази в день доводила до кипіння, залишаючи відкритою кришку, щоб волога випаровувалась. А потім блендер усе довів до потрібного стану. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×