Алцьона 12 061 Опубліковано: 20 січня, 2023 В 14.01.2023 в 00:47, Алцьона сказав: Відкрила для себе нових українських авторів (правда, це все завдяки доці, вона в мене книгоманка ще та, просвітлює мене в новинках, трендах, видавництвах). Зараз читаю Макса Кідрука «Де немає Бога». Дочитала я книжку. Хочу сказати, що Кідрук - тепер один з моїх улюблених українських письменників. Однозначно буду читати інші його книжки! Не буду спойлерити, але скажу, що в книзі декілька головних героїв і відповідно паралельних сюжетних ліній. Всі лінії цікаві. Хоча, не всі з хепі-ендом. Але що найбільше вразило, то це підхід автора. Мало того, що написав книжку, так в кінці ще цілий розділ подяк, не просто Ані, Каті, Вані. А з поясненнями, хто яку долю вніс у написання книги, і ці пояснення вже немов маленьке оповідання. Також автор розказує, як він надумав писати книгу, де брав реальні історії. І от в книзі ще є лінія футболіста, що грає в американський футбол. Так Кідрук в післямові стільки про футбол розказав, ще й дав назви на ютубі відео історичного перехоплення, яке він взяв за основу в побудові сюжетної лінії. Тобто, читати про гру було трохи важко, оскільки зовсім не уявляла, що за гра, і хто ті корнербеки і т.і. А тоді глянула відео і прояснилось)) Писака з мене ще та) Але можливо, комусь стане в нагоді мій відгук при виборі: "А що б такого почитати?" 2 Наташшшка та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 397 Опубліковано: 21 січня, 2023 Интересно... книга в привычном бумажном виде или есть в электронном варианте? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 21 січня, 2023 42 хвилини тому, настоящая хозяйка сказав: Интересно... книга в привычном бумажном виде или есть в электронном варианте? У мене паперова. Люблю саме такі, особливо ще як нові книги, вони так пахнуть! Пробіглась по інтернет книгарням - бачу, що є і електронні варіанти в продажу. Щодо безкоштовних сайтів, то не дивилась. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 397 Опубліковано: 21 січня, 2023 Ой, я тоже фанат натуральных книг! Это ж прям таинство - открыть, пошелестеть страницаит, вдохнуть запах, положить закладку...и читать настоящую книгу почему-то легче, чем электронную. То шрифт не такой, то формат страницы, то яркость. Не то. Но в электронном варианте можно прочесть то, что не купить натуральное по разным причинам. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 112 Опубліковано: 21 січня, 2023 А я фанат електронної книжки. Моєму першому кіндлику було більше 10 років, цим літом заглючив, вирішила вже не ремонтувати, забрала в чоловіка його книжку. Це так зручно - закачав кучу книг і під настрій читаєш яку хочеш, бібліотека завжди з тобою. З паперовими мені не так зручно - вони затираються в сумці, важкі, можуть бути великого формату і зберігати їх десь потрібно, а основне - перегортання сторінок. В основному я читаю ввечері чи вночі в ліжку і дуже не зручно тримати паперову книжку так, щоб не зігнути, не заламати сторінки. А електронна книжка і легенька, і формат у неї зручний, і сторінки легенько пальчиком гортаються. І купувати книжки приємно: в любий час доби вибрав що захотів, тут же сплатив і через секунду вже читаєш :) Я зараз теж читаю наших авторів, присіла на сучасних. Дуже мені подобаються ретродетективи Богдана Коломійчука і Андрія Кокотюхи. Рекомендую, хто любить класичний детектив і хоче відпочити з книжкою, переключитися із сьогоднішніх реалій. Правда, зараз читаю Кокотюху, а у нього головний герой - молодий чоловік, адвокат-початківець, який через політичні та національні переконання вимушений переїхати з рідного Києва до Львова. Це початок минулого століття, тоді це дві різні імперії, два різних світи. І мені було цікаво читати як він пізнавав Львів, приживався в ньому. Це мені якось перегукнулося з теперішнім часом, коли люди зі сходу, півночі нашої країни також через цю прокляту війну вимушені змінити своє місце проживання і відкривають для себе Львів, Чернівці, Франківськ. І, мабуть вже культова, фраза головного героя: "Київ ніколи не був Росією". 2 Наташшшка та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 975 Опубліковано: 21 січня, 2023 34 хвилини тому, Магда сказав: А я фанат електронної книжки. Моєму першому кіндлику було більше 10 років, цим літом заглючив, вирішила вже не ремонтувати, забрала в чоловіка його книжку. Наталя, прочитала, і перша думка - коли я встигла це написати?! І чому в мене чужа киця на аватарці))) Все один в один про мене. Єдине, що моя книжка не глючила, просто вона без підсвітки, не зручно, коли світла немає, то відібрала в чоловіка його нову, з підсвіткою)) І дякую за українських авторів - це зараз дуже актуально для мене. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 21 січня, 2023 12 хвилини тому, настоящая хозяйка сказав: Ой, я тоже фанат натуральных книг! Это ж прям таинство - открыть, пошелестеть страницаит, вдохнуть запах, положить закладку... Так-так!! Я раніше закладинки використовувала - що попадеться під руку. А це в доці беру. Вона окрім власної бібліотеки ще й закладинки для настрою збирає) 2 години тому, настоящая хозяйка сказав: Но в электронном варианте можно прочесть то, что не купить натуральное по разным причинам. Згодна. В мене в електронній читалці трохи завантажено того, що в нас видавництва чомусь так і не продовжили серії, а цікаво ж дочитати всю задумку автора. Так зараз в електронній читалці (коли вимикають світло, або в чергах десь) читаю Дж. Дешнера "Код лихорадки". Трилогію Бігуна в лабіринті доця має паперові, прочитали, а от навколосерійні книги так і залишились поза увагою видавництва( Так само Г.Гауї "Бункер" видали, а решту закинули(( Читала російською, але щось там переклад не дуже сподобався. До речі, так як і з Бігуном, українською переклад колоритніший) Навіть не в плані звучання мови, а всілякі словечка, вирази, які не сухо перекладені, а адаптовані для нашого читача. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 21 січня, 2023 1 година тому, Магда сказав: А я фанат електронної книжки. Моєму першому кіндлику було більше 10 років, цим літом заглючив, вирішила вже не ремонтувати, забрала в чоловіка його книжку. Це так зручно - закачав кучу книг і під настрій читаєш яку хочеш, бібліотека завжди з тобою. З паперовими мені не так зручно - вони затираються в сумці, важкі, можуть бути великого формату і зберігати їх десь потрібно, а основне - перегортання сторінок. В основному я читаю ввечері чи вночі в ліжку і дуже не зручно тримати паперову книжку так, щоб не зігнути, не заламати сторінки. А електронна книжка і легенька, і формат у неї зручний, і сторінки легенько пальчиком гортаються. І купувати книжки приємно: в любий час доби вибрав що захотів, тут же сплатив і через секунду вже читаєш :) Я зараз теж читаю наших авторів, присіла на сучасних. Дуже мені подобаються ретродетективи Богдана Коломійчука і Андрія Кокотюхи. Рекомендую, хто любить класичний детектив і хоче відпочити з книжкою, переключитися із сьогоднішніх реалій. Правда, зараз читаю Кокотюху, а у нього головний герой - молодий чоловік, адвокат-початківець, який через політичні та національні переконання вимушений переїхати з рідного Києва до Львова. Це початок минулого століття, тоді це дві різні імперії, два різних світи. І мені було цікаво читати як він пізнавав Львів, приживався в ньому. Це мені якось перегукнулося з теперішнім часом, коли люди зі сходу, півночі нашої країни також через цю прокляту війну вимушені змінити своє місце проживання і відкривають для себе Львів, Чернівці, Франківськ. І, мабуть вже культова, фраза головного героя: "Київ ніколи не був Росією". Так, в електронної читалки чимало плюсиків, згодна. Саме тому я паралельно читаю і електронну книжку.) Про Кокотюху часто чую, що цікаво спробувати, які його книги на смак)) А Коломійчук - нове для мене прізвище! 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 112 Опубліковано: 21 січня, 2023 10 хвилин тому, Алцьона сказав: Про Кокотюху часто чую, що цікаво спробувати, які його книги на смак)) А Коломійчук - нове для мене прізвище! Кокотюха багатожанровий письменник, є у нього і ретродетективи, і триллери, і дитячі книжки. Мені читається легко і цікаво. Він родом, якщо не помиляюся, з Чернігівщини. У Коломійчука читала поки що тільки детективи, теж цікаві, захоплюючі. Він львів'янин, зараз воює. Якось аж страшно подумати, що з нашого боку такі люди, а проти нас іде орда зеків, злиднів і маргіналів( Страшно, що ми вкотре ризикуємо розумом і цвітом нації( Я читала спочатку Коломійчука, потім Кокотюху. Обоє описують один період, одне місто, обоє цікаві. Я дуже часто ловила себе на думці, що я читаю якогось зарубіжного автора в класному перекладі) Одним словом, рекомендую. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 112 Опубліковано: 21 січня, 2023 1 година тому, Наташшшка сказав: Наталя, прочитала, і перша думка - коли я встигла це написати?! І чому в мене чужа киця на аватарці))) Все один в один про мене. Єдине, що моя книжка не глючила, просто вона без підсвітки, не зручно, коли світла немає, то відібрала в чоловіка його нову, з підсвіткою)) І дякую за українських авторів - це зараз дуже актуально для мене. Завжди приємно зустріти однодумців) Моя читалка теж без підсвітки та я приспособилася вже давно з маленькою ледлампочкою на прищепці. Мені зручно - вона легенька і гнеться в різні боки. Якось минулого тижня цілий день не було світла, так я за день прочитала книжку Кокотюхи, рідко коли в мене так швидко день минав) 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 21 січня, 2023 39 хвилин тому, Магда сказав: Він родом, якщо не помиляюся, з Чернігівщини. Вау. Це ж треба! Зовсім поряд (ну, навряд, щоб він зараз жив у Ніжині, але я не про те), а я і не знала!! Он як ми були зазомбовані Мариніними-Донцовими (я не проти їх чтива, сама читала, я саме про російських авторів і книги), що не бачили своїх письменників. Тепер у мене мастхев - мати вдома хоча б одну книжку земляка! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 21 січня, 2023 29 хвилин тому, Магда сказав: і дитячі книжки. З дитячих письменників всієї планети Земля в мене на першому місці - Всеволод Нестайко! Я виросла на Лісовій школі. Тоді читала її своїй доні, зараз із сином читаємо. Це любов)) Маленька старенька - то ще з мого дитинства книжка. Згодом Нестайко дописав ще 5 частин, звісно, я їх докупила) 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 112 Опубліковано: 21 січня, 2023 13 хвилини тому, Алцьона сказав: З дитячих письменників всієї планети Земля в мене на першому місці - Всеволод Нестайко! Я виросла на Лісовій школі. Тоді читала її своїй доні, зараз із сином читаємо. Це любов)) Маленька старенька - то ще з мого дитинства книжка. Згодом Нестайко дописав ще 5 частин, звісно, я їх докупила) Підтримую! А "Тореодори з Васюківки"? Це ж шедевр! Я пам'ятаю, як в дитинстві читала ночами, ховаючись від батьків, (бо вимикали світло і заставляли спати) і так сміялася, що будила їх реготом зі своєї кімнати) 1 2 Наташшшка, Алцьона та tasata reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 21 січня, 2023 14 хвилини тому, Магда сказав: Підтримую! А "Тореодори з Васюківки"? Це ж шедевр! Я пам'ятаю, як в дитинстві читала ночами, ховаючись від батьків, (бо вимикали світло і заставляли спати) і так сміялася, що будила їх реготом зі своєї кімнати) Так, то все є))) Просто доця вже виросла, а сину поки ще лиш Лісова школа по силі зрозуміти)) Але весь Нестайко вже в його дитячій бібліотеці) 2 Наташшшка та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 21 січня, 2023 Покажу ще класні книжки для дошкільнят. У сина це найулюбленіші книжки! Серія про кота Фіндуса і дідуня Петсона. Ми ще не всі наявні купили, як видавництво пооанонсувало про випуск ще однієї цього року) А які тут класнючі малюнки!!! Тексту небагато, але поки кожну сторінку пороздивляємось, поки насміємось) 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
valuhka 4 184 Опубліковано: 22 січня, 2023 Дівчата, допоможіть обрати нову електронну книжку. Стара дуже погано реагує на дотик. Добре хоч кнопки є для цього.В мене NOOK з підсівткою. Працює вже дуже давно, тому розумію, що нічого вічного немає. 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 112 Опубліковано: 22 січня, 2023 20 хвилин тому, valuhka сказав: Дівчата, допоможіть обрати нову електронну книжку. Стара дуже погано реагує на дотик. Добре хоч кнопки є для цього.В мене NOOK з підсівткою. Працює вже дуже давно, тому розумію, що нічого вічного немає. Навіть не знаю що і порадити. Для мене найкраща читалка це Kidle, але на них зараз ціни не скромні. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 22 січня, 2023 9 годин тому, valuhka сказав: Дівчата, допоможіть обрати нову електронну книжку. Я б залюбки щось підказала, але лише по паперовим радник. Електронну книжку читаю з телефону. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 2 лютого, 2023 Поки ще не почався город, начитуюсь Хто любить антиутопії, раджу Маргарет Етвуд. Я вже осилила Орикс і Деркач. Прихований текст Читається важче, ніж наприклад, Бігун чи Дивергент. Початок був важкий, поки в'їхала в суть, назви, терміни, багато роздумів головного героя. А тоді затянуло. Лежить продовження, але поки зробила перекур на легші (для мене) книжки. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 2 лютого, 2023 Переключилась я на трилер. Люблю і таке чтиво) Ковтнула за три вечори. Хоча вечорами моторошніше читати. Сюжет затягує, не можна зупинитись, бо хочеться скоріше дізнатись: хто ж?? Прихований текст Книжка не товста, читається легко. Прихований текст Але це не кінець. Є вже 8 перекладених книжок циклу. І ось сьогодні побачила новини видавництва, що в продажу з'явилась нова книга, дев'ята! 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 3 лютого, 2023 Видавництво Комора відкрило на своєму сайті гаражний розпродаж! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 20 лютого, 2023 Знову несу цікаву книжулю. Зовсім не новинка, можливо вже і читали, може і фільм дивились. Але я дізналась про Дюну нещодавно. Що сказати, оце моє чтиво, те, що я люблю. Перші сторінки йшли важко, але це ж не дивно. Нова світобудова, поки розберешся, хто є хто, що в них за всесвіт. А тоді вже відірватись не можна) Я ще трохи схитрила. Коли заплуталась спочатку, хто є хто, то пішла в інет і прочитала про героїв твору. Тоді стало легше читати. Хотілося б читати наступну книгу циклу, але поки її не маю, то переключилась на легеньке) 2 Наташшшка та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 20 лютого, 2023 Починаю читати українського автора. Книга неочікувано з'явилась на полиці. Доня випадково натрапила в маркеті на смачні ціни на книги і просто не змогла пройти повз. Отож, зовсім не знаю, чого очікувати, просто починаю)) 2 Наташшшка та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 112 Опубліковано: 20 лютого, 2023 38 хвилин тому, Алцьона сказав: просто починаю)) Прочитала сфоткану сторінку і захотілося перегорнути на наступну) оце моє чтиво. Дякую за наводку, пошукаю в книгарнях. 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 21 лютого, 2023 В 20.02.2023 в 17:00, Магда сказав: Дякую за наводку, пошукаю в книгарнях. У Книгарні Є (інтернет-магазин) зараз є знижка - на покупку від 400грн мінус 200грн. Клаус Бах 276 грн, якщо взяти ще щось до 400грн, то виходить дуже вигідно. За 200 (ну може з хвостиком, бо ж рівно не вгадаєш) можна ухватити книжки!! В 20.02.2023 в 17:00, Магда сказав: Прочитала сфоткану сторінку і захотілося перегорнути на наступну) оце моє чтиво. Дочитую вже до сотої сторінки. Читається легко. Місцями викликає посмішку) Книга з віковими обмеженнями. Є пікантні описи, але від них не червонієш, а смієшся) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах