Jump to content
Sign in to follow this  
спокусницЯ

Рулетики з рибних слайсів з сирною начинкою

Recommended Posts

Ингредиенты:

Слайси червоної риби

Крем сир

Твердий сир ( можна мікс з плавленим)

Яйце сире

Крабові палички

Кукурудза

Майонез

Ананас консервований
(родзинки, в'ялена журавлина) 

image (2).png

Метод

Слайси червоної риби порізала на шматочки, поперек, на ширину майбутнього рулета. Замаринувала   "Приправою для риби з лимоном" і  соєвим соусом. 
На ніч поставила в холодильник.

Зранку приготувала начинку.
Ананас порізала міленькими кубиками  і  відкинула на друшлак, щоб сік максимально стік. 
Ананаси можна замінити на  родзинки або на  в'ялену журавлину ( і те і інше я б порізала на менші шматочки).
Їх  роль в цьому блюді дуже важлива, це прям ота "родзинка"!

Сир твердий потерла на тертку ( меншу, ніж бурячкову).
Крабові палички  дрібно порізала.
Обрізки зі слайсів  теж порізала і додала до начинки.

Крем сир (думаю можна і перетертий  домашній сир) , трішки майонеза, яйце  щоб начинка була соковита але  трималась купкою. 
Думаю зі складниками  можна   імпровізувати, наприклад додати терте варене яйце. 
Усі продукти у довільній пропорції, головне, щоб начинка не була рідка.

На початок шматочка  риби покласти  ложку  начинки, а на   другий кінець присипати, трішки, тертим сиром,  він відіграє роль клею.  

large.photo_2026-05-07_15-46-20.jpg.5394251d9b131e1a2038e3ffa56b4714.jpg

Скрутити рулетики, викласти на  дечко, застелене  силіконізованим папером.
Змастила   збитим яйцем, присипала  кунжутом і за допомогою кондитерського мішечка відсадила  тоненькі смужки  теріякі і  майонеза. 

Поставила в розігріту до 180С духовку. Запікати хвилин 20 - 30.   
Це дуже смачно гарячим і холодним! 

large.photo_2026-04-11_21-35-26.jpg.78808d05a8b02fee8603ee4504fcc618.jpg

P.S. 

Купила в магазині  подібні рулети, але вони були ще й прокопчені.
І так мені сподобалось, що вирішила спробувати зробити подібне, але без копчення.

Думаю, що наступний раз спробую зробити зі смаженими грибами,  цибулькою і морквочкою в начинці. 

А! Про слайси! Виявляється вони різні, з різної риби. Є просто червоні, а є з явно вираженими смужками, як на моєму фото вище,  і от саме вони  смачніші, думаю тому, що жирніші  і по нарізці вони трішки товстіші. 

Україна

Житомирська обл.

Війна росії  з Україною

День  1534

Оксана, дуже цікавий рецепт. В мене поруч з роботою рибний магазин, там продають такі готові рулети, вони дійсно з підкопченої риби. Я давно на них задивлялася, але дорогувато. А от такі слайси (в нас називається підшкурне мясо) постійно є в продажу і не по захмарній ціні. В продажу бачу тільки з сірими смужками, іншого не буває. Я його тільки просто солила, а от твоя ідея для рулетиків мені подобається. Обов*язково зроблю для Вови, я сама поки на дієті.

Знаєш, в нас теж були ці слайси тільки червоні, як я кажу, але можливо я не звертала увагу на ці смужки раніше.  А от як взяла спробувала, зрозуміла різницю. Червоні   засолювала теж раніше, потім   щось мені стало не те,  не той смак, як у шматочків риби. А все тому, що там немає отого жирка. А от в цих, з білими смужками, видно хоч трішки, але  є  жир і вони засолені набагато смачніші. Зараз  ходжу по усім точкам на базарі, на якійсь одній точно знайду  смугастих) На рулетики, запікання, смаження, підуть  будь-які.

Син  в мене рибу не дуже жалує, а от ці  рулети  їсть...   багато їсть)))))

А ще ці слайси я смажу на пательні, з сиром,  і запіканку  роблю,   але то будуть зовсім інші рецепти)