Справжня господиня 3261 Posted October 1, 2023 (edited) Помідори зелені/бурі 4 кг Сіль 2 ст.л. Цукор 1 стакан Оцет 100-150-200 мл (за смаком)(мій смак 150 мл) Гірчиця порошок 2 ст.л. Олія раф. і нерафін. 1:1 прибл. 100-120 мл Часник Гіркий перець Петрушка Помідори треба брати тверді, бажано зелені або ледь бурі. Червоні можна, але вони довго не стоять, киснуть. Помідори помити, порізати на 4-6-8 скибочок. В мисочці змішати сіль, цукор, гірчицю, цією сумішшю посипати помідори, перемішуючи. Додати мелений часник, петрушку і гіркий перець, ретельно перемішати. Додати оцет і олію, перемішати. Поставити на помідори груз, стоїть добу. Не бійтеся, помідори через добу будуть покриті розсолом. Далі зберігати в холодильнику, або за декілька днів в теплі треба з*їсти. В холодильнику зберігаються до місяця, потім все ж поступово киснуть. Я зазвичай роблю по половині рецепта на 2 кг помідорів. Так і мішати легще в каструлі, і з*їдаємо швидше. Отвічаю - помідори БОМБЕЗНІ!!!!! Роблю їх дуже давно, вони на ворожому форумі досі в топі. Закатувати не годяться, пробувала і я, і не я. Оці зелені робила вчора на заказ, заказчиця їх жере як не в себе, готую їй вже років 8, і тільки зелені хоче. А оці зробила нам поїсти, Вова любить бурі. Вони в маринаді стають м'якіші і красніші, майже стиглі. Вже половину зжерли. Edited October 1, 2023 by справжня господиня 3 Natali06, Olima and Elenka reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Olima 2109 Posted October 16, 2023 Світлана, дякую, що оформила ці помідори рецептом і тим самим нагадала за них. Колись робила, сподобалися. Зараз стоять зелені помідори, мабуть зроблю такі. 1 Справжня господиня reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3261 Posted October 27, 2023 Для улюбленої заказниці нова партія Share this post Link to post Share on other sites