Перейти до вмісту
Магда

Паштет печінковий

Recommended Posts

Ингредиенты:

500 г печінки

3 яйця

100 г вершкового масла

1 цибулина

1 морква

Сіль, перець

20251126_221132.thumb.jpg.8698ad208e8fb4e9d38d15b0f91977cf.jpg

На вершковому маслі протушити цибулю та натерту моркву. В блендер закласти печінку, сирі яйця, влити розтоплене вершкове масло, додати цибулю з морквою, посолити, поперчити. Все гарно перебити до однорідної маси. Розлити в баночки, щільно закрутити кришки і стерилізувати хвилин 40-60, залежить від розміру банок. Я стерилізую в скороварці 30 хвилин, даю вихолонути під кришкою.

Рецепт знайшла в інсті, в оригіналі була куряча печінка, я робила з телячої і мені здалося, що для телячої печінки потрібно давати трішки більше масла. Паштет виходить дуже ніжний, м'який, не приторний, для сніданку ідеальний. З однієї порції у мене виходить 6 ось таких 270 мл баночок і одна 200 мл.

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталя, дякую за рецепт, обов*язково зроблю, як віконце в електриці спіймаю. 

Розкажи детальніше, як ти баночки заповнені стерилізуєш. Яку програму встановлюєш, баночки повністю у воді чи ні. Дякую.

Поділитися повідомленням

Світлана, все роблю інтуітивно: баночки паштетом заповнюю неповними на палець до верху. Мені в скороварку поміщається 4 таких баночки. Можливо, другим ярусом помістилися б ще стільки ж, але я не наважилися. Тому чотири баночки ставлю в скороварку на бавовняну серветку, наливаю до половини банок води, закриваю клапан і стерилізую на програмі "м'ясо" 30 хвилин. Інші баночки так само на серветці, але води наливаю майже на палець не до верху банок, стерилізую в каструлі на плиті хвилин 50.

Різниці в смаку я не помічаю, що на плиті, що в скороварці. В скороварці, звичайно, зручніше - поставив і забув, а на плиті таки потрібно воду контролювати. Я в скороварці і тушонку м'ясну роблю, лише ставлю півлітрові банки і на годину часу, швидко, зручно, смачно.

Змінено користувачем Магда

Поділитися повідомленням

Наталя, в мене скороварка- мультя Поларіс на 3 літра, туда треба підбирати баночки маленькі. Буду щось кумекати.

І колись читала, якщо під тиском консервуємо, то треба на кшалт автоклава. Тобто баночки вже щільно закатані/закриті і води зверху банок на 2-3 см вище. І там же вони вистигають, стоять там десь до 4-6 годин. Потім вже достають.

Поділитися повідомленням

Світлана, на рахунок кількості води не можу сказати, бо в автоклаві ніколи нічого не робила, а от в скороварці роблю різну тушкованку м'ясну, то води наливаю до половини банок, банки так, щільно закручую. В мою входить якраз 4 півлітрових банки тушкованки Зазвичай роблю з вечора, зранку дістаю, поки все добре, т-т-т.

А з цим паштетом, мені здається, можна не хвилюватися - він же робиться не для тривалого зберігання, за тиждень з ним нічого не станеться, на якому б режимі він не готувався.

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз