Jump to content
Справжня господиня

Помідори зелені/бурі різані в маринаді (закуска)

Recommended Posts

Помідори зелені/бурі  4 кг

Сіль  2 ст.л.

Цукор  1 стакан

Оцет  100-150-200 мл (за смаком)(мій смак 150 мл)

Гірчиця порошок  2 ст.л.

Олія раф. і нерафін. 1:1 прибл. 100-120 мл

Часник

Гіркий перець

Петрушка

Помідори треба брати тверді, бажано зелені або ледь бурі. Червоні можна, але вони довго не стоять, киснуть.

Помідори помити, порізати на 4-6-8 скибочок.

В мисочці змішати сіль, цукор, гірчицю, цією сумішшю посипати помідори, перемішуючи. Додати мелений часник, петрушку і гіркий перець, ретельно перемішати.

Додати оцет і олію, перемішати.

Поставити на помідори груз, стоїть добу. Не бійтеся, помідори через добу будуть покриті розсолом.

Далі зберігати в холодильнику, або за декілька днів в теплі треба з*їсти. В холодильнику зберігаються до місяця, потім все ж поступово киснуть.

Я зазвичай роблю по половині рецепта на 2 кг помідорів. Так і мішати легще в каструлі, і з*їдаємо швидше.

Отвічаю - помідори БОМБЕЗНІ!!!!! Роблю їх дуже давно, вони на ворожому форумі досі в топі.

Закатувати не годяться, пробувала і я, і не я. 

Оці зелені робила вчора на заказ, заказчиця їх жере як не в себе, готую їй вже років 8, і тільки зелені хоче.

20231001_144947.thumb.jpg.7dbaadbeac0a7a4f7c43a3860822371d.jpg

А оці зробила нам поїсти, Вова любить бурі. Вони в маринаді стають м'якіші і красніші, майже стиглі. Вже половину зжерли.

20231001_144848.thumb.jpg.58676ccf9b443ea7a788f37c87e47b5d.jpg

Edited by справжня господиня

Світлана, дякую, що оформила ці помідори рецептом і тим самим нагадала за них. Колись робила, сподобалися. Зараз стоять зелені помідори, мабуть зроблю такі. :smilie_essen: