Магда 2 123 Опубліковано: 31 травня, 2018 Девочки и мальчики, раз речь зашла за сушилки, скажите как вы сушите чесночные стрелки? Вчера с дичи привезла, т.к. жалко было выбросить, а теперь хочу их посушить и перетереть потом в порошок. Хм, а я їх завжди тільки морозила, а потім протушую на вершковому маслі в сметані, дуже смачно. А от що б сушити і перемолоти в порошок, то й не здогадувалась навіть. Послухаю, що дівчата скажуть, цікаво. 1 Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 181 Опубліковано: 31 травня, 2018 Думаю, а вдруг в сушёном виде аромата не будет или будет не такой как хотелось бы, как например с укропом - сушеный для нас бееее. Скорее всего отправлю ка я его в морозилку. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 23 вересня, 2022 В 11.09.2017 в 13:09, Alexandr15 сказав: Ну что сказать, лотки эти к Изидри подходят, но не очень. Как в том анекдоте, после сборки обработать напильником. Штыри по центру слишком высокие, пришлось срезать ножом (можно напильником спилить ) Зазор нижний получается вроде таким же, как и у лотков Изидри, а вот верхний - гораздо шире. Поэтому использовать лотки Беломо в Изидри можно только в качестве верхних, думаю, там это уже такой роли не играет. Сам лоток тяжелее раза в три, чем оригинал, грубее. Диаметр тоже на миллиметр-два отличается. Не пройшло і 5-ти років,я к я все ж таки докупила лотки, а точніше ще одну сушку, Беломо 8360.00.00.000 На фото моя старенька Изидря темного коліру, від старості) і біленька, то Біломо. Так, лотки підходять, але тільки якщо ставити їх на верх ( в мене EZIDRI Snackmaker FD 500) Я не стала підпилювати внутрішні штирі, бо якщо ставити лотки Бєломо наверх, все норм. в принципі, можна лотки бєломо ставити і серед Ізірдрі, але якщо зверху будуть ще лотки. Вони своєю вагою придавлюють і зазор зникає. Бо інакше це виглядає так - а от на низ ставити першим Бєломовський лоток не можна В Бєломі було 5 лотків для пастили. Вони трішки меньшого діаметра, ніж ізідрівські. А ще вони дубові, твердий пластик. Як на мене, фінгя. Я пастилу сушити, змащуючи олією лоток, не хочу, сушу на силіконізований папері, дуже подобається. ( Да! З білого паперу знімається легше, ніж з коричневого, але в любому разі, знімати по черзі, щоб пастила ще була тепла, так легше) Лотки використовую для в"ялення помідор, щоб сок не капав. 2 1 lana19, Natali06 та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 23 вересня, 2022 Пастілу, як порція вітамінів, роблю для сина, він дуже мало їсть ягід, фруктів в натуральному вигляді. Роблю з пюре яблук, в яке додаю пюре грушок, ягід, банана ( якщо потрібно підсолодити, цукор не даю) . Банани купую по уцінці, вони солодкі, перебиваю блендером. Якщо на той момент немає яблук, то порційно заморожую, до того часу, коли підуть яблучка. Те саме з ягодами. Малина, полуниця, смородина, вишня, слива, персик, абрикос, чорниця все це є тоді, коли ще нема яблук, тому усе іде в морозку у вигляді пюрешки. Ягідки з кісточками перебиваю блендером, а потім на сито, перетираю дерев"яним макогоном, дуже швидко виходить, не порівняти з ложкою, лопаткою) Пастилу, знявши з паперу, швидко нарізаю ножицями і стопками викладаю на верхній ярус сушарки, досушитись. На верхній, бо там , під кришкою, входить більше. А на нижніх вже сушиться нова порція. Зберігаю в плотно закритих лоточках, або пластикових відерцях. Забула додати, що купляла додаткові лотки, сподіваючись сушити одразу на 10 лотках. Але, чи то потрібно тоненький слой давати, чи то вже моя старенька не так гріє-дує, мені не сподобалось. На 10 лотках сохне довго і смак виходить не дуже. Тому радію, що купила не просто 5 лотків, а з сушкою, якщо багато яблук, то сталю одразу дві) 2 1 Olima, lana19 та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 181 Опубліковано: 23 вересня, 2022 Я в цьому році сушки яблучної насушила, бо яблук було багато. Ще путивка вісить на дереві, а сил її сушити вже не має. Хотіла ще помідори просушити, щоб потім їх в блендері змолоти і з сіллю змішати, але щось ні як не зберуся, а потім помідори закінчаться і питання само собою відпаде . У мене та у сусідки однакові сушки Ізідрі, тому лотки беремо одна у одної. Сушки відрізняються коліром, одна біліша, друга темніша, тому лотки легко відрізнити де чиї. Пастилу ніколи не робила, одного разу мене пригостили, мені не дуже сподобалося, і я для себе вирішила не заморочуватися. 2 lana19 та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 23 вересня, 2022 4 години тому, Olima сказав: Пастилу ніколи не робила, одного разу мене пригостили, мені не дуже сподобалося, і я для себе вирішила не заморочуватися. а яку ти пробувала, просту, чи з білком? а ще є з провареного пюре, з цукром чи без... їх багато варіантів. От я з білком не хочу пробувати. Без аргументації))0 чогось мені не хочеться. Я її роблю, щоб син з"їв вітаміну. Тому без олії, не варене, без білка. Він як цукерки її тріскає. Це мої в"ялені помідорки В цьому році робила по різному. Частину залила олією з часничком і в лотках в морозку. Частину гарячою олією+ часник і в холодильник ( в пастеризовані баночки.) а частину просто після сушки з приправами, без частника, без олії в лоточки і в морозку. Це для сина, для лаваша і гарячих бутерів. коріандр, сіль, базилік. орегано а це сушені. Я молола без солі. Називаю це сухим томатом) Але і просто сушені люблю, як чіпси, гризти. Головне, щоб помідора була солодка. В сьому році сушу усе, що можна, бо шкода, щоб хоч щось пропало, бо як не мені, то комусь згодиться. 3 1 Магда, Наташшшка, Olima та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 976 Опубліковано: 23 вересня, 2022 Оксанка, помідорки - супер. Я свої в цьому році згноїла - в прямому сенсі цього слова. Виберу(а врожай, як на зло, величезний!), нічого з ними не зроблю, винесу на гній...Ось такий кругообіг. Але сушарка не вимикається весь сезон. В'ялю вишню, черешню, персики. Зараз сушаться яблука і груші - вітром позбивало, шкода, то хоч компоти зимою варитиму(хоча, кому я їх варитиму?) І слива замочена для в'ялення. Дівчата покажіть тему в якій просто про сьогодення говоримо? Бо мені сьогодні НП таке начудила, хочу розповісти) 2 lana19 та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 603 Опубліковано: 23 вересня, 2022 2 спокусницЯ та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 976 Опубліковано: 23 вересня, 2022 Дякую, Лана, щось я її не знайшла зразу)) Сліпенька, видно, стала) 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 23 вересня, 2022 56 хвилин тому, Наташшшка сказав: Оксанка, помідорки - супер. Я свої в цьому році згноїла а я... кабачки замордувала... от перемолоти фрукти, щоб не пропали встигла, а на кабачки не хватило часу, викинула, так шкода.. Хоча, насушила я їх теж достатньо. Я картоплю не їм, то кабачки мені за неї. Морожу кубиками кабачки. А в тому році спробувала шматочками посушити. Зимою залила бульйончиком ( типу "мівіна"))))) злила і підсмажила, як гриби, з цибулькою і сметанкою. Дуже сподобалось. А ще сушу терті на тертушку, щоб потім змолоти на порошок, його в супи додаю. 2 1 Olima, Наташшшка та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 181 Опубліковано: 23 вересня, 2022 Ого, дівчата, які ви молодці і видумщиці. У мене сушилка тільки на яблука, і ще літом м'яту в ней посушила, бо якраз дощі лили і перша м'ята почорніла на дачі без сушки. 1 спокусницЯ reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах