Магда 2 110 Опубліковано: 23 квітня, 2020 Ингредиенты: Горох колотий сухий - 1 стакан Теляча грудинка - 500 гр Картопля - 4-5 шт. Цибуля - 2 шт. Морква - 2 шт. Молоко - 1 літр Телячі ребра копчені - пару штук Сіль, спеції за смаком, у мене: - лавровий лист - чорний перець горошок - духмяний перець горошок - насіння кропу - насіння перцю болгарського - паприка копчена Зелень Сухарики Приготування: Я варю цей суп в скороварці на 6 літрів, тільки не електричній, а такій, що на плиті гріється. Варю завжди багато, продукти в мене розраховані десь на 5 літрів готового продукту. Звичайно, варити можна і звичайній каструлі на плиті, але це буде в рази довше. Отже, в каструлю-скороварку скласти відразу добре промитий (щоб не пінився) горох, картоплю, по одній цибулину і морквину (всі овочі цілі) і м'ясо цілим шматком. Про м'ясо окремо хочу сказати. На цей суп я вибираю саме телячу грудинку, м'ясний шматок з хрящиками і тоненькими плівочками. При варці плівочки розімлівають, хрящики теж віддають свій желатин, а м'яско стає м'якеньмим і мастким таким, як в холодці, тільки ніжніше, якось так. Залити водою десь на третину каструлі. Додати всі прянощі і спеції, крім солі. Закрити скороварку і варити з моменту напрання тиску 30 хвилин. За цей час на вершковому маслі піджарити дрібно порізану цибулину і натерту на крупній терці морквину. Коли приготується горох з м'ясом, з каструлі дістати м'ясо (його гарячим розібрати на дрібні шматочки), натомість туди викласти зажарку, я ще додаю заморожені фенхель, кріп та петрушка, посолити і перебити все добре погружним блендером. Вилити в каструлю молоко, додати варене м'ясо і копчені ребра. Обов'язково весь час помішуючи довести до кипіння і проварити пару хвилин. Подавати з сухариками. Суп виходить ну дуууже смачний, запашний, ситний. У нас в сім'ї це фаворит серед супів. На питання "що приготувати, хто чого хоче?" в більшості випадків варіантів немає :) я відразу написала, що варю велику каструлю, але він у нас не затримується. Я впевнена, що для більшості я взагалі не відкрила Америки, але, можливо, комусь буде цікаво. 6 1 fronya40, Эдельвейс, Natali06 та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 23 квітня, 2020 Наталочка, який цiкавий рецепт, а що смачний, то я впевнена! Обов`язково куплю горох i спробую такий суп, бо пахне вiн навiть через монiтор! 3 lana19, fronya40 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 110 Опубліковано: 23 квітня, 2020 1 минуту назад, inucya сказал: Наталочка, який цiкавий рецепт, а що смачний, то я впевнена! Обов`язково куплю горох i спробую такий суп, бо пахне вiн навiть через монiтор! Дякую, Іннуся, пахне він справді дуже насичено :), ххоча б раз спробувати варто. А у нас вдома горох не переводиться ))) Спеціально для цього супу купую тільки м'ясо і копчені реберця. Правда, сьогодні, з цим карантином і походом в магазин один раз на два тижні, варила з того, що було в хаті, вірніше, без того, чого не було. А не було якраз копченостей, і нічого, смачно все рівно, навіть ніжніший мені здався. І ще я хліба не печу вже тиждень, все паски поїдаємо, то не було і сухариків ))) Така собі лайт-версія))) 4 lana19, Natali06, inucya та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ГалинкаМалинка 528 Опубліковано: 24 квітня, 2020 Ого цікаво! Я варю горохову зупку,але жодного разу не давала молока,і подумати не могла,що молоко мясо і горох може бути в одній тарілці.Обовязково спробую!Дякую за ідею. 3 Магда, lana19 та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 110 Опубліковано: 24 квітня, 2020 @ГалинкаМалинка, дякую. Дуже надіюсь, що тобі сподобається, бо, як на мене, це дуууже смачно (як каже моя мама в таких випадках: "хвали мене, моя губонько, бо вкушу" ) 2 ГалинкаМалинка та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 071 Опубліковано: 24 квітня, 2020 Ох .Наталочко. умієш ти нагнати апетит Я люблю горохові супи. але твій суп назвичайний! Його просто необхідно посмакувати!!! Наталочко. дякую. що балуєш нас такими рецептами! 3 fronya40, Магда та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 110 Опубліковано: 24 квітня, 2020 1 час назад, Natali06 сказал: Його просто необхідно посмакувати!!! Дякую, Наталю, мені так приємно І дуже надіюсь, що таки справді суп всім сподобається 3 Natali06, inucya та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 19 травня, 2020 Наталонька, дуже дякую за цей суп Вiн дуууже смачний! До этого супа, моя семья гороховые супы есть ни вкакую не хотела. А тут даже добавку просили! 2 1 lana19, Магда та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 110 Опубліковано: 19 травня, 2020 @inucya, Дякую, мені дуже приємно! Це найбільша приємність :) Дуже апетитний супчик у тебе на фото, і я б оце такого з'їла б, якраз похолодало - хочеться "зимових" супів. А то я, як та черепаха з Веселої каруселі з дитинства (що за сезонами не встигала перевдягатися), сьогодні окрошку зробила :) 2 lana19 та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах