Магда 2 454 Опубліковано: Суббота в 19:45 Ингредиенты: 500 г печінки 3 яйця 100 г вершкового масла 1 цибулина 1 морква Сіль, перець На вершковому маслі протушити цибулю та натерту моркву. В блендер закласти печінку, сирі яйця, влити розтоплене вершкове масло, додати цибулю з морквою, посолити, поперчити. Все гарно перебити до однорідної маси. Розлити в баночки, щільно закрутити кришки і стерилізувати хвилин 40-60, залежить від розміру банок. Я стерилізую в скороварці 30 хвилин, даю вихолонути під кришкою. Рецепт знайшла в інсті, в оригіналі була куряча печінка, я робила з телячої і мені здалося, що для телячої печінки потрібно давати трішки більше масла. Паштет виходить дуже ніжний, м'який, не приторний, для сніданку ідеальний. З однієї порції у мене виходить 6 ось таких 270 мл баночок і одна 200 мл. 5 Дяна, УкраІнка, Natali06 та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 922 Опубліковано: Понедельник в 21:22 Наталя, дякую за рецепт, обов*язково зроблю, як віконце в електриці спіймаю. Розкажи детальніше, як ти баночки заповнені стерилізуєш. Яку програму встановлюєш, баночки повністю у воді чи ні. Дякую. 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 454 Опубліковано: Вторник в 20:56 (змінено) Світлана, все роблю інтуітивно: баночки паштетом заповнюю неповними на палець до верху. Мені в скороварку поміщається 4 таких баночки. Можливо, другим ярусом помістилися б ще стільки ж, але я не наважилися. Тому чотири баночки ставлю в скороварку на бавовняну серветку, наливаю до половини банок води, закриваю клапан і стерилізую на програмі "м'ясо" 30 хвилин. Інші баночки так само на серветці, але води наливаю майже на палець не до верху банок, стерилізую в каструлі на плиті хвилин 50. Різниці в смаку я не помічаю, що на плиті, що в скороварці. В скороварці, звичайно, зручніше - поставив і забув, а на плиті таки потрібно воду контролювати. Я в скороварці і тушонку м'ясну роблю, лише ставлю півлітрові банки і на годину часу, швидко, зручно, смачно. Змінено Вторник в 21:12 користувачем Магда 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 922 Опубліковано: 19 годин назад Наталя, в мене скороварка- мультя Поларіс на 3 літра, туда треба підбирати баночки маленькі. Буду щось кумекати. І колись читала, якщо під тиском консервуємо, то треба на кшалт автоклава. Тобто баночки вже щільно закатані/закриті і води зверху банок на 2-3 см вище. І там же вони вистигають, стоять там десь до 4-6 годин. Потім вже достають. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 454 Опубліковано: 24 хвилини назад Світлана, на рахунок кількості води не можу сказати, бо в автоклаві ніколи нічого не робила, а от в скороварці роблю різну тушкованку м'ясну, то води наливаю до половини банок, банки так, щільно закручую. В мою входить якраз 4 півлітрових банки тушкованки Зазвичай роблю з вечора, зранку дістаю, поки все добре, т-т-т. А з цим паштетом, мені здається, можна не хвилюватися - він же робиться не для тривалого зберігання, за тиждень з ним нічого не станеться, на якому б режимі він не готувався. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах