Akvarel 861 Опубліковано: 19 листопада, 2016 Дівчаточка! Незнаю чи в правильному розділі створила тему, якщо ні, то прошу адміністрацію форуму перенести. Так от, назріла я для купівлі ковбасного шприца. Хочу невеликий, максимум 3 кг. Перевагу надаю нержавіці, але...і ціна грає важливу роль. Алюміній майже в два рази дешевший. На одному з форумів прочитала, що алюміній дуже окислюється і частина фаршу чорніє. Власниці нержавіючих та алюмінієвих шприців, поділіться, будь ласка, враженнями! 2 lissaKi та Vilapo reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 077 Опубліковано: 19 листопада, 2016 що алюміній дуже окислюється Галочка, у меня шприц не нержавейка, это точно. Может алюминий или какой то сплав. Окисления не видела ни разу. Но опять таки ,покупая шприц ( да и любой гаджет) мы в первую очередь ориентируемся на цену, которую мы можем на него выделить. Очень хвалят вертикальные шприцы. Но у них и цена на порядок выше. 1 Akvarel reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 19 листопада, 2016 Наскільки я знаю, алюміній окислюється від різних кислот. В м'ясі ніби кислоти немає. Та і контактувати фарш буде з алюмініем кільки хвилин. А з іншого боку, більшість м'ясорубок теж алюмінієві. Та і хліб у алюмінієвих формах печемо... А з другоі сторони, нержавійка то нержавійка, і купляю на кілька років (принаймі надіюся, що трохи прослужить і не поламається), і хотілося б купити хорошоі якості. 1 Akvarel reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 603 Опубліковано: 19 листопада, 2016 @Akvarel, Чуть позже выложу подборку советов по колбасному шприцу. 1 Akvarel reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 20 листопада, 2016 Дівчата, в кого шприц Ванесса, варто брати? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 603 Опубліковано: 21 листопада, 2016 @Akvarel, Вот этот? https://ru.aliexpress.com/store/product/5-lbs-Homemade-Sausage-Maker-Meat-Stuffer-With-Suction-Base-Stainless-Steel-Salami-Maker-Manual-Home/103559_32645198980.html?aff_platform=link-c-tool&sk=QzNBAma2j%3A&cpt=1479700109200&aff_trace_key=ff80f2063e34439d99efd84e5869d40f-1479700109200-03686-QzNBAma2j Расположение поршня:горизонтальноеОбъем, л2,5Количество скоростей:1Количество насадок:3 насадкиГабаритные размеры (ДхШхВ), мм:400х100х260 У нас с Наташей похожий, но фирмы Блауманн http://chernovtsy.zakupka.com/p/23169415-kolbasnica-prestige-zurich-pr-1652-3/ вот на 4 http://alvet.zakupka.com/p/4669243-kolbasnica-prestige-zurich-pr-1652-5/ - производства Венгрии. (хотя, может быть - что все эти шприцы делают в Китае) Нормальный шприц . Хорошо,что есть струбцина. Для домашнего нечастого использования - самое то. По сравнению с набивкой мясорубкой - небо и земля! При набивке эмульсий или мелкого фарша - небольшая часть эмульсии будет выходить за поршень. Можно в этом случае немного уплотнить поршень, намотав на него пакеты или стрейч пленку. Или разрезать вдоль силиконовую трубку )трубку от капельницы и надеть на поршень. Мне мой Блауманн очень нравится. що алюміній дуже окислюється і частина фаршу чорніє. Речь идет о шприцах из нормального сплава, который не красит! Вот, что написано на моем шприце Аппарат для изготовления колбас Blaumann BL-1177 выполнен из прочного сплава алюминия. Ни разу я не увидела никакого окрашивания рук или фарша! Дело не в алюминии или нержавейке - дело в качестве сплава! Если алюминиевую посуду помыть в ПММ - то она почернеет и будет красить! Алюминий почернеет из-за агрессивного щелочного моющего средства + высокая температура. Что может быть еще. Если вы когда-нибудь замешивали колбасный фарш и оставляли его на созревание в миске - то могли заметить, что фарш сверху становится грязно серого цвета - а вот внутри он ярко красного цвета. Фарш с доступом воздуха, через некоторое время приобретает серый цвет с коричневым оттенком. Это обусловлено окислением с образованием пигментов различного цвета. Что происходит в шприце -- между поршнем и колбой есть небольшой зазор. Это своего рода - воздухотвод. Через него часть фарша с солью, которая так же влияет на пигментацию - просачивается вместе с воздухом в сам шприц. Слой этого просачиваемого фарша тонкий. Под воздействием воздуха он окисляется и становится серого цвета. Вот и причина посеревшего фарша за поршнем. Если провести пальцем или рукой по шприцу - и палец не окрасится в серый цвет - то и фарш не окрасится. Ну если это нормальный сплав. Причина - посерения пигментация от соли + кислород. Когда мы будем готовить колбасу серый цвет фарша снова станет розовым. Ну и немного информации по использованию такого шприца. Возможные поломки при длительном и очень активном использовании такого шприца - может оторваться присоска и нарушится резьба - но все это поправимо при наличии правильно заточенных мужских рук. Во многих шприцах поршни уплотнены силиконовым кольцом и есть выпускной клапан. Но они стоят намного дороже. Клапан поможет только в случае неполного шприца. Пустоты в самом фарше не уберет. Если набить шприц плотно и доверху, наличие клапана не имеет значения. Набивайте шприц руками, трамбуйте кулаком (или картофелемялкой) каждую порцию (грамм по 200). Немножко воздуха всё равно будет, но он обычно легко уходит между цевкой и оболочкой. Те - набиваем шприц плотно по максимуму! В этом случае - поршень можно очень сильно уплотнить пакетами (плотное прилегание к колбе) Перед вторичной загрузкой остатков фарша - прочищаем цевку от фарша. Фарш загружаем порционно спереди - постепенно отводя поршень назад и хорошо трамбуем фарш! Те - если фарша мало - не надо отводить поршень до упора назад и потом прогонять фарш по всему шприцу до встречи с оболочкой. Еще совет - оболочка не должна сидеть плотно на цевке. Часть воздуха выходит в процессе набивки между цевкой и оболочкой. Для этого применяется цевка, диаметром меньше оболочки. Образующиеся воздушные пузыри при набивке - должны выталкиваться! А если будет плотное прилегание - то воздуху некуда будет деться. При маленьких диаметрах оболочки - цевку можно смазать жиром с фарша - оболочка будет лучше скользить. Перед надеванием оболочки на цевку - прокрутить ручку шприца до появления фарша на кончике цевки. Шприцы лучше мыть сразу и вначале моем холодной водой. Все смывается и отмывается очень быстро! Если сразу мыть горячей водой - белок сварится и прикипит к корпусу. Отмыть будет сложнее. 1 Дяна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 25 листопада, 2016 Взяла нержавійку, посилка в дорозі. Приіде, поділюся враженнями :) 2 lana19 та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 29 листопада, 2016 Отримала шприц. Виглядає добротно. Єдине, що силіконова прокладка трохи має запах, поставила, щоб вивітрювалося. 2 Natali06 та lissaKi reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 603 Опубліковано: 29 листопада, 2016 @Akvarel,Красавец шприц! А где покупала? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 29 листопада, 2016 Ще кілька фото, власне, самого шприца 1 lissaKi reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 29 листопада, 2016 Куплчла на олх, в Чернівцях. 900 грн. Можу дати ссилку, якщо когось цікавить. 1 lissaKi reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 603 Опубліковано: 29 листопада, 2016 Галка! Давай прямо в теме Красавец! Прям агрегатище! 1 lissaKi reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ang-kay 8 137 Опубліковано: 29 листопада, 2016 И я такой хочу. Галя, ссыль в студию, плиз! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 29 листопада, 2016 https://www.olx.ua/i2/list/q-%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B1%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0/ Дівчата, в нього в оголошеннях два шпріци. Я писала йому, що мене цікавить шприц менший по об'єму, він мені запропонував на 3кг за 900грн. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 29 листопада, 2016 Пишу з планшету і ссилку чомусь кидає загальну на шпріци. Заходите на 4шприц, той, що за 1150грн, продавець Толік Чернівці. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 29 листопада, 2016 (змінено) https://www.olx.ua/i2/obyavlenie/shprits-dlya-kolbasy-kolbasnitsa-kolbasnyy-IDgk2d0.html#:e55547f879 Змінено 29 листопада, 2016 користувачем lana19 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 29 листопада, 2016 О, щось ніби получилося скинути правильну ссилку. Дівчата, пишіть йому, бо наскільки я зрозуміла в нього вертикальні і горизонтальні шпріци різних об'ємів. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ang-kay 8 137 Опубліковано: 29 листопада, 2016 Вот так правильнее выходит https://www.olx.ua/obyavlenie/shprits-dlya-kolbasy-kolbasnitsa-kolbasnyy-IDgk2d0.html#8050a70d73 Спасибо) 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ekaterina777 14 Опубліковано: 12 жовтня, 2021 Скажите, какой шприц лучше: горизонтальный или вертикальный? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 603 Опубліковано: 12 жовтня, 2021 Смотря для каких объемов Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ekaterina777 14 Опубліковано: 18 жовтня, 2021 Скорее всего для небольших, до 3-4 кг. Хотя, может когда и побольше понадобится.. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах