Перейти до вмісту
Справжня господиня

Торт Повітряний снікерс

Recommended Posts

Ингредиенты:

Пісочне тісто:
Жовтки - 6 шт.
Цукор - 1,5 склянки
Маргарин (розм'якшений) - 250 г
Майонез - 1 ст. л.
Сода - 1 ч. л.
Лимонний сік для гасіння соди
Ваніль
Борошно - 3 склянки

Білкова маса:
Білки - 6 шт.
Цукор - 2 склянки

Крем:
Масло - 200 г
Варена згущене молоко - 1 банк.

Для посипання:
Волоські горіхи (рубані) - 3 ст. л.

5442613829608086394.jpg

Метод

Рецепт повний

Тісто:

6 жовтків збити з 1.5 ст.

додати 250 г м'якого маргарину,

1 ст. майонезу,

1 ч. л. соди гашеної лимонним соком,

ваніль,

3 скл. борошна.

Замісити м'яке тісто. Розділити на 3 кулі та на півгодини в холодильник.

Саме тоді готуємо білкову масу: (див. уточнення нижче)

6 білків збиваємо до міцної піни, поступово додаємо 2 скл. цукру.

Беремо 1 частину нашого тіста, руками розподіляємо на лист, тісто дуже пластичне і корж виходить тоненький. У мене розмір торта 30х40, вистачило й почастувати та натрапити вдосталь!

Наносимо 1/3 частину білкової маси, "насмикуємо" ложкою і печемо при температурі 160 град. приблизно півгодини (*насмикувати ложкою достатньо лише один корж, який буде верхнім. Порада - білковий крем наносите не доходячи до краю тіста 1 см, а то білок збільшується в розмірах і вилазить за край.

Також чинимо з рештою тесту. Повинно вийти 3 коржі.

Крем: 200 г олії збиваємо з банкою вареного згущеного молока. Можна додати в крем пару ложок сметани 20% для пом'якшення смаку.

Половину крему мажемо на перший корж, посипаємо 2-3 ст. рубаних горіхів (я роблю тільки з підсмаженим арахісом, щоб як справжній Снікерс).

Зверху кладемо другий корж і також мажемо рештою крему і посипаємо горіхами.

Далі кладемо зверху третій корж. На нього наносимо хаотично шоколадну глазур і посипаємо горішками. (*Я тільки шоколадом прикрашаю)

Тепер мої виправлення.

Такий великий торт я пекла до офісу на ДР і кілька разів на замовлення. В основному роблю половину рецепту за спрощеною технологією.

Якщо дозволяє розмір протвиня з духовки, то краще на ньому розмістити відразу три коржі з білками і випекти, так набагато швидше.

Якщо виходить, тобто. ви хочете коржі зробити трохи більше, тоді пекти по одному. Але з практики – білки найкраще збивати для кожного коржа окремо прямо перед випічкою (тобто все поділити на 3 частини та по черзі збивати). Це правило і для великого рецепту, тоді білки не осядуть, доки дійде черга до останнього коржа.

Крем теж робитиме половину, його вистачає!

Я торт з боків не прикрашаю ніяк, ось він так і виглядає аля "голі торти", є в ньому якась брутальність.

Торт треба пекти за 1-3 дні до вживання, він має наполягати. Тримаю його у квартирі, у пакеті, нічого йому не робиться.

Мої спроби робити торт не таким солодким припинялися чоловіком на корені. Пробувала цей торт з варіаціями крему та варіаціями з цукром. Ну ось на мій смак - найсмачніший він саме у рідному варіанті. Це ж Снікерс, а батончик солодкий і з арахісом.

Робила на замовлення цей торт у 90% чоловікам, дуже вони його любили. Я сама люблю цей торт, він справді смачний і незвичайний.

Пробуйте, не пошкодуєте! Тим більше, він не дуже трудомісткий і зручно, що можна зробити заздалегідь.

На превеликий жаль, втрачені мої покрокові фото та фото з розрізом. Коли знову робитиму, то нафоткаю.

Авторка Лека, якої вже немає давно.

Україна

Дніпро

Війна росії  з Україною

День 1214

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дякую, Світлано! На перший погляд все більш-менш зрозуміло. Одне питання виникло:

1-3 дні має стояти вже готовий зібраний торт, чи лише випечені з білком коржі?

Змінено користувачем Наташшшка

Поділитися повідомленням

Наталя, цілий зібраний торт! Він становиться м*якішим від крему (для цього і сметана!), коржі не хрумтять. Я крема роблю трошки більше і ще додатково можу краєчки коржів знизу промазати, де вони не прилягають до нижнього коржа. 

Звісно, він не такий м*який, як Бостонський чи навіть Наполеон, але зовсім не твердий.

Поділитися повідомленням

Света,дякую,що по замовленню вже рецептів тут. Тепер сумління - їсти кольрабі чи торт? Буду думать....

Поділитися повідомленням

8 годин тому, fronya40 сказав:

Света,дякую,що по замовленню вже рецептів тут. Тепер сумління - їсти кольрабі чи торт? Буду думать....

Я б даже не думала. :girl_haha:

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз