Справжня господиня 3 465 Опубліковано: 22 січня, 2023 Ингредиенты: Сахар - 3 ст.л Масло сливочное - 50 (100)г Сок апельсина - 1 шт. Цедра апельсина Блины по любимому вашему рецепту У блюда есть своя легенда. Прихований текст Истории разные, одна гласит, что своё название он получил благодаря любовной интрижке будущего английского короля Эдуарда VII и некой французской актрисы по имени Сюзанна. Другая, что эта же актриса (как я думаю) Сюзан Рейченберг, играла в спектакле, где каждый раз вкушала блины, и шеф–повар одного из местных ресторанов придумал этот десерт специально для неё – возможно чтобы было вкуснее или, чтобы она обратила на него внимание. И еще версия из инета. Блюдо было создано из-за ошибки, сделанной 14-летним помощником официанта Шарпантье Анри, в 1895 году в Монте-Карло в Кафе де Пари. Он готовил десерт для принца Уэльского, будущего короля Эдуарда VII. Гостьей принца была красивая французская девушка по имени Сюзетт. Официант случайно пролил на блинчики апельсиновый ликёр, и так же случайно они загорелись. Но несмотря на всё это, блинчики очень понравились принцу и он попросил повара назвать их в честь своей очаровательной спутницы. Немного неправдоподобно, зато красиво. В общем, какова бы ни была правда, ЭТО ОООЧЕНЬ ВКУСНО!!! Короче. Напекла я как-то вечером блинов (крепов), сделала их чуточку толще, чем обычно пеку. Рецепт не даю, пеките сами свои любимые. Здесь только нужны чуть рыхлые блины (я так поняла смысл). А утром к завтраку была вторая часть марлезонского балета - сборка собственно дэсэрта. На сковородке растопить 3 ст.л. сахара и осторожно по краю сковороды добавить 50-100 г сливочного масла. Аккуратно размешать карамель с маслом, влить сок 1 апельсина и цедру его же. На небольшом огне прогреваем соус до легкого загустения. Не передержите, а то сильно загустеет и потемнеет. Если карамель взялась комочками, то при прогревании и помешивании они разойдутся. Блины сворачиваем вчетверо и выкладываем в соус, прогреваем по 2-3 мин. с каждой стороны. Блины полностью впитают весь соус. Подаем горячими. В оригинальных версиях блюда в соус надо добавить ликер Куантро или ром и уже готовые блюны на сковороде фламбировать - поджечь. Увы, у меня ликера нет, коньяк дорогущий хранцузский муж зажилил, мы эти крепы сожр... ой, отведали и так. Вот просто приказываю всем - ПЕЧЬ!!! Соуса по приведенному рецепту хватит на 4-5 блинов пропитать. Можно соуса сделать больше и просто каждый блин обмакивать/смазывать и складывать стопкой. Но я делаю только с пропиткой - гулять так гулять! И так готовлю их 1-2 раза в году, чего уж тут мелочиться! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 22 січня, 2023 Як до завтра дотерпіти? Це ж так смачно!!! Обовязково-преобовязково зроблю!!! 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 950 Опубліковано: 23 січня, 2023 Яка ж тільки смакота! Святковий варіант млинців 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 118 Опубліковано: 23 січня, 2023 Светочка!!! Тримаю стрій! Наказ буде виконано! Бо ж тааак смачно виглядаю, що не сила терпіти! Дякую!!! 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 31 січня, 2023 А я вже скуштувала їх! Робила млинці "жирненькі", на молоці, то після соусу вони взагалі жирувалиКалорійно, зате ж і смачно)) Але дійсно, для Сюзеттів краще пухкенькі, щоб натянули соусу. І не такі солодкі, як я напекла) Тому наступного разу ще спробую з такими. Апельсин великий, то соусу хватило на 8 млинців) 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 950 Опубліковано: 31 січня, 2023 18 хвилин тому, Алцьона сказав: А я вже скуштувала їх! Ти молодець! А я їх на Масляну запланувала Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 31 січня, 2023 7 хвилин тому, УкраІнка сказав: Ти молодець! А я їх на Масляну запланувала У мене млинці - часті гості на столі. Люблять їх усі. Тому з чим тільки не комбіную, от ще один різновид додала в млинцеменю. 2 УкраІнка та Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 465 Опубліковано: 1 лютого, 2023 10 годин тому, Алцьона сказав: А я вже скуштувала їх! Робила млинці "жирненькі", на молоці, то після соусу вони взагалі жирувалиКалорійно, зате ж і смачно)) Але дійсно, для Сюзеттів краще пухкенькі, щоб натянули соусу. І не такі солодкі, як я напекла) Тому наступного разу ще спробую з такими. Апельсин великий, то соусу хватило на 8 млинців) Блін, оце блин!! Яка краса!!! Ой, сама не встою до Масляної, дивлячись на таке. Але ваги кричать "не треба поспішати!" 2 УкраІнка та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 210 Опубліковано: 21 лютого, 2023 Света, дуже смачні млинці. У мене перші 4-и блина були дуже пропитані соусом, а на інші 4-и вже малувато було, але також смачні. Треба соусу в наступний раз робити побільше. Доречі, в АТБ невеличкі апельсини за розміром, але солодкі-солодкі. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 21 лютого, 2023 1 хвилину тому, Olima сказав: Света, дуже смачні млинці. У мене перші 4-и блина були дуже пропитані соусом, а на інші 4-и вже малувато було, але також смачні. Треба соусу в наступний раз робити побільше. Доречі, в АТБ невеличкі апельсини за розміром, але солодкі-солодкі. Такі золотисто-жовті Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 465 Опубліковано: 21 лютого, 2023 14 хвилини тому, Olima сказав: Света, дуже смачні млинці. У мене перші 4-и блина були дуже пропитані соусом, а на інші 4-и вже малувато було, але також смачні. Треба соусу в наступний раз робити побільше. Доречі, в АТБ невеличкі апельсини за розміром, але солодкі-солодкі. Ой, яке сонечко на тарілці! Оце я розумію найсправжня Масниця! Оля, краса неймовірна! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 950 Опубліковано: 5 березня, 2023 В 31.01.2023 в 22:21, УкраІнка сказав: А я їх на Масляну запланувала На Масляну сфотографувати не встигла А це вже було сьогодні на сніданок: Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 465 Опубліковано: 5 березня, 2023 Інна, який чудовий натюрморт! А сніданок такий то моя мрія! Але мій чоловік вимагає снідати тільки м*ясом з гарніром, не дуже любить всілякі млинці. Згоден їсти тільки налисники з якоюсь ситною начинкою. А я так млинці і оладки полюбляю. Тепер буду іноді задивлятися на це фото, можна? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах