Akvarel 861 Опубліковано: 22 березня, 2017 Ингредиенты: Мука з насіння соняшники - 150гПудра - 135гКакао - 15гБілок - 53гМеренга:Білок - 51гВода - 150гЦукор - 150г Спосіб приготування Отже, для початку нам потрібна мука з насіння соняшника. Тут важливо, щоб соняшник був сирий (не обжарений). Тому краще його купляти на вагу, бо пакетований зазвичай вже обжарений. Чому це так важливо - якщо візьмете обжарене насіння, то в процесі перемелювання почне виділятися олія і нічого тоді не получиться. Тому ідемо до супермаркету, купляємо соняшник на вагу, або в пакеті, але сирий. Перемелюємо у кофемолці. У мене кофемолки немає, тому я перемелювала у блендері для коктейлів (кувшин). Зернята перемелюються неоднорідно, тому обов'язково просіяти через ситечко. Що не просіялося повертаємо назад у блендер і знову перемелюємо. В результаті отримуємо дуже ніжну мукуДо муки додаємо пудру, ванільний цукор та какао. Перемішуємо. Я ще раз все разом просіяла. Далі додаємо білок (53г). Та гарно перемішуємо.У мене в тісто + меренга пішли білки з 3 яєць. День перед випічкою, я відділила жовтки від білків і білки залишила при кімнатній температурі на ніч, щоб зістарілися.Консистенція тіста буде досить густою.Далі варимо сироп, воду змішуємо з цукром та на середньому вогні доводимо до 118-120С. Як визначити температуру без термометра не знаю. Кажуть капати сироп у воду і якщо катається м'який шарік то готово. Я так ніколи не пробувала, маю термометр ))))Коли сироп закипів починаю збивати білок. Збиваю у комбайні. Поки сироп досягне необхідної температури-білок добре зіб'ється. Не перестаючи збивати, вливаємо гарячий сироп. Збиваємо ще десь 5хв. Коли меренгу взяти між двома пальцями і залишаються дзьобики, а слід від піднятого вінчика тянеться дзьобиком який падає - меренга готова.Перемішуємо меренгу з нашим тістом. Меренгу додаємо у кілька прийомів.За допомогою кондитерського мішка відсаджуємо макаруни. Я відсаджувала на пергаментний папір. Далі кілька раз противнем б'ємо об стіл, щоб з макарунів вийшло зайве повітря.Залишаємо макаруни на столі на 30-60хв, щоб вони "підсохли". Коли пальчик не липне до поверхні макаруна - можемо випікати.Випікала я двома способами:1. Духовку нагріла до 250С. Поставила макаруни і виключила. Залишила до остигання.2. Духовку нагріла до 175С, випікала 15хв.Другий спосіб мені сподобався більше, макаруни краще піднялися і гарніші вийшли юбочки.Крем:150 г молока змішати з цукром та какао за смаком. Все заварити постійно помішуючи до загустіння. Додати подрібнені горіхи. Примітки Ох...скільки раз я намагалася таки осилити цей рецепт. Все почалося роки чотири тому, коли я ще живучи у невістках, хотіла здивувати всіх яка ж я вміла господиня. А почалося все з того, що купивши, якийсь модний кулінарний журнал, я побачила там рецепт макарунів. Так як мигдальної муки я не знайшла, тому було прийнято рішення робити самій. Був куплений мигдаль, який перемоловся не в муку,а в суцільну масу...одним словом вразити цим десертом нікого не вдалося.Потім були ще невдалі спроби...а кілька днів назад натрапила на досить цікавий рецепт. І от чудо, я нарешті побачила такі довгоочікувані юбочки!!! Все дуже просто і бюджетно. Якщо у вас ніяк не получаються макаруни, то можете сміло пробувати пекти за цим рецептом! Ви можете використовувати свій улюблений крем.Якщо хочете кольорових макарунів то додайте барвник, а замість какао 15г пудри.Пробуйте, готуйте і ніколи не здавайтеся!!!Смачного!!! Видео - рецепт 20 Kamelyushka, lissaKi, inucya та 17 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 23 березня, 2017 Яркий гарний рецепт! І думки не було,що можна з соняшникового насіння це диво зробити!!! 5 inucya, Akvarel, Алцьона та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 23 березня, 2017 Яркий гарний рецепт! І думки не було,що можна з соняшникового насіння це диво зробити!!! Я теж згодна з Танюшею, цей рецепт диво! Красота!!! Галочка, ты умниця!!! 6 Алцьона, Akvarel, Юлькин та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Мері 1 016 Опубліковано: 23 березня, 2017 Супер рецепт. Дякую.І не так страшно переводити продукти ) 6 Алцьона, nestr, fronya40 та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ирза 753 Опубліковано: 23 березня, 2017 Спробую обов'язково. Дякую за рецепт ! 6 lana19, Алцьона, lissaKi та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 23 березня, 2017 Галочко! Таке диво! Із простих сємок макаруни створити!!! Просто чарівниця!!! 4 inucya, lissaKi, nestr та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 23 березня, 2017 @Akvarel, Умничка! Девочки! Посмотрите у себя в магазинах - есть кокосовая мука (шрот) кунжутная, арахисовая,мука грецкого ореха......была еще и ореховая мука (уже не вижу) цена от 30-60 гр за кило! И из этой муки тоже получаются макароны. Вкус миндаля заменяется ароматизатором. 10 lissaKi, Николаишна, valuhka та 7 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 23 березня, 2017 @lana19, в моих точно нет 3 Akvarel, Алцьона та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 23 березня, 2017 Аллочка! В интернет магазинах есть. У нас в Сильпо раньше был большой выбор - теперь не вижу 2 Алцьона та Akvarel reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 23 березня, 2017 К примеру http://myka-maslo.com/myka/muka-orehovaja.html 4 Юлькин, Akvarel, nestr та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 23 березня, 2017 О, мука з горіхів це класно. Я пробувала з грецького горіха робити муку для макарунів, але виділяється олія в процесі перемелювання. 3 inucya, lana19 та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 23 березня, 2017 @lana19,спасибо,друх!!!!! я б и не додумалась. а ты сама пробовала, что с них можно? кунжутный шрот еще есть в аптеках. 2 Алцьона та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 23 березня, 2017 З горіхової муки можна макаруни. Кокосову можна додавати в будь яке печиво. Лляну теж у випічку чи йогурти. 4 Николаишна, fronya40, Алцьона та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 23 березня, 2017 а ты сама пробовала, что с них можно? Таня! пересмотрела кучу роликов с разной мукой ...делают еще и с тыквенной и рисовой и гречневой и овсяной. 4 fronya40, Алцьона, Николаишна та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Мариночка 690 Опубліковано: 23 березня, 2017 Здорово!Надо пробовать 2 nestr та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 24 березня, 2017 @Akvarel, Галка! Видела, что тебе задали вопрос про количество воды в рецепте. Многие считают, что лишнее количество воды в итальянской меренге - криминально. На самом деле это не так: Температуру сиропа определяет его плотность. Налейте хоть литр воды, сироп дойдет до 118С только тогда, когда выпарится лишняя жидкость. Просто времени понадобится больше. Когда нет термометра - мы делаем тест на шарик (плотность) Те в этом рецепте спокойно можно брать классическую (по Пьеру Эрме) порцию 37г (ну или 50г) Пьер Эрме – пожалуй, один из самых известных кондитеров современности, который стал по-настоящему известен благодаря макарон, точнее доведя практически до совершенства то, что сейчас называется «классическими» макарон на итальянской меренге. 150г молотого миндаля 150г сахарной пудры 55г белков 150г мелкокристаллического сахара 37г минеральной (негазированной) воды 55г белков Заменяйте количество миндальной муки на любую или делайте микс. Правильно выполняйте все рекомендации. Найдите оптимальную температуру в своей духовке. И будет вам макаронское счастье! И у меня вопрос к тебе - ты нагрела духовку до 175 . Ты измеряла температуру в духовке термометром? Почему спрашиваю. Температура сушки (выпечки) важна для макаронс. Я уже писала, что моя духовка врет на 30 градусов. Те, если бы я выставила 175 - то по факту я имела бы 145 градусов. 4 nestr, inucya, fronya40 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 25 березня, 2017 Лана, у мене немає термометра в духовці. Купила на Алі. Чоловік мені щось там відкалібровував той термометр, тому орієнтуюся на нього. Нагрівала до 175С по термометру. Тобто духовку ставила на 200С, а коли позначка на термометрі дійшла до 175С, то скрутила до 150С. Так в мене протрималася задана температура 15хв. На хлібопічці бачу пишуть, що максимальна температура 145С, інакше макаронс завариться. Я коли пекла першим способом і спробувала гарячим то ніби було добре, коли остило то стали дуже тверді. Другим способом -верх хрусткий, середина м'якенька. Але, в інтернеті безліч рецептів де випікають саме першим способом, тобто температуру духовки на максимум, а потім виключають і макаронс залишають до вистигання. Тому тут все мабуть залежить від духовки. 2 lana19 та Николаишна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 25 березня, 2017 Тому тут все мабуть залежить від духовки. Я поэтому и спрашивала - какая точно температура была в духовке. А способов выпекания очень много - и с конвекцией и с большим нагревом и комбинирование конвекция +нагрев.... и низкий нагрев Те надо подстроится под свою духовку. А про воду все понятно? Те ее превышение никак на рецептуре не отражается. Рекомендуют еще: если белки не взбились, а температура сиропа уже достигла заданной 118 - то в сироп надо просто добавить еще немного воды. Температура (плотность) сиропа понизится и белки за это время довзбиваются. Можешь им там это ответить)) 2 lissaKi та nestr reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Akvarel 861 Опубліковано: 25 березня, 2017 Ланочка дуже дякую ;) 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ирза 753 Опубліковано: 29 березня, 2017 Зробила перші макарунчики. Наче все йшло по плану. Але потріскались і "юбочки" не вийшло.Можливо температура зависока . Смачно вийшло все одно. Хто любить халву, зацінять точно. 2 lissaKi та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Виталинка 1 679 Опубліковано: 30 березня, 2017 Галя, большое спасибо за рецепт макаронс! Давно собиралась попробовать приготовить эти пирожные, но всё как то не складывалось ( уж больно мука миндальная дорогая). Увидела твой рецепт и снова загорелась попробовать. Вот что у меня получилось Делала всё четко по рецепту, только ванилин заменила миндальным ароматизатором. Пекла при температуре 175 градусов 12 минут, на 4 и 8 минуте приоткрывала дверцу духовки. Тесто получилось густоватое, хвостики не везде спрятались, на вкус всем понравились ( правда я никогда не ела настоящих макаронс - сравнить не могу). Привкус семечек почти не чувствовался, но совсем чуть-чуть послевкусие и то , потому что я знала из чего пирожные приготовлены. Буду дальше печь разноцветные. 8 Natali06, Юлькин, nestr та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ирза 753 Опубліковано: 30 березня, 2017 Виталинка, а юбочка у макарон образовалась еще во время подсыхания или когда выпекались? 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 30 березня, 2017 Тесто получилось густоватое, хвостики не везде спрятались Виталиночка! Ты плохо вымесила тесто. Надо чуть дольше перемешивать макаронаж с меренгой. Тогда тесто станет жиже. Тесто должно лениво стекать широкой лентой с лопатки. 5 Юлькин, fronya40, Виталинка та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Виталинка 1 679 Опубліковано: 30 березня, 2017 Виталинка, а юбочка у макарон образовалась еще во время подсыхания или когда выпекались? Ира, юбочка начала образовываться во время выпечки. 2 lana19 та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Виталинка 1 679 Опубліковано: 30 березня, 2017 Виталиночка! Ты плохо вымесила тесто. Надо чуть дольше перемешивать макаронаж с меренгой. Тогда тесто станет жиже. Тесто должно лениво стекать широкой лентой с лопатки. Светик, скорее всего ! Я первый раз делала макаронки , а в бисквитах мы долго не месим тесто. Вот так и получилось по привычке. буду исправляться. 3 fronya40, lana19 та Юлькин reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах