Перейти до вмісту
Справжня господиня

Баклажаны и перец жареные, в маринаде

Recommended Posts

Ингредиенты:

Баклажаны - 1 кг

Перец болгарск. красный - 1 кг

Сахар - 200 г

Соль - 1 ст. л.

Уксус 9% - 180 мл

Перец горький - по вкусу

Чеснок - по вкусу

Растительное масло для жарки

large.maxresdefault(1).jpg

 

Метод

Баклажаны порезать кружками, слегка посолить, выдержать 0,5-1 час, слить выделившуюся жидкость.
Баклажаны обжарить на растительном масле до мягкости.
Болгарский перец порезать полосками и обжарить на масле. После обжарки накрыть крышкой, чтобы легко было снять кожицу. Перец очистить, жидкость от перца сохранить.

Готовим маринад. Сахар, уксус, соль поместить в кастрюльку, довести до кипения, не кипятить. Добавить туда мелко порезанный горький перец и измельченный чеснок.
В маринад сольем жидкость от перца, не более 100 мл.

large.119628056_large.1826431698_(1).jpg.aa230ea2593145113083d27bca435eb8.jpg

В отдельную емкость выкладывать слоями баклажаны и перец, поливая их остывшим маринадом. Емкость оставить на сутки в комнате.

В простерилизованные банки 0,5 л раскладываем баклажаны и перец, поливая маринадом. Банки стерилизуем 15 минут после закипания.

large.377988966_large.1826431698_(1).jpg.aa230ea2593145113083d27bca435eb8(1).jpg

Ну и остатки. ВКУСНОООО!!!

large.large.1826431698_(1).jpg.aa230ea2593145113083d27bca435eb8(2).jpg

Количество баклажанов и перца можно менять, кому что больше нравится.
Маринад после укладки банок остается, его можно использовать куда угодно. Но меньше маринада варить не советую, овощи должны сутки мариноваться в большом количестве маринада.

 

Выход:   3 банки по 0,5л

Заметки

Рецепт случайно подсмотрен на сайте SAY7. Рискнула приготовить и просто влюбилась в этот рецепт. Делала и для еды, и для хранения. Очень, очень вкусно!!!
Автор предлагает после суточного маринования просто разложить овощи в банки, залить маринадом и закатать. Уверяет, что нормально хранится. Но я не очень доверяю такому хранению, тем более храню в квартире, поэтому сама решила простерилизовать банки. Стоят уже 2 недели, полет нормальный.
Я не очень люблю подобные морочные рецепты, да еще стерилизацию ненавижу, но обязательно сделаю еще несколько банок. Уж очень вкусно!
Для чего нужно сутки выдерживать в маринаде автор не пишет. Я так и готовила, ну может, меньше суток.
Маринад получается очень ядреный, там нет воды, но после настаивания все чудесным образом преображается. Добавление в маринад сока от перца моя отсебятина, так маринад смягчился дополнительно.
Очень советую!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А я зі звітом і відгуком. Зробила одну порцію, думала закрию дві баночки, а решту з'їмо зараз. Правда, мені ліньки було обсмажувати на сковороді овочі, та й здалося, що баклажани візьмуть забагато олії, то я запекла все в духовці під грилем, попередньо збризнувши олією. Оцет брала 6% яблучний, але, як на мене, його забагато, а чоловік сказав, що смачно, нічого змінювати не потрібно. Робила вчора ввечері, з тим, щоб сьогодні закрити, та вирішили, що залишимо все з'їсти зараз, а якщо вже буду консервувати, то зроблю окремо подвійну порцію. Ще подумала собі так, що для того щоб відразу їсти - можна буде додати цибулю, теж запекти, а оцту потрібно брати в половину менше, в маринаді гарно грають червоний гіркий перець та часник. Для зберігання ж, мабуть, доведеться таки лити повну порцію.

 

20230903_212704.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталя, дуже вдячна тобі за відгук з фото. Рада, що сподобалося. 

Дійсно, оцет треба під себе робити, я попереджала, що маринад виходить міцний. Тому я туди вливала сок з перцю. Але зовсім слабенький я б не робила, хз як стояти буде. Овочі з банки взимку зовсім не такі ядрьоні, як зразу, на наш смак добрі.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

В неділю замаринувала, а в понеділок простерілізувала та закрила ці смачнющі баклажани з перцем. Оцет замінила на суміш яблучного та виноградного, але кількість дала точно за рецептом, баклажани знову таки запікала під грилем, а не обжарювала, банки накладала не щільно, відразу закрутила банки кришками твіст і поставила стерелізуватися. Тепер мене мучить питання: в банках багато повітря. Це нормально, чи краще відкрити, долити маринаду і простерилізувати ще раз? Відгукніться, спеціалісти, бо я в консервації профан, ще й боюся ботулізму чи ще якоїсь фігні. 

Ось фото для наглядності

 

 

20240904_200827~2.jpg

20240904_200750~2.jpg

Змінено користувачем Магда

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Вчора написала відповідь і раптом зникло світло. Пишу знов.

Як раз вчора робила цей рецепт, вийшло 4 баночки по 0,5л. В мене теж так буває з пухиріками всередині. Це нормально, хоча краще без них. Просто треба деякий час наблюдати, чи не збільшується число тих пухирів, чи вони не ростуть самі. Ну і кришку перевіряти на піддутість та дзвінкий стук.

В мене буває, що всередині все гарненько, але кришка якось дзвінко реагує на стук пальцем. Таку банку ставлю окремо, наблюдаю. Часто нічого взагалі не буває далі, так і стоїть до зими, всередині теж нічого не зіпсоване. Чого так - не знаю.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×