Перейти до вмісту
Справжня господиня

Тесто дрожжевое для ватрушек, пирожков, пирогов...

Recommended Posts

Ингредиенты:

250 мл молока,

20 г прессованных дрожжей ( 7 г сухих),

100 г сахара,

75 г сливочного масла,

2 яйца ( -1 желток на смазку),

0,5 ч. л. соли,

1 ч. л. ванильного сахара, 

650-700 г муки.

Выход теста 1.2 кг.

large.20220916_200835.jpg.0edc812ba2d20fd19c5eb9b644b1a835.jpg

Метод

В теплое молоко раскрошить дрожжи, добавить 1 ст.л. из общего к-ва сахара и всыпать 5 ст.л. муки из общего к-ва. Венчиком размешать и оставить опару на 30-40 мин.

Мягкое сливочное масло смешать с яйцами (один желток оставить для смазки), сахаром, солью, ванилью. Сливочное  масло можно заменить смесью масла и растит масла, соблюдая общее к-во. Я заменила, 50г сл.масла +20 мл раст. масла.

Подошедшую опару смешать с мукой и жидкой частью, замесить мягкое тесто. Муку всю сразу не добавлять, смотрите по тесту. Если мука сухая, ее может пойти и 600 г.

Тесто поставить на расстойку до увеличения вдвое. Обмять и еще раз дать подойти.

Можно разделывать изделия.

Заметки

Я сегодня пекла ватрушки и пирожки из этого теста - полный восторг! Тесто прекрасно разделывалось, было послушным, не съеживалось, мягкое, воздушное. Баланс сахара для пирожков со сладким айвовым вареньем был идеален. А вот для ватрушек (с менее сладкой начинкой) моему мужу-сладкоежу хотелось чуть послаще тесто. Мне было все фкусно!!!

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Світлана! Дуже люблю ці твої ватрушки! Треба буде найближчим часом повторити!:f-0-183:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 години тому, Наталия63 сказав:

Світлана! Дуже люблю ці твої ватрушки! Треба буде найближчим часом повторити!:f-0-183:

Наташа, тісто просто чарівне, роби з нього що забажаєш. Навіть просто булки будуть прекрасні! Можна їх штройзелем зверху притрусити і буде смакота.

Змінено користувачем справжня господиня

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А в мене  "маковушки".  Дякую, за тісто!  Рідні у захваті, кажуть дуже смачно ! 

large.339926496_754515036083417_336733128140234665_n.jpg.ff4cc7b775da0e7448804af063ed0d6a.jpg

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оксана, яка краса в тебе! :smilie_essen:Я таких маковушок ще ніколи не бачила, дуже цікаві. Розказуй, як їх робити. Це ж можна з разною начинкою наліпити.

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 години тому, справжня господиня сказав:

Оксана, яка краса в тебе! :smilie_essen:Я таких маковушок ще ніколи не бачила, дуже цікаві. Розказуй, як їх робити. Це ж можна з разною начинкою наліпити.

 

)) я теж.  Це був експеримент.  Побоялась начинку закрити наглухо, бо якась вона мені волога, тому тупо зробила надріз ножицями, ото і все.

А пиріжки я тільки починаю опановувати ( ага,  в мому віці))    

Але тісто  зацінили усі, тому  з листочка переписала на постійне місце в зошит, з приміткою "Супер"

О! І одразу питаннячко,  зверху,  готові,  мама завжди змащувала солодкою водою, для блиску.  Я  теж змастила, але  чогось вони липкі  залишились.  Є якась стала пропорція ?

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
17 хвилин тому, спокусницЯ сказав:

О! І одразу питаннячко,  зверху,  готові,  мама завжди змащувала солодкою водою, для блиску.  Я  теж змастила, але  чогось вони липкі  залишились.  Є якась стала пропорція ?

 

Я зазвичай для себе всю дріжджову випічку змащую перед духовкою просто молоком, яйце економлю))). Тоді і колір, і ледь блиск є. А якщо роблю на заказ або щось парадне для себе, то змащую збитим яйцем або жовтком+вода(чи молоко). 

Солодкою водою після духовки не мащу, бо липнуть. А от після випічки, як тільки з духовки, можу легенько змащити кисточкою м*яким сливочним маслом. Масло швидко просочуєть кірочку і не мастить руки.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×