спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 17 грудня, 2023 Ингредиенты: 1 л банку вишень без кісточки (я брала 750г) 8 ст. л. цукру ( 174 г) 1 ст. л. солі ( без верха) 1 ч. л. суміш мелених перців 1 ч. л. гострого червоного перцю ( я дала 0,5ч.л., ми гостре не полюбляємо) 30 г. приправи Каррі 2 головки часнику 1 ст. л. 9% оцту 50 мл води 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю Соус дуже смачний, пікантний! До м'яса, в шаурму чудове доповнення, якщо ви полюбляєте солодкі соуси. Тепер в нашій сім'ї це другий улюблений соус ( перший Кетчуп перцевий ) Вишні свіжі або морожені, без кісточок, пробити блендером або перекрутити на м'ясорубку. Я робила вже в грудні, тому вишні з морозки. Вишню, цукор, сіль, спеції, подрібнений часник і оцет готуємо на повільному вогні, помішуючи, 30 хвилин. Розвести крохмаль у воді, додати до соусу, проварити ще 5 - 7 хвилин. ( Я на початку вишні крутила на м'ясорубку, тому на цьому етапі пробила блендером, щоб консистенція була однорідна. Думаю, що і з свіжими вишнями теж так буду робити. Мені здається, що якщо одразу пробити блендером маса буде більш пригорати, а коли вона типу шматочками шанс пригоріти меньше. ) Розлити соус по банках і закатати або просто під кришку капронову і після вистигання в холодильник. (Приблизний вихід вишневого соусу, близько 550 - 600 мл.) P.S. В морозці ще багато різних пюрешок з фруктів. Думаю, що потрібно спробувати і з іншими, наприклад, зі сливою чи малиною. Зроблю, поділюсь враженнями. Джерело 5 lana19, Natali06, Наташшшка та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 27 грудня, 2023 Робила з пюре сливи, аличі, трішки вишні і трішки малини. І мені і сину цей варіант навіть більш сподобався, ніж з вишні. 2 Наташшшка та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах