Jump to content
Sign in to follow this  
спокусницЯ

Мафіни "Шоколадні"

Recommended Posts

Ингредиенты:

Яйця 2шт*60=120 гр

Цукор 120 гр

Ванілін

Какао 30 гр 

Масло вершкове або маргарин 120 гр

Молоко 100 гр

Борошно 175 гр

Розпушувач 10 гр

large.IMG_20230225_214103.jpg.69be2c1f3f60f56688f777b4500a5556.jpg

Вологі і  дуже шоколадні мафіни, а якщо  додати начинку і крем зверху, отримаємо святковий варіант капкейків 

В мене дечко велике, вміщує 27 штук, тому  роблю одразу три порції.  Для цього я трішки    погралась з формами і тепер можу тіста наливати рівно по паперову  капсулу, за рахунок чого  маю величенькі  мафіни. ( приблизно 65 гр верхній діаметр 7 см, нижній 5 см,  висота 5 см   )  Як це зробила за посиланням  Як саме показала за посиланням

Ось мій робочий склад  продуктів на три порції ( трішки змінені, але ви можете спиратись на    основний варіант,  а потім вже додати свої корективи, під свої умови і бажання )

Яйця 6шт*60=360 гр

Цукор 360 гр

Ванілін

Какао 60 гр ( в мене какао темне, тому його менше)

Масло вершкове або маргарин 360 гр ( або 180 гр масла +180 гр олії)

Молоко 300 гр

Борошно 525-555 гр 

Розпушувач 30 гр

Приготування:

Яйця  збити з цукром (  в комбайні 15 хв)   Масло розтопити, додати молоко,   просіяне какао і частину борошна ( борошна додаю так, щоб  вийшла  не густа суміш, як  сметанка. Роблю це для того, щоб потім була менша кількість сухого борошна, яке потрібно ввести в   збиті яйця. Завдяки цьому  запобігаю зайвому просіданню тіста) Не вимикаючи комбайна вливаю ( не повільно)  в діжу суміш яйця і одразу вимикаю  комбайн. Далі працюємо швидко!  Виливаю  все в широку миску, просіюю  на всю площину борошно з розпушувачем, в два етапа і швидко замішую тісто  (я завжди так роблю, ніколи не замішую тісто в діжі комбайна. Чим   глибше  шар тіста, тим важче вмішати борошно. При такому замісі  збите тісто швидко осідає)  

Розкладаю    по формам за допомогою ложки для морозива, мені так зручно і   розмір готового виробу виходить однаковим. Випікати при температурі 180 гр.  Пробувати на готовність  шпажкою не раніше, ніж почуєте  смачний аромат.

large.IMG_20230222_111624.jpg.700d06d610dcbdc2d0f39bba086eb91b.jpg

Смачного!

Віримо в ЗСУ! Чекаємо Перемогу!

Справжня спокусниця!!

Я не встигаю за вами пекти смаколики))

Пишу шокомафіни в чергу, правда, будуть вони без прекрасних квітів!!

Дуже гарні маффіни. Я їх дуже полюбляю і їсти, і готувати. Ну дуже вони смачні виходять.