Jump to content
Sign in to follow this  
Pitochka

Баклажани в гострому соусі

Recommended Posts

Ингредиенты:

Баклажани - 5кг

Вода - 2л

Цукор - 1 склянка

Оцет - 0,5 л

Часник - 200 гр

Червоний болгарський перець - 7 шт

Гірка перчина - 1 шт

Олія - 0,4 л

 

0-02-05-b47d4eb48cd6c6595f4b6279bb35aec1d301c81e415ab4ee881c706ea67a88c8_a43d4b0d24ad8e2b.thumb.jpg.3e933df1a75337b214574611d04e62b3.jpg

 

Метод

5 кг баклажан помити, порізати на невеликі шматочки , посолити і залишити на 2години.

 

0-02-05-f42cfeec46eba600ce2c244e927eee97baa2636fdd4b3da19dc71a29a1096c88_1dfba75cb22e3c92.thumb.jpg.0a6e5b0608e71a19cb9b12e0865e517d.jpg

На м'ясорубці перемолоти часник, перець та додати олію. Ставимо на вогонь і даємо закипіти. Вогонь прикручуємо і лишаємо томитися.

0-02-05-d2ebfb7af7541df71ad0d54a37d96ba7d618425d0e791c79ce8bd2554fc53853_4da74cc50d22cfb8.thumb.jpg.0a96d18cafad089972f029eb029afa63.jpg

В кастрюлі змішати воду, оцет і цукор, закип'ятити. З баклажанів злити рідину, закидуємо в окріп приблизну кількість. на 1 банку. проварюємо хвилин 8-10

0-02-05-642d79da770433a1acabc3c312fb9a01d94f5371f440c275a3c88c50a7a7eb21_fe4b4824de69c0b1.thumb.jpg.6136d1951646a9c2a31cffa30ce159ba.jpg

Зварені баклажани, викладаємо частинами в стерилізовані банки, злегка приминаємо і прослоюємо нашою киплячою підливкою. Закриваємо кришками і під ковдру)

Я пришвидшила процес, і перемолола інгрідієнти на заливку в блендері і отримала мутну кашку, якщо на м'ясорубці , то буде прозора рідина з частинками перцю і часника. Дуже раджу обирати стареньку кастрюльку, бо підливка має специфічний запах і смак) 

Має смак солодко-кислий з гостринкою і ароматом часнику. супер до м'яса чи картопельки)

0-02-05-3bc38e6fb6f1c29639515b6da085b068b54f2929e78ad3e73eade78081bd1ada_469eab6be412c78.thumb.jpg.b91f23933b190b4396dc604598597adb.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дякую, це цікаво. Обов*язково приготую на пробу. 

Питання:

- де треба зберігати, чи буде стояти в квартирі?

-який запах і смак має ота джурджа, що треба стареньку каструльку? В мене немає такої каструльки.

-що краще, на м*ясорубку чи блендер оту заливку?

-який вихід літрів з рецепту?

Edited by справжня господиня

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 хвилини тому, справжня господиня сказав:

Дякую, це цікаво. Обов*язково приготую на пробу. 

Питання:

- де треба зберігати, чи буде стояти в квартирі?

-який запах і смак має ота джурджа, що треба стареньку каструльку? В мене немає такої каструльки.

-що краще, на м*ясорубку чи блендер оту заливку?

-який вихід літрів з рецепту?

Користуйся на здоров'я)

Я зберігаю в квартирі. Поправка - банки на фото закриті спеціальними капроновими кришками  для консервування.

Запах болгарського перцю і часнику. Одного разу зробила в каструлі, якою частіше використовую, то потім готувала в ній - я відчувала легкий присмак. Тому попереджаю, що суміш досить ароматна

Я завжди робила на м'ясорубку, вперше цього разу на блендері, за смаком - різниці не помітила.

Вихід - приблизно 5-6 літрових банок, в залежності від  соковитості баклажан і перця.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×