Перейти до вмісту
Elenka

Соус Солодкий чилі. Версія №...

Recommended Posts

Ингредиенты:

Солодкий перець - 700г
Гострий перець - 300г
Часник - 100г
Цукор - 700г
Сіль - 50г
Яблучний або винний оцет 6% - 400мл
Вода - 200мл
Крохмаль кукурудзяний - 50г

5368309649843027646.jpg

 

Чистимо і миємо  перець. У гострого перцю зрізаємо лише зелений хвостик, насіння не прибираємо.
Пропускаємо через м'ясорубку разом із часником.
Додаємо цукор та сіль. Після того, як закипить, варимо 10 хвилин. Додаємо крохмаль розведений у воді та оцет. Варимо після закипання 10 хвилин.
Розкладаємо по стерилізованих банках та закриваємо кришками. Банки перевернути та вкутати  рушником.

Смачного! 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Лена,  от ти знаєшся на ці гострі перечні соуси. Скажи, який саме тобі смакує найбільше. Я не по ціх ділах, але хочу зварити трохи для сина. Щоб не дуже "дим з попи", але смачний.

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Світлана, цей соус дуже цикавий на смак. В нем є помірна гостринка, солодкість равноважена з кіслинкою, смак натуральний. Порція не багата. Росклала по маленьких баночках.

Я готувала в пропорции 50/50 гострого перцю і болгарського, але насіння майже все видалила, бо вона дає гостроту і  ще мені воно заважає.

Готою кожен рік аджику грузинську тильке з гострого перцю зі спеціями, зберігаю у холодильнику, вона смакує до борщу, а цей чилі-соус більш до м'яса, хоча хто нам що запрещає)))

Доречі гостра аджика згодом стає менш гострою.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

:flowerss:Лєночка, несу тобі величезну подяку за рецепт!  Не розмінювалася на дрібниці і зробила відразу дві порціі!)   Бо це смачно! Мммм) раніше купувала  цей соус, а зараз , завдяки тобі буду мати свій) та ще й набагато корисніший і смачніший. Дякую, моя люба! 😘

зараз трохи на роздоріжжі… думаю чи ще зробити дві порціі🤔😂

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталочка, дякую тобі за довіру! Соус дійсно дуже смачний, з магазинним ні в яки порівняння не йде. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Лєночка,  несу тобі звіт по- дорослому) бо що там розмінюватися на дрібниці. Казала тобі, що планую ще 2 порції, а ні - зробила 4! ( довелось дістати мого улюбленого казанчика) Бо мала необережність пригостити сестру) Вона спочатку сказала :» ой, яке пекуче!» А через пару днів  баночку прикінчила) І сказала, що добрезне, хочу ще! Тож довелося готувати і на неі) 

але самий великий квест, це все розфасувати в 100 мл баночки( Я ще той хомяк), все закрила !  Тепер ми с сестрою  смачнючим соусом забезпечені) 

Дякую , моя хороша,  за  вивірений рецепт! 😘 

IMG_7635.jpeg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дякую Наталочка за фотозвіт! Смачно та яскраво виглядає! Буде вам в зиму смачно! Я теж у неділю приготувала ще порцію. Так и є, не такий уж цей соус і гіркий,  всього в міру в нем.

 

IMG_20251014_190938.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ооо, бачу що 100 мл і твоя улюблена тара) Хоча ти знаєш, я думаю і з 0,5 л такий соус швиденько зникне) дякую! 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×