Olima 2 459 Опубліковано: учора в 12:22 Ингредиенты: Білки – 12 шт (410 -420г) Дрібний цукор – 200 – 220г Цукрова пудра - 135-140г Борошно - 155 -160г просіяної двічі 1/2 чайної ложки cream of tartar або можна замінити 2 столовими ложками лимонного соку. Але з соком тортик буде вологуватий і погано вийматиметься з форми, рватиметься 1/4 ч. л. солі 2 ч. л. екстракту ванілі - можна і без нього 0,5 чайної ложки екстракту мигдаля Метод Температура кімнатна!! На середній швидкості збити білки, щоб тільки запінилися і всипати сіль, тартар. Трохи збитт. Влити лимонний сік, ваніль та мигдаль. І продовжити збивати на середній швидкості. Потім збільшити швидкість до вище середньої і як тільки білки збилися до м'яких піків, по столовій ложці всипати цукор, продовжуючи збивати. Поступово швидкість підвищуватт до високої. Ви бачите, що маса почала збільшуватися, стала повітрянішою, утворює м'які піки. Наприкінці збивати на максимально високій швидкості, коли вже буде всипано весь цукор. Маса значно збільшиться. І тепер вона глянсового кольору, піки м'які, але стійкі. НЕ СУХІ!! Просіяне борошно з цукровою пудрою я зачерпувала ситечком і просіювала на поверхню маси. А потім лопаткою акуратно, швидко і ніжно по колу вниз вмішала в білки. Я це роблю за 4 прийоми. У мене лопатка невелика. Якщо у вас лопатка велика, то можна впоратися і за 2 прийоми. Все виклала у форму. Нову антипринарну форму змащувати не треба (масло не дае піднятися в цій формі білкам). Розрівняла поверхню. Ножиком пройшлася по колу, щоб видалити повітряні бульбашки. Поставила до духовки, розігрітої до 180 Цельсія, близько 40 -45 хвилин до темно-золотистого кольору. Вийняла і перевернула форму на вушка вниз головою. Повністю охолодити бісквіт. Тонким ножем пройтися по стінкам, бо прилипає до форми. Це відбувається завжди. Сметанний заварний крем: 2-3 жовтка, що залишилися, 300 грам сметани, 2 ст л. борошна, 120г цукру, ванілін. Все перемішати і на водяній бані заварити до густоти. Охолодити і збити з 150г масла. Верх торта покрила покупною шоколадною глазурью. Автор рецепту Ірина - Nanaimo P.S Торт Ангел. Рецепт колись на іншому форумі давала подруга Справжньої хозяйки Світлани - Ірина Nanaimo. Україна Сумська область Війна росії з Україною День 1559 4 lana19, спокусницЯ, Наташшшка та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 4 027 Опубліковано: 18 годин назад Я помню цей торт! От мої фотки аж 2012 року, пекла собі на день народження. 3 спокусницЯ, lana19 та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 459 Опубліковано: 6 годин назад Моєму чоловікові він дуже смакує, то як починається сезон дешевих яєць, то я печу його. І доречі, попервах я там боялася його робити, думала, що маленька якась похибка і все, торт не вийде. Але зараз, я навіть не знаю, що тут треба напортачити, щоб він не вийшов, дуже простий рецепт у приготуванні. 2 Справжня господиня та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 1 100 Опубліковано: 1 година назад Оля, а що воно за cream of tartar? Де він продається і як виглядає? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах