inucya 2 582 Опубліковано: 12 травня, 2021 Наталочка, дуже красивi обидва хлiба!!! А на останньому фото i середина гарненька! Та i у смаку, я не сумнiваюся!!! 2 Natali06 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 12 травня, 2021 Інуся, дякую! Я, чесно кажучи, трішки переживала, що з того вийде, але задоволена результатом. Тепер у мене закваски повна хата :) був би час пекти та було б кому їсти :) 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 13 травня, 2021 Наталочко, дякую що ділишся своіми спостереженнями по вирощуванню заквасок і детальним описом по роботі з тістом. Дякую, моя люба! Тепер стосовно « Тюльпана» . Так, тісто в цьому хлібі низькоі вологості, тому буде дещо щільніше. Але якщо не робити пелюстки, то сміливо можна збільшити його гідратацію. Я цього не робила, хотіла показати саме красу розкриття і таке тісто не дало « неочікуваних» сюрпризів)) Наталочка, мені дуже подобаються твоі хлібчики Від них прямо віє тим улюбленим хлібним запахом , а скориночка.... ммммммммм, смакота! Так і хочеться похрумтіти 2 inucya та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
hasia 427 Опубліковано: 29 травня, 2021 Девочки отчитываюсь.Закончилась манитоба и select Зернари.В наличии была только Зернари хлебная с рисунком батона на пачке.Вот ей и покормила свою Левиту.Вобщем эксперимент прошел более чем успешно.Теперь кормлю только ей , за 4 часа прирост закваски более чем в 3 раза.И да мука из пачки 1 кг фасовки selecta поднимает закваску хуже чем мука в 2 кг. фасовке 4 lana19, Магда, inucya та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 29 травня, 2021 Леночка, спасибо за твои наблюдения по этой закваске. 2 inucya та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 12 липня, 2021 Дівчата, підкажіть мені, будь ласочка, що я роблю не так: у мене вся випічка на цій заквасці "резинова". Закваска не кисла (я її перед випічкою освіжаю раз 3 -4, на смак пробую - приємна вершкова кислинка). Печу на зернарях (з упаковка з паскою) або на Вінницькому млинарі. Тісто виходить гарне, в духовці росте, але випічка важка і якась волого-сухо-резинова. Може, я забаго даю закваски, хоча ж роблю все за рецептами. Особливо обідно за чіабату програюся з нею цілий день: то закваску за три дні починаю кормити, то борошно зміню, час бродіння чи розстойки збільшу-зменьшу, а вона все-рівно лапоть-лаптем, Crocs, блін, якийсь гумовий . Фото моїх поневірянь: Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 12 липня, 2021 Наталочко, чи готувала ти чіабату на 100% заквасці? Чи хочеш саме на левіто? Це я питаю для того, щоб зрозуміти, чи саме левіто дає твоій чіабаті резиновість. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 12 липня, 2021 2 минуты назад, Natali06 сказал: Наталочко, чи готувала ти чіабату на 100% заквасці? Чи хочеш саме на левіто? Це я питаю для того, щоб зрозуміти, чи саме левіто дає твоій чіабаті резиновість. Ната, на левіто( На 100%-ій буду пробувати наступних вихідних. На твоїй 100%-ній у мене і хліб якийсь легший, і м'якуш ніжніший, а берньє так взагалі заріклася більше робити - я ще смачнішої здоби не їла, сама поїдаю половину, а потім ходжу, від вагів очі відвожу. А з левіто ніяк не подружуся. І росте вона гарно, і пахне гарно, і тісто таке еластичне і м'яке, а хліб виходить такий, наче мало в тісто води дала. Стала робити чіабату за рецептом Світлани Кучерявої (знайшла в неї на каналі на левіто) - ну ніяк. Набралася хоробрості і наглості запитала у неї під відео, відповіла, що, можливо, закваска кисла. Ок, підкормила декілька раз підряд в пропорції 1:1:2, закваска не кисла, росте гарно, а випічка все рівно не ідеальна. Хліб печу - не хватає мені в ньому м'якості і ніжності. Ще думала, може, через те, що при випічці чіабати подаю пар, а не під ковпаком, як коли хліб печу. Чогось мені здається, що коли я наливаю кип'яток на розкалену сковорідку - вода відразу випаровується, і ніякого пару і немає потім. І скоринка твердувата виходить... В мене вже вся хата завалена засохшими чіабатами, чоловік вже проситься, а я ж не вгамуюсь поки не зроблю так, як має бути( Дуже вже хочеться спекти нормальний хліб на левіто. 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 13 липня, 2021 Сьогодні подивилась те відео. Ти знаєш, я не профі, але здається мені, що твоя закваска тут не винна) те, що твоя закваска перекисає мало вірогідно. Чому? Якщо левіТо перекисає, а зараз в жару це проходить дуже швидко, вона стає рихлою, липкою на дотик і візуально спадає( наче здувається) По моім відчуттям та чіабата така як і у тебе. Скоринка в чіабаті завжди тверда. Тому що велика температура дає своі нюанси. Можна спробувати під ковпаком , випікати частинами. Думаю результат буде трішки кращий. Що ще мені спало на думку при перегляді: як на мене , мені не вистачило вологості, так і хотілося би добавити трохи води)) 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 13 липня, 2021 @Natali06, Ната, дякую. Я все вдивлялася в те відео, і мені теж здавалося, що там м'куш вологий, але ж всі пишуть, що у них получається легка і м'яка чіабата, а у мене ніяк( Спробую ще зробити її на 100%-ній заквасці і таки спекти під ковпаком, подивлюся що з того вийде. Але ж мені хочеться випробувати таки на якомусь рецепті свою левіте мадре, так що б таки м'якуш легкий вийшов. Спробую, мабуть, ще французьку булку. Ох і наїмося ми хліба, відчуваю :) 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 13 липня, 2021 Наталочко, мені дуже імпонує твоя « впертість» в хлібному ділі) Тому мені здається, що навіть цю чіабату ти побореш! 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах