Перейти до вмісту
Pitochka

Баклажани в гострому соусі

Recommended Posts

Ингредиенты:

Баклажани - 5кг

Вода - 2л

Цукор - 1 склянка

Оцет - 0,5 л

Часник - 200 гр

Червоний болгарський перець - 7 шт

Гірка перчина - 1 шт

Олія - 0,4 л

 

0-02-05-b47d4eb48cd6c6595f4b6279bb35aec1d301c81e415ab4ee881c706ea67a88c8_a43d4b0d24ad8e2b.thumb.jpg.3e933df1a75337b214574611d04e62b3.jpg

 

Метод

5 кг баклажан помити, порізати на невеликі шматочки , посолити і залишити на 2години.

 

0-02-05-f42cfeec46eba600ce2c244e927eee97baa2636fdd4b3da19dc71a29a1096c88_1dfba75cb22e3c92.thumb.jpg.0a6e5b0608e71a19cb9b12e0865e517d.jpg

На м'ясорубці перемолоти часник, перець та додати олію. Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Вогонь прикручуємо і лишаємо томитися.

0-02-05-d2ebfb7af7541df71ad0d54a37d96ba7d618425d0e791c79ce8bd2554fc53853_4da74cc50d22cfb8.thumb.jpg.0a96d18cafad089972f029eb029afa63.jpg

В кастрюлі змішати воду, оцет і цукор, закип'ятити. З баклажанів злити рідину, закидуємо в окріп приблизну кількість. на 1 банку. проварюємо хвилин 8-10

0-02-05-642d79da770433a1acabc3c312fb9a01d94f5371f440c275a3c88c50a7a7eb21_fe4b4824de69c0b1.thumb.jpg.6136d1951646a9c2a31cffa30ce159ba.jpg

Зварені баклажани, викладаємо частинами в стерилізовані банки, злегка приминаємо і прослоюємо нашою киплячою підливкою. Закриваємо кришками і під ковдру)

Я пришвидшила процес, і перемолола інгрідієнти на заливку в блендері і отримала мутну кашку, якщо на м'ясорубці , то буде прозора рідина з частинками перцю і часника. Дуже раджу обирати стареньку кастрюльку, бо підливка має специфічний запах і смак) 

Має смак солодко-кислий з гостринкою і ароматом часнику. супер до м'яса чи картопельки)

0-02-05-3bc38e6fb6f1c29639515b6da085b068b54f2929e78ad3e73eade78081bd1ada_469eab6be412c78.thumb.jpg.b91f23933b190b4396dc604598597adb.jpg

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дякую, це цікаво. Обов*язково приготую на пробу. 

Питання:

- де треба зберігати, чи буде стояти в квартирі?

-який запах і смак має ота джурджа, що треба стареньку каструльку? В мене немає такої каструльки.

-що краще, на м*ясорубку чи блендер оту заливку?

-який вихід літрів з рецепту?

Змінено користувачем справжня господиня

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
43 хвилини тому, справжня господиня сказав:

Дякую, це цікаво. Обов*язково приготую на пробу. 

Питання:

- де треба зберігати, чи буде стояти в квартирі?

-який запах і смак має ота джурджа, що треба стареньку каструльку? В мене немає такої каструльки.

-що краще, на м*ясорубку чи блендер оту заливку?

-який вихід літрів з рецепту?

Користуйся на здоров'я)

Я зберігаю в квартирі. Поправка - банки на фото закриті спеціальними капроновими кришками  для консервування.

Запах болгарського перцю і часнику. Одного разу зробила в каструлі, якою частіше використовую, то потім готувала в ній - я відчувала легкий присмак. Тому попереджаю, що суміш досить ароматна

Я завжди робила на м'ясорубку, вперше цього разу на блендері, за смаком - різниці не помітила.

Вихід - приблизно 5-6 літрових банок, в залежності від  соковитості баклажан і перця.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×