Перейти до вмісту
Справжня господиня

Буряк по корейськи з прогріванням

Recommended Posts

Ингредиенты:

На 1 кг буряків
100 г рослинної олії
70 г 9% оцту
3 ст. л. цукру
1,5 ч. л. солі
6 зубчиків часнику
2 ч. л. меленої кінзи
1 ч. л. червоного гострого перцю

5246983648437803701.jpg

Метод

Буряк натерти на тертці для корейської моркви.
На плиту поставити каструлю з водою і довести до кипіння (це буде водяна баня)
Перекласти буряк у каструлю, меншу за діаметром ніж та, що стоїть на плиті з окропом
Додати в буряк часник через прес, сіль, цукор та оцет. Все добре перемішати і встановити на водяну баню так, щоб дно меншої каструлі стикалося з водою.
Періодично помішуючи, прогріти буряки протягом 30 хвилин. За цей час буряк стане гарячим, але не вареним.
Цією нехитрою дією забирається присмак вогкості та землистий запах. Буряк при цьому залишається таким же соковитим і хрустким.
За п'ять хвилин до закінчення прогрівання буряків, розжарити олію.
Зняти каструлю з водяної бані.
Всипати гострий червоний перець, коріандр і залити розпеченим маслом.
Салат перемішати, щільно утрамбувати ложкою маринад і дати охолонути. Потім накрити кришкою і обмотувати на добу в холодильник.
Через добу буряк по-корейськи готовий. Виходить незрівнянно смачна, ароматна, в міру гостра та дуже апетитна.
Такий пікантний кисло-солодкий буряк подобається навіть тим, хто не любить цей коренеплід.
Перевага цього рецепту ще й у тому, що його можна приготувати за кілька днів до подачі на стіл. Чим більше буряк насититься ароматами, тим смачнішим він стає.

Джерело Натяля Колоніфа ФБ

P. S.
Я зовсім нещодавно його приготувала! Буряк настоялся лише ніч, але й це дуже смачно!

А ось оцет мені довелося додати майже зайву ложку, все було мало. Але грішу на сам оцет, купила нову марку і вчора відкрила пляшку. Уявляєте, в консервацію так лоханутися? Можна всі банки зіпсувати.

Мені сподобався цей спосіб із прогріванням, я раніше робила просто натертий. Ось ще подумала, що можна спробувати навіть на кілька хвилин бланшувати і вже потім заправляти. Як ви думаєте?

Україна

Дніпро

Війна росії  з Україною

День 1556

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Света! Я прогріваю такі салати у мікрохвильовій печі. У коментах писала. Їх там небагато. Все на одній сторінці

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз