нюшка 112 Опубліковано: 19 липня, 2014 моя Солоха-Явдоха ніби носа задрала Так є ж чим пишатися - вона УКРАЇНКА. Аватарка супер. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4484 Опубліковано: 19 липня, 2014 Так є ж чим пишатися - вона УКРАЇНКА. Аватарка супер. Егеш! Є чим пишатися. Вона справжня україночка - добра господиня, моторна, спритна й гонорова, на все має свою точку зору. А ще трохи відьма! Отакої. Тетянко, дякую! Сама дуже задоволена. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4484 Опубліковано: 19 липня, 2014 маленький журнал "Рецепти господині" Ніколи не бачила у нас у продажу. Дякую за інформацію. Побачу - обов'язково придбаю. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
LLika 1283 Опубліковано: 19 липня, 2014 Та вони всі, хто бореться за єдину Україну, всі камікадзе! Що, Порошенко зараз позаздриш? Дівчатка, хто вивчає українську Усі чоловічі прізвища, які закінчуються на приголосний та -ко, відмінюються. Правильно буде Порошенку. Жіночі українські прізвища, що закінчуються на -ко, -ло не відмінюються . Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4484 Опубліковано: 19 липня, 2014 LLika:, Ліка, приймаю Ваше зауваження. То може Ви нас будете,хоча б періодично, перевірять на помилки? Шукаю нам куратора!!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 717 Опубліковано: 19 липня, 2014 LLika:, Ліка, приймаю Ваше зауваження. То може Ви нас будете,хоча б періодично, перевірять на помилки? Шукаю нам куратора!!! Танечко, ая-яй.... не виконуеш ті домашнє завдання. А як же "підручник", який я тобі дала?http://javot.net/mova/orf1.htm Не відмінюються: приклади жіночі прізвища на приголосний та -о (але чоловічі відмінюються) жіночі: з Кариною Пузач, про Ларису Гайдай; чоловічі: з Сергієм Пузачем, про Яна Гайдая Дівчатка, а ось це... ну ніяк не сприймаю.... вибачте, але я вивчала, що слово "пальто" не відмінюється. А за новими правилами ось що: деякі іншомовні слова з кінчевим наголосом Дідро, Пуччіні, пенсне, кашне, парі, колібрі, жюрі, кенгуру, кіно, метро, фламінго, кашне, рагу; (але пальто відмінюється: пальто- пальта- пальту і т.д.) Це ж так само, як і їхала я у метрІ. Який жах.... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4484 Опубліковано: 20 липня, 2014 А як же "підручник", який я тобі дала?http://javot.net/mova/orf1.htm Таню, та хіба можно за дві неділі все запам'ятати і вивчити? І пам'ять вже не та, нема на це часу і здоров'я.... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 717 Опубліковано: 20 липня, 2014 А як же "підручник", який я тобі дала?http://javot.net/mova/orf1.htm Таню, та хіба можно за дві неділі все запам'ятати і вивчити? І пам'ять вже не та, нема на це часу і здоров'я.... Тетянко, за два тижні (зверни увагу) звичайно не можна. Але я сподіваюсь, що ти дуже здібна учениця. :kolobok_addon_write: Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4484 Опубліковано: 20 липня, 2014 Але я сподіваюсь, що ти дуже здібна учениця Тетяно, не хочу Вам щось обіцяти....Сама дуже прагну, як можна скоріше почати вільно розмовляти українською. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15996 Опубліковано: 21 липня, 2014 Явдошка,с кожним днем гарнішаєш! Я тільки но включила інет,дивлюся- а тут така гарнуся!!!!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4484 Опубліковано: 21 липня, 2014 fronya40:, Фронечко, ти мабудь побачила мій СВЯТКОВИЙ аватар. Але поки іде війна, я буду такою як зараз...Добре? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15996 Опубліковано: 21 липня, 2014 Добре Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
LLika 1283 Опубліковано: 21 липня, 2014 LLika:, Ліка, приймаю Ваше зауваження. То може Ви нас будете,хоча б періодично, перевірять на помилки? Шукаю нам куратора!!! Явдошенько, я й сама не досконало володію українською мовою, а в реалі взагалі суржиком розмовляю, але якщо буду бачити помилки, то обіцяю вказувати на них :x25 (1): У мене також прохання: не викай до мене, звертайся на "ти", ми ж тут єдина сім'я. До речі, моє прохання стосується всіх форумчанок Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4484 Опубліковано: 21 липня, 2014 LLika:, Анжело, добре на ти, так на ти. Дякую, що обіцяєшь мені мої помилки виправлять. Для мене це дуже важливо. Я зараз, коли виходжу з хати, від мене сусіди відсахуються, бо не можуть терпіти моє "знущання" над мовою. Це виглядає жахливо! Але мені сьогодні зробили малесенький комплімент - вже моя українська трохи краще ніж була. Може збрехали???? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
smalinna 38 Опубліковано: 22 липня, 2014 Доброго раночку, дівчатка! Ось нарешті я до вас завітала. Була у відрядженні в Києві. Хочу вам сказати...............там вже модно розмовляти українською мовою. Вона повсюди. Це так приємно! Я там просто насолоджувалася! Явдошенько у тебе не аби які вже досягнення! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15996 Опубліковано: 22 липня, 2014 Явдошечка:, не сбрехала,я за собою теж помічаю,що я вже набагато краще шпрехаю,особливо після книжок,що я читаю,словесний запас поповнився добряче!!!я за цей відрізок часу ії покохала,що раніше не помічала за собою такого. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4484 Опубліковано: 22 липня, 2014 smalinna:, Іночко, дякую, але мені здається, що всі мені роблять комплімент-утіху, як маленький дитинці. А де ти знайшла у Києві місце, де можна послухати і поспілкуватись українською? Мабудь десь у центрі! На моїх кулічках ВСІ розмовляють таким страшним суржиком! Це просто жах!!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 717 Опубліковано: 22 липня, 2014 Тетянко, приєднуюсь до дівчаток... дійсно ти значно краще стала розмовляти українською мовою. :x25 (1): А де ти знайшла у Києві місце, де можна послухати і поспілкуватись українською? Мабудь десь у центрі! На моїх кулічках ВСІ розмовляють таким страшним суржиком! Це просто жах!!! Я займаюсь уже 20 років у нерухомості, так ось по аренді квартир люди спілкуються переважно українською мовою. А у мого сина (студента) майже всі знайомі ровесники спілкуються виключно українською мовою, хоча все життя розмовляли на російський мові. Так же, як і ми у своїй сім'ї. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
smalinna 38 Опубліковано: 22 липня, 2014 Явдоха:, я була на куренівський ринок. там в магазинах усі спілкуються на українській мові, в транспорті............усюди. А де це в тебе кулічки? А суржик це теж українська мова.........такий собі діалект. Ми вдома з мамою теж спілкуємося суржиком. На Західній Україні свій діалект, на Закарпатті - свій діалект. Тому не засмучуйся . Головне в тебе є велике бажання. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
smalinna 38 Опубліковано: 22 липня, 2014 А жах був у Азарова. Це навіть не можна назвати суржиком. То було знущання. Суржик теж добре. У нас суржиком пів країни розмовляє. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 717 Опубліковано: 22 липня, 2014 А жах був у Азарова. Це навіть не можна назвати суржиком. То було знущання. Суржик теж добре. У нас суржиком пів країни розмовляє. Ось послухайте справжнього Українця (з великої букви). Тільки потрібно кілька разів передивитися, щоб зрозуміти, що дід говорить. http://www.youtube.com/watch?v=opTZlzgsdS8 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18557 Опубліковано: 22 липня, 2014 Таню, я все зрозуміла з першого разу! То мабуть тому, що я українка? І дякую за чудове відео! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 717 Опубліковано: 22 липня, 2014 Наталочко, ось тобі іще порція позитиву. http://www.youtube.com/watch?v=6bUbYWGEt_U Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4484 Опубліковано: 22 липня, 2014 Живчик:, Тетяночко, дякую! Я дуже стараюсь. Всім, smalinna:, Natali06:, fronya40:, дякую вам дівчата за підтримку цього мого "проекта"! Без вашої підтримки мені було б дуже тяжко. Сьогодні була в перукарні і мені дуже пощастило - зайшли два парубки і вони між собою розмовляли українською. Я, дивись мою аватарку, набралась нахабства та встромилась зі своєю "пикою" в їхню розмову. Шо ви думаєте??? Вони так цьому зраділи!!! Я цілу годину мала змогу слухати чисту, як струмочек, мову та "спілкуватись" з ними!!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4484 Опубліковано: 22 липня, 2014 А суржик це теж українська мова Іночко, у мене мрія - дуже хочу вивчити мову так, щоб ніяких "русізьмів" та суржика не було. А була мова, чиста мов джерельце. Вона така гарна, коли чиста,пісенна... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах