Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 21 травня, 2017 (змінено) Ингредиенты: квіти кульбаби-400шт листя вишні-10шт лимони-2шт вода-1літр цукор-1,5 кг Хочу запропонувати рецепт меду з кульбаби,який стає нам в пригоді,коли потрібно спекти медівник чи додати до маринаду. Спосіб приготування Квіти кульбаби промити холодною водою і добре відтиснути. В каструлю вкинути добре помиті квіти кульбаби ,листя вишні ,порізаний лимон і залити водою. Довести до кипіння і нехай повариться 10 хв. Зняти з вогню і нехай настоюється добу. Відцідити . В сироп всипати цукор і нехай кипить 15-20хв. Гарячим порозливати в банки. Якщо хочете зберігати ,то закатуйте металевими кришками. https://www.youtube.com/watch?v=tFeFiCmziqM Змінено 21 травня, 2017 користувачем Уляна-ляна 7 inucya, Юлькин, lana19 та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 605 Опубліковано: 21 травня, 2017 Оксана! Спасибо большое за рецепт и новое для меня украинское слово! Я не знала, что кульбаба - это одуванчик! Дякую тобі за українську мову И очень красивые фотографии! 4 Уляна-ляна, Natali06, fronya40 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 21 травня, 2017 Оксана! Спасибо большое за рецепт и новое для меня украинское слово! Я не знала, что кульбаба - это одуванчик! Такий штучний мед ми використовуємо у випічці ,але він має і лікувльні властивості. И очень красивые фотографии! А ось тут ,то це вже завдяки дівчатам з нашого форуму і тобі. Ваші фото такі гарні,що й собі намагаємось чогось навчитись. Дякую вам !!! 3 lana19, fronya40 та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 929 Опубліковано: 22 травня, 2017 Моя мама варила такой мед и ещё мед с бузины. Я очень любила его. 4 Алцьона, lana19, Уляна-ляна та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 118 Опубліковано: 22 травня, 2017 что кульбаба - это одуванчик! Ланусик, заметь, как красиво и даже как то нежно, это звучит _ КУЛЬБАБА)) Оксаночка, девочки, спасибо вам огромное за такой солнечный рецепт! 5 inucya, lana19, fronya40 та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Юлия 1 396 Опубліковано: 22 травня, 2017 Спасибо за рецептик! Красиво,уверена - вкусно.Еще говорят,что он чем-то там полезен.(Видео не просмотрела,может там сказали тоже - плохо интернет работает - бастует) 3 Алцьона, fronya40 та Уляна-ляна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Юлия 1 396 Опубліковано: 22 травня, 2017 еще говорят,что из липы подобное варят и из цветов бузины 2 Уляна-ляна та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 22 травня, 2017 Дівчатка, дякую за такий цікавий, смачний і дійсно сонячний рецепт!! Я ніколи не чула, щоб з кульбабок мед варили. В нас з цих квіточок лише вінки плетуть та кроликам рвуть)) Бджолиного меду хоч і багацько, та баночку такого спробую зварити, щоб мати за лікарський засіб!! 2 lana19 та Уляна-ляна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 23 травня, 2017 Моя мама варила такой мед и ещё мед с бузины. еще говорят,что из липы подобное варят и из цветов бузины Юля,Таня,ми варили тільки мед з кульбаби, з липи ще будемо ,як липа зацвіте. А от з бузини ніколи не готували. Бджолиного меду хоч і багацько, та баночку такого спробую зварити, щоб мати за лікарський засіб!! Алл,ми його більше використовуємо для випічки .Але в будь-якому випадку варто зварити. Я читала,що навіть в такому штучному медові зберігаються цілющі властивості кульбаби. Еще говорят,что он чем-то там полезен Юля,в відео дівчатка не розповідають про корисні властивості цього меду,тому я деяку інформацію коротеньку напишу тут Лана,Таня,Алла,Юля, Наташа дякую вам за гарні слова і перегляди відео наших дітлахів. Кульбаба відноситься до числа лікарських рослин з широким полем дії. Він росте повсюдно. Люди давно оцінили його корисні властивості і навчилися використовувати його в їжу і для оздоровчих цілей. З кульбаби готують різні кулінарні страви - салати, супи, напої, однак найбільш популярно приготування з нього запашного цілющого меду. Найчастіше, коли говорять про мед з квіток звичайної кульбаби, то мається на увазі саме приготоване самостійно варення. Такий продукт, зварений в домашніх умовах, теж володіє прекрасним специфічним смаком і дуже корисний. Мед з кульбаби використовується для оздоровлення печінки, профілактики простудних захворювань, поліпшення травлення і роботи жовчного міхура. Вживають його з чаєм і молоком (по 1 чайній ложці 3 рази на день), намазують на млинці, грінки, додають у випічку. Цей цілющий нектар з чарівних сонячних квіток може стати корисною заміною цукру, шоколаду та інших солодощів. Він має болезаспокійливу, проносну, пом’якшувальну і протимікробну дію. Це дозволяє використовувати його для лікування кашлю, ангіни, грипу, колітів, дисбактеріозу. Мед з кульбаб омолоджує організм, чистить кров, прибирає шум у вухах, покращує обмін речовин, знімає ниркові, печінкові та шлунково-кишкові болі. Цей прекрасний вітамінний продукт, крім своїх численних корисних властивостей, готується з доступних інгредієнтів, тому має низьку собівартість. Не бійтеся заготовлювати його про запас: мед буде зберігатися всю зиму. Але мед з кульбаби може бути шкідливим У деяких випадках варто вживати з обережністю, а то й взагалі відмовитися від нього.По-перше, хворим на цукровий діабет вживання його не рекомендується, так як при приготуванні використовується значна кількість цукру. По-друге, людям, у яких коли-небудь мала місце схильність до алергії на будь-які продукти меду, а також з поліалергіями, варто поставитися до його вживання з обережністю. По-третє, при виразкових ураженнях шлунка та дванадцятипалої кишки, гострому гастриті не варто зловживати цими ласощами, так як у великій кількості він впливає на слизову шлунка і дванадцятипалої кишки подразнюючу дію. По-четверте, якщо виражена схильність до розладів кишечника та рідкого стільця, теж не варто зловживати таким медом, так як він володіє послаблюючою дією. Збір і підготовка квіток Нехитрі особливості збирання квітів та їх підготовка до приготування меду допоможуть приготувати його особливо добре. · Збирати кульбаби потрібно в період максимального їх цвітіння. Краще робити це в полудень, коли квітки найбільш відкриті. В цей час в них міститься найбільша кількість нектару; · Звичайно, збирати краще саме ті квіти, які ростуть не по краях автострад і інших особливо забруднених місць, а на віддалених від доріг галявинах, берегах озер і річок; · Збирати квітки рекомендується, якщо дощу не було хоча б один день. В такому разі на квітах збереться більше нектару; · Зривати, а краще зрізати потрібно тільки повністю розкрилися квітки; · Застосовуються безпосередньо квітки, а всі чашолистки видаляються (ми не видаляли) · Після збору потрібно добре промити квіти під проточною водою. Деякі господині не рекомендують особливо ретельно промивати рослини, щоб уникнути втрати ними частини нектару. Вони по-своєму праві. Однак, тоді треба бути впевненими в їх чистоті, відсутності дрібних комах і відсутності екологічної забрудненості. . 3 Юлия, Natali06 та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Юлия 1 396 Опубліковано: 23 травня, 2017 (змінено) @Уляна-ляна,спасибо за такую обширную информацию! Я люблю разнотравье,но,по большей части, в чае. Все лекарственные растения(а они все лекарственные,как посмотришь в травник) нужно употреблять с осторожностью.Многие знают о целительных свойствах, а вот о противопоказаниях и дозах мало кто знает.Спасибо интернету - сейчас можно быстро найти нужную информацию по тому или иному растению.Я особо не заморачиваюсь(возможно ,зря) на этот счет.Просто употребляю не постоянно и в умеренных,так сказать количествах то,что мне нравится.но это в чае...Теперь вот подумываю о меде с бузины,думаю,что он от кашля,т.к. сама бузина (цветки) использовала именно от кашля,липовый,скорее всего,будет обладать потогонным эффектом,как и сам отвар из липы..Я ко времени цветения не смогу набрать липу, а мои сами не пойдут - не любят это,ну и липу...только малые,как с мамой надерут((.А вот одуванчики(((У меня на участке в этом году,основная часть,уже отцвела((( - как раз выполола старшая и на венки малой пошла...Сейчас проблемы с ногой и гасать не могу совсем((даже по дому...А так всего этого меда захотелось - ну прям не могу...Раньше все некогда,типа,было с этим возиться.Сейчас времени полно...да и возиться,думаю, что тут и нечего...Особенно если в мультиварке,так считаю...Девочки,кто имеет возможность,не упустите - сделайте и порадуйте себя! Рецепт нет.. Змінено 23 травня, 2017 користувачем Юлия 2 Уляна-ляна та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Уляна-ляна 2 552 Опубліковано: 24 травня, 2017 Многие знают о целительных свойствах, а вот о противопоказаниях и дозах мало кто знает.Спасибо интернету - сейчас можно быстро найти нужную информацию по тому или иному растению. Дійсно,згідна з тобою . Моя мама постійно варила чаї з трав,але вона з одного зілля довго не готувала,а змінювала одні трави на інші. Адже на все є своя міра. Теперь вот подумываю о меде с бузины,думаю,что он от кашля,т.к. сама бузина (цветки) использовала именно от кашля,липовый,скорее всего,будет обладать потогонным эффектом,как и сам отвар из липы.. Я теж маю бажання приготувати такі медочки,але з бузиною у нас проблеми,навряд чи знайду. А от липу ще можна пошукати десь в віддалених від траси місцях. Девочки,кто имеет возможность,не упустите - сделайте и порадуйте себя! Так,ще подекуди цвіте кульбаба,то можна ще зварити. Те,що натуральний мед поза конкуренцією -безсумнівно .але якщо є ще й такі ласощі,то я думаю,що це теж не погано. 1 Юлия reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Юлия 1 396 Опубліковано: 24 травня, 2017 Те,що натуральний мед поза конкуренцією -безсумнівно .але якщо є ще й такі ласощі,то я думаю,що це теж не погано. Згідна 100%. Ще скажу,що це гарна альтернитива для тих, у кого проблеми з медом по лінії алергії((Мала п"є ,бува, чай з липи,бузину від кашлю давала - реакції нема.Але не завжди можу впхнути ,коли треба.А от від ласощів вона не відмовиться)) Я прочитала що з бузиною проблеми, я вдома випиляла торік,на дачі тільки.Хочу написати про ягідки цієї рослини,може комусь знадобиться. Дуже-дуже гарно їх сушити,варення чи компот не закриваю.Коли мама була ще живою,то бувало готувала у своєму соку - добавляла у компоти потім та кісіль - у мами тиск був,то кажуть - допомогає.Не знаю,ми не помічали,але погано не було, а колір був надзвичайно красивий.А трапилося колись,що додому не попали - декулька днів були на дачі, а ягід вже назбирала -- дуже багать,як для мене - це ціле відро самих маленьких ягідок.То розстелили на даху й вони висохли.Дівчата,як було гарно пару років використовувати пару років.Місця зайймають дуже мало,а от колір- мама моя дорогая!)))Багато не добавляла,бо смаку не люблю цієї ягоди, але для кольору її й багато не треба.Також само у компоти та кісілі,ще в пироги,кажуть,можна...але,мабуть сиру... 2 Алцьона та Уляна-ляна reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах