Перейти до вмісту
спокусницЯ

Папушник ( ще один варіант)

Recommended Posts

large.photo_2024-04-07_19-14-18.jpg.770215402e75151aa41b1e1a625cfacd.jpg

Вдячна за рецепт fronya40! Пекла вже не один рік. А в цьому,  дякуючи  науці lana19  про клейковину,  вирішила  трішки змінити  процес замісу і ще додала закваску.  Результатом задоволена але і надалі буду  експериментувати, може ще краще вийде) 

 

ЗАВАРКА
Можна зробити її звечора, щоб зранку  зекономити час, бо увесь процес приготування пасочок досить   довгий. 
 
Молоко домашнє 400 г
Борошно  133 г


Кількість борошна для заварки  зменшила  ( в  рецепті основі його більше і  мені не подобається,  що заварна основа виходить дуже туга). Молоко доводжу до кипіння, всипаю борошно і ретельно перемішую вінчиком   чи товкучкою для картоплі.  Після   цього пробиваю блендером-ногою.

large.435805236_944753720691070_4218890126039250829_n.jpg.348bdf96c6c47f965175e5df5315b463.jpg

ОПАРА
Уся заварка
Цукор  70 г
Дріжджі  живі   100 г
Сметана  100 г ( магазинна або домашня, та що гладишка)

До заварки, що вже тепла, а не гаряча, додаю  сметану, цукор  і дріжджі.   Якщо  заварку  перебивала  одразу блендером, то  тепер просто перемішую. Якщо  ні, то тепер обов’язково пробиваю   усе разом блендером, бо інакше грудочки будуть  мене переслідувати в тісті. ( вважайте це моїм бзіком)  
Залишаю на  30 хв.  Опара гарно підходить за цей час.

ТІСТО
Уся опара
Закваска 200 г ( на манітобі) 
Цукор   130 г
Жовтки   210 г
Куркума 0,5 ч.л
Ваніль 2 пакетика

--------
Борошно манітоба  190 г
Борошно   640-710 г  

--------

Цукор  300 г

--------

Масло вершкове 130 г  не тверде  
Олія 70 г  ( з холодильника
Сіль 1 ч.л
Родзинки, журавлина, цукати 250 г

Замішувала  в комбайні на  першій швидкості,  насадкою весло.

large.434163404_1317966002923136_4541599256970319027_n.jpg.cc419a58a0f99c070b61ae88d493c1d1.jpg

Вже  після  почитала розумних людей які  кажуть,  що вона не для цього тіста. Та  як я могла її не використати, коли вона в мене з’явилась?))) Як би там не було, результатом я задоволена. 
Чашу і  насадку перед замісом поклала  в морозку на хвилин 15.
Спочатку з’єднала  опару, закваску, цукор  133 г, жовтки, куркуму, ваніль   пару хвилин замісу.  ( Жовтки з  цукром перед введенням  збила міксером). Потім почала  додавати борошно. Але все! 150 г борошна від загальної маси  залишаю, щоб додати в залежності від консистенції тіста на виході.   Увесь процес зайняв 20 хв. Температура тіста  стала 27 °C Тому  на 25 хв чашу з тістом  поставила в холодильник ( накрив плівкою)
Температура тіста опустилась до 23 °C. продовжила заміс  10 хв.
Додала 300 г цукру, всипаючи поступово. ( 5 хв замісу).
Настав час ввести жири і сіль. Масло вершкове не тверде але і не  розтоплене, температура 19 °C, олія 14 °C і ще хвилин 25 замішуємо.  Після додавання жирів я вже вирішую, чи потрібно додати  те борошно, що   відклала від основної маси.  Ось таке тісто виходить,  ніби тягнеться за  вінчиком.

І в самому кінці, всипаючи потрошки, ввожу   родзинки, журавлину в’ялену і цукати. Я обов’язково напередодні усе ріжу, за рахунок того, що шматочки маленькі я змогла збільшити загальну масу,   тісту так легше.  Цукати купляю одразу міленькі. Усе  разом  заливаю коньяком або вино + спирт і настоюю  2-10 годин. Потім відкидаю на сито, щоб гарно збігла рідина.

large.435699811_771455241630364_6927674172364694899_n.jpg.2bcbcab0f5b425a468c2e6e32f03137f.jpg

І ось таке тісто на виході

large.435885147_458579463399114_6829294898568090059_n.jpg.e0c8a566e88a76db2687475ae94b9ded.jpg

Перекидаємо  тісто у велику миску і залишаємо підходити. У мене цей процес зайняв 3г 20 хв. 

Розділила тісто на чотири однакові частини з яких сформувала  шарики і залишила на столі, прикриті рушничком на 10-15хв відпочити.  

large.436764474_388428084078173_5651884253640904469_n.jpg.aa4148e89dfba0a5a4cb41c9fc3e85c9.jpg

 

Далі  заключна формовка і  посадка  в паперові форми.  ( 4 штуки  діаметр 15 см)  Як це робиться вже є за посиланням, обов'язково подивіться.

Я люблю, щоб пасочка була вище паперової форми, тому якщо форма невелика  роблю з силіконізованого паперу такі  високі додаткові форми.  

large.435559590_728533249494364_8323611191612842389_n.jpg.470fc0d3aaa806a436aa0e58641288d8.jpg

Підходило тісто в формах 3 г 20 хв. Вирости повинно  десь в 2,5-3 рази. 
Після того як  пасочки підійшли, шапочки змащую збитим яйцем.
Випікати ставлю в духовку,  розігріту до 180 С, попередньо налив на дно ( в моїй є така заглибинка)  чашку окропу.

Випікаю до досягнення  температури 94-96 С    в середині пасочки. 

large.436029311_2977295302412121_8921653003687148100_n.jpg.2afeba80e3ad0e2e0241a32c9578734f.jpg 

А ось те, що я бажала досягнути, ось ці   волокна!!! 

large.434191790_308543125391234_489620058678927190_n.jpg.227f657ae8d307f21775a47eb7ea27be.jpg

 

Зверху декорую улюбленою глазур'ю. Qween,  дякую, вона просто чудова!


 

large.435462701_760134382890071_7924313590513743860_n.jpg.a9948e9c8ee0a5b8851432f288eb4aad.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×