Natali06 18 286 Опубліковано: Воскресенье в 14:04 Ингредиенты: вода-80г закваска пшенична 100% -110г яйце-1шт жовток-1 шт цукор-50г борошно-345г( Зернарі з багетом) **** сіль-6г олія без запаху-85г Метод Я роблю заміс в хлібопічці, тому, з вашого дозволу ,розпишу процес в хп В відро хлібопічки налити воду, додати закваску, яйце, жовток, цукор, борошно. Заміс 1-2 хв. До зволоження тіста. Програму замісу виключити і залишити для аутолізу на 30-60хв. Після закінчення цього часу, знову ввімкнути заміс. Додати сіль і частинами додавати олію. Під час додавання оліі обережно допомагаємо вмішувати олію в тісто. Загальний заміс близько 15 хв. По закінченні замісу тісто повинно вигляди равномірним , гладким , матовим Перекладаємо тісто в ємність і залишаємо при кімнатній температурі на 8 годин.( зручно залишати на ніч) Емність для тіста змазуємо олією мінімільно, або геть не змазуємо. Тому що тісто залишки оліі не вбирає і далі складно буде з ним працювати. вигляд тіста через 8 годин. Тісто дегазуємо, підвертаємо в кулю і залишаємо для відпочинка на 10хв далі тісто ділимо на частини, підвертаємо в форму рулетів і ще раз даємо відпочинок на 5-10хв. Я плела дві хали, по чотири джгути кожна. Якщо плануєте одну, то врахуйте, що вона виходить велика. По два джгути з кожного плетіння обвалюємо в кунжуті. Плетіння починаємо з середини. Сплетені хали переносимо на лист для випічки з пергаментом. зверху прикрити плівкою Остаточне вистаювання займає 3-4 години. Час вистоювання залежить від навколишньої температури. У мене це зайняло 3 години.( на кухні було близько 25 градусів) За 20 хв до випічки духовку включити на 170-180 градусів. Перед випіканнім халу змазати взбитим білком. Випікати при 170-180 град. 30-40 хв. Час випічки буде залежати від розміру хали.. Готову халу охолодити на решітці. Смачного! Фух! писала довше, чим робила) Трішки розкажу за джерело рецепту. Років зо три , не меньше , цей рецепт знайшла у відповідях під чиємось дописом.. Я зробила скрін. І тоді я іі пекла, а потім... просто загубила. Ви ж знаєте, скілько всього ми держмо в гаджетах) тваринки, квіти, рецепти, фотки, поздоровлення і т.д Одим словом, загубила. Періодично я все таки намагалася його знайти, але безуспішно. Але ж коли чогось хочеться, то ми гори звернемо. Знайшла! ділюсь з вами, щоб знову не загубити) тим більше, що ця хала заслуговує на те, щоб іі пекти. Україна Знам’янка Війна росії з Україною День 1341 4 lana19, Наташшшка, Справжня господиня та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 404 Опубліковано: Воскресенье в 14:46 Класнюча яка! А мені не вдається отак гарно рівно заплести халу, весь час або занадто щільно, або дуже слабо і не рівно заплету) Фото з тістом яке вибродило і заповнило весь контейнер просто надихає! Захотілося відразу побігти і собі поставити тісто на таку халу! 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 286 Опубліковано: Воскресенье в 14:53 Наталочко, дуже рекомендую цю халу! Без всіх тих танців з бубнами, все просто , а результат супер! Ніжна, волокниста , прямо тане в роті) Та і плетіння я вибрала саме просте. Але мені дуже воно подобається. І мені здається, що запороти його неможливо. Головне джгути роби рівні, без потовщень . Спробуй, дуже хочу почути твою думку. 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 891 Опубліковано: Воскресенье в 16:49 Наталя, яка красива випічка! Хала це завжди щось смачне і дивне! Раніше завжди купляла її в магазині за 28 копійок, та з молоком смакувала! Твої фото надихають, але в мене немає закваски, тільки звичайні дріжджі. Як на них пекти? І дочекаюся як включать опалення, бо зараз ще в квартирі для тіста холодно, десь +18. 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 404 Опубліковано: Воскресенье в 17:38 2 години тому, Natali06 сказав: Спробуй, дуже хочу почути твою думку. Ната, обов'язково спробую, але пізніше, бо зараз з цими клятими к@ц@пами та їхніми обстрілами маємо відключення електроенергії, я знову виключила свою духовку, закваску заховала в холодильник( Зараз поки любуюся випічкою, але то все дрібниці, не таке переживали. 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 286 Опубліковано: Воскресенье в 18:50 1 година тому, Справжня господиня сказав: Наталя, яка красива випічка! Хала це завжди щось смачне і дивне! Раніше завжди купляла її в магазині за 28 копійок, та з молоком смакувала! Твої фото надихають, але в мене немає закваски, тільки звичайні дріжджі. Як на них пекти? І дочекаюся як включать опалення, бо зараз ще в квартирі для тіста холодно, десь +18. Свєтік, та закваска не проблема. Ти тільки скажи, що включили опалення і завтра будеш уже з закваскою) ☄️ Дякую за високу оцінку цієі хали! Є в мене ще одна одна хала, яка мені теж подобається і вона вже на дріжджах. Так що , спечемо щеі іі. 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 286 Опубліковано: Воскресенье в 18:52 1 година тому, Магда сказав: Ната, обов'язково спробую, але пізніше, бо зараз з цими клятими к@ц@пами та їхніми обстрілами маємо відключення електроенергії, я знову виключила свою духовку, закваску заховала в холодильник( Зараз поки любуюся випічкою, але то все дрібниці, не таке переживали. Так , переживемо , цю кляту орду! І от тоді вже відірвемося по повній) всього напечемо ! 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах