Фрекен Бок 3 559 Опубліковано: 29 липня, 2024 Склад: Масло вершкове 200 гр (мʼяке) Сметана 200 гр Борошно 3-3,5 ст. (приблизно 450 гр) Сіль 1/2 ч.л. Цукор 1/2 -1 ст. л. Метод: Масло перетерти з борошном, додати сметану з сілью та цукром, швидко вимісити тісто. Воно еластичне, приемне, не липне до робочої поверхні та рук. Положити в холодильник приблизно на годину. Після чого можна формувати пиріжки. З цієї кількості тіста виходить 15 кружечків вагою 60 грам, діаметром 10-11см. Начинка будь-яка улюблена. Соковита, але не мокра. Зверху пиріжки змастити яйцем. Випікати при температурі 180-190*С 20-25 хвилин. Подавати краще холодними. Рецепту сто років. У моєї літньої колеги він називався її фірмовим)) Але він з книжки Лемкуль «Святковий стіл»)) Обставини змусили його згадати та він реально залетів! Якщо раптом не знаєте, спробуйте. Мої варіанти начинки: 1)фарш, обсмажений с цибулею, морквою та зірою. 2) цибуля, гриби та картопля. Картопля дрібним кубиком бланширується в гарячої солоній воді, додається в гриби, яки обсмажені з цибулею і трохи протушковується разом. 8 Olima, lana19, Natali06 та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 208 Опубліковано: 29 липня, 2024 Дуже смачно пиріжки виглядають! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Фрекен Бок 3 559 Опубліковано: 29 липня, 2024 24 хвилини тому, Магда сказав: Дуже смачно пиріжки виглядають! На смак вони теж добрі)) 2 Магда та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 208 Опубліковано: 29 липня, 2024 45 хвилин тому, Фрекен Бок сказав: На смак вони теж добрі)) Ха, тут я впевнена! Я фото роздивлялася, так аж наче смак відчула))) Вже руки просяться чогось спекти, та поки світло ще ненадійне - духовку не включаю, нагулюю апетит, рецепти вичитую, список складаю, тільки що доповнила) Дякую за рецепт! 1 1 Olima та Фрекен Бок reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 503 Опубліковано: 31 липня, 2024 От я чомусь ніколи не робила тісто на пиріжки на сметані. Не знаю чому. Треба спробувати. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Фрекен Бок 3 559 Опубліковано: 2 серпня, 2024 В 31.07.2024 в 08:07, Справжня господиня сказав: От я чомусь ніколи не робила тісто на пиріжки на сметані. Не знаю чому. Треба спробувати. Спробуйте, це смачно) Можна потеоретизувати, що кислота сприяє більш сильної структурі глютена🤓 У мене є рецепт «Наполеона» на воді с додаванням оцету, и є на сметані. Думаю, принцип той самий. В цьому рецепті чому б не змінити сметану на кефір, жирів тут більше чим🤔 3 Справжня господиня, fronya40 та Дяна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах