Jump to content
Sign in to follow this  
Pitochka

Штрудель Вікторія

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто:
Борошно пшеничне сильне 175гр
Вода холодна 100гр
Сіль екстра 2 грн
Олія 30 гр

Начинка:
Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
Горіх волоський 50 гр
Вишня 200 гр 
Цукор 100 гр 
Масло вершкове 40гр
Крохмаль кукурудзяний 25 грн
Кориця 2 гр 
Ванільний цукор 10 гр 
Сік лимона 30 гр 

Олія для змащування 50-70 гр.

5350364975832622717.jpg
 

Метод


Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника). 
Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж  змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв 

 

Україна

Війна росії  з Україною

День 1009

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×