Перейти до вмісту
Магда

Салат з буряка, моркви та селери

Recommended Posts

Ингредиенты:

Буряк червоний - 1 шт.,

Морква - 1 шт.,

Корінь селери - половина від об'єму буряка

Мандарин - 2-3 шт.,

Гірчиця гостра - 1 ч.л.,

Гірчиця баварська - 2 ч.л.,

Конфітюр з гострого перцю
з апельсином - 1 ч.л.

Ферментований гострий перець - 1/4 ч.л.,

Мед - приблизно 1 ч.л.,

Сік лимону

Часник  - 1 головка,

Свіжезмелений чорний перець,

Сіль,

оливкова олія

20260329_193101.jpg

Для маринаду почистити від прожилок і плівок мандарини, часник пропустити через часникодавку, додати всі гірчиці і гіркі перці, посолити, поперчити, заправити олією. На цьому етапі я куштую і коригую смак медом чи, опційно, соком лимону. Гарно взбити, я соуси збиваю такою збивалкою, яка крутиться, коли її натискати (пояснила так собі, внизу прикріплю відео, хоча це і не дуже важливо, чим його збити)

Овочі я беру в пропорції 1:1:0.5 (буряк, морква, корінь селери), натерти на терці для моркви по-корейськи. Змішати овочі з соусом, дати постояти пару годин. 

Ми з цим салатом зимували, якось він вписався в наш раціон, рецепт зібрався з того, що було в холодильнику, але, як на мене, дуже вдале поєднання. Сьогодні зробила на закриття сезону, вже пора переходити на весняні салати)

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дуже цікавий салат, треба спробувати. Тільки в мене немає нічого з гострого перцю, ні конфітюра, ні ферментованого. 

А буряк і морква сирі чи варені?

Цікаво, цікаво...

Поділитися повідомленням

Світлана, овочі сирі. А на конфітюр і ферментований перець мене тут дівчата підсадили, тепер сама всім рекомендую. Може, спробуй додати більше меду і перець червоний гострий мелений?

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз