Справжня господиня 3 356 Опубліковано: 22 серпня, 2022 Ингредиенты: Баклажаны - 1 кг Перец болгарск. красный - 1 кг Сахар - 200 г Соль - 1 ст. л. Уксус 9% - 180 мл Перец горький - по вкусу Чеснок - по вкусу Растительное масло для жарки Метод Баклажаны порезать кружками, слегка посолить, выдержать 0,5-1 час, слить выделившуюся жидкость. Баклажаны обжарить на растительном масле до мягкости. Болгарский перец порезать полосками и обжарить на масле. После обжарки накрыть крышкой, чтобы легко было снять кожицу. Перец очистить, жидкость от перца сохранить. Готовим маринад. Сахар, уксус, соль поместить в кастрюльку, довести до кипения, не кипятить. Добавить туда мелко порезанный горький перец и измельченный чеснок. В маринад сольем жидкость от перца, не более 100 мл. В отдельную емкость выкладывать слоями баклажаны и перец, поливая их остывшим маринадом. Емкость оставить на сутки в комнате. В простерилизованные банки 0,5 л раскладываем баклажаны и перец, поливая маринадом. Банки стерилизуем 15 минут после закипания. Ну и остатки. ВКУСНОООО!!! Количество баклажанов и перца можно менять, кому что больше нравится. Маринад после укладки банок остается, его можно использовать куда угодно. Но меньше маринада варить не советую, овощи должны сутки мариноваться в большом количестве маринада. Выход: 3 банки по 0,5л Заметки Рецепт случайно подсмотрен на сайте SAY7. Рискнула приготовить и просто влюбилась в этот рецепт. Делала и для еды, и для хранения. Очень, очень вкусно!!! Автор предлагает после суточного маринования просто разложить овощи в банки, залить маринадом и закатать. Уверяет, что нормально хранится. Но я не очень доверяю такому хранению, тем более храню в квартире, поэтому сама решила простерилизовать банки. Стоят уже 2 недели, полет нормальный. Я не очень люблю подобные морочные рецепты, да еще стерилизацию ненавижу, но обязательно сделаю еще несколько банок. Уж очень вкусно! Для чего нужно сутки выдерживать в маринаде автор не пишет. Я так и готовила, ну может, меньше суток. Маринад получается очень ядреный, там нет воды, но после настаивания все чудесным образом преображается. Добавление в маринад сока от перца моя отсебятина, так маринад смягчился дополнительно. Очень советую! 3 fronya40, lana19 та Олька reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 077 Опубліковано: 4 вересня, 2023 А я зі звітом і відгуком. Зробила одну порцію, думала закрию дві баночки, а решту з'їмо зараз. Правда, мені ліньки було обсмажувати на сковороді овочі, та й здалося, що баклажани візьмуть забагато олії, то я запекла все в духовці під грилем, попередньо збризнувши олією. Оцет брала 6% яблучний, але, як на мене, його забагато, а чоловік сказав, що смачно, нічого змінювати не потрібно. Робила вчора ввечері, з тим, щоб сьогодні закрити, та вирішили, що залишимо все з'їсти зараз, а якщо вже буду консервувати, то зроблю окремо подвійну порцію. Ще подумала собі так, що для того щоб відразу їсти - можна буде додати цибулю, теж запекти, а оцту потрібно брати в половину менше, в маринаді гарно грають червоний гіркий перець та часник. Для зберігання ж, мабуть, доведеться таки лити повну порцію. 3 fronya40, lana19 та Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 356 Опубліковано: 5 вересня, 2023 Наталя, дуже вдячна тобі за відгук з фото. Рада, що сподобалося. Дійсно, оцет треба під себе робити, я попереджала, що маринад виходить міцний. Тому я туди вливала сок з перцю. Але зовсім слабенький я б не робила, хз як стояти буде. Овочі з банки взимку зовсім не такі ядрьоні, як зразу, на наш смак добрі. 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 077 Опубліковано: 4 вересня (змінено) В неділю замаринувала, а в понеділок простерілізувала та закрила ці смачнющі баклажани з перцем. Оцет замінила на суміш яблучного та виноградного, але кількість дала точно за рецептом, баклажани знову таки запікала під грилем, а не обжарювала, банки накладала не щільно, відразу закрутила банки кришками твіст і поставила стерелізуватися. Тепер мене мучить питання: в банках багато повітря. Це нормально, чи краще відкрити, долити маринаду і простерилізувати ще раз? Відгукніться, спеціалісти, бо я в консервації профан, ще й боюся ботулізму чи ще якоїсь фігні. Ось фото для наглядності Змінено 4 вересня користувачем Магда Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 356 Опубліковано: 7 вересня Вчора написала відповідь і раптом зникло світло. Пишу знов. Як раз вчора робила цей рецепт, вийшло 4 баночки по 0,5л. В мене теж так буває з пухиріками всередині. Це нормально, хоча краще без них. Просто треба деякий час наблюдати, чи не збільшується число тих пухирів, чи вони не ростуть самі. Ну і кришку перевіряти на піддутість та дзвінкий стук. В мене буває, що всередині все гарненько, але кришка якось дзвінко реагує на стук пальцем. Таку банку ставлю окремо, наблюдаю. Часто нічого взагалі не буває далі, так і стоїть до зими, всередині теж нічого не зіпсоване. Чого так - не знаю. 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 077 Опубліковано: 7 вересня Світлана, дякую за відповідь! 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах