Магда 2 081 Опубліковано: 11 травня, 2020 Ингредиенты: Телятина цілим шматком 1-2 кг Сіль - 3 ст.л. Вода - 3 л. Орегано Перець чорний мелений Мускатний горіх Паприка копчена Часник сушений Оливкова олія Метод Для цього рецепту я стараюся купити гарний шматок телятини, без пліви, жиру, рівненько обрізану. У нас така частина туші називається "лінивчик". Назва говорить сама за себе))). Свіже м'ясо замочити у воді, в якій розведена сіль з розрахунку 1 ст.л. на літр води. Такого розсолу потрібно стільки, що б шмат м'яса вільно лежав у посудині і був покритий рідиною десь на три пальці. Посудину з замоченим м'ясом (у мене від недавна Ось така :) ) поставити в холодильник на три дні. За цей час потрібно пару раз змінити розсіл. Перед запіканням за пару годин м'ясо дістати з холодильника, добре обсушити і натерти спеціями за смаком. У мене це орегано, чорний свіжезмелений перець, мускатний горіх, копчена паприка і сушений часник. Всі спеції змішати в окремій мисочці, додати оливкової олії стільки, щоб вийшла густа така суміш. Добре натерти м'ясо. В деко поставити решітку, на решітку викласти м'ясо. Нічим не накривати, не замотувати. Запікати в духовці при 170 градусах до темперетури готовності м'яса 70-73°С. Готове м'ясо відразу замотати у фольгу і залишити вистигати на столі. Зберігати в холодильнику у тій же фользі. Все. Дуже просто і смачно. М'ясо чудово зберігається в холодильнику, шматочок, який на фото - це вже залишок від 2-х кілограмового шматка, йому вже 6 днів, а він не втратив ні смаку, ні аромату. Я постаралася передати на фото яким сочним виходить це м'яско, абсолютно не сухе і не "давке", як може бути телятина чи яловичина. Це м'ясо в мене спеціально для сніданків, коли зранку часу і енергії мало, а потрібно сім'ю нагодувати швидко, ситно і смачно. Але прекрасно воно підходить і на легку вечерю із салатом із свіжої зелені, сиром та червоним сухим вином :) 6 2 Elenka, Qween, inucya та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 11 травня, 2020 Наталочко, дуже смачно виглядає! Аж пошукала в Гуглі що за шматок зветься "лінивчик" і нічого не знайшла. Це може вирізка? Чі балик? Бо якщо шмат 2 кіло важить, то не можу вгадати яка це частина. І ложки солі с гіркою чи під ніж? 2 Магда та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 081 Опубліковано: 11 травня, 2020 14 минут назад, Qween сказал: Аж пошукала в Гуглі що за шматок зветься "лінивчик" і нічого не знайшла. Це може вирізка? Чі балик? Бо якщо шмат 2 кіло важить, то не можу вгадати яка це частина. І ложки солі с гіркою чи під ніж? Аня, беру ось тут: https://myasnuyray.com.ua/ua/product/lenivchik-teljatina-2/#, пишуть, що це лопатка Шматок, що на фото був якраз до 2-х кілограм, дуже великий, красивий. Але часто це шматки десь по кілограму. Ці лінивчики завжди так рівненько акуратно обрізані, без пліви і з мінімум прожилок, видно, це "винахід" тамтешніх м'ясників :) Куплю новий - зфоткаю, бо зараз у мене вимочується шматок м'яса, який я купила у Метро, коли були на закупах - то, взагалі, я навіть собою залишилася незадоволена, що умудрилася купити таке неякісне м'ясо((( А солі даю щедро, з гіркою. 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 11 травня, 2020 На фото лінивчик схожий на "дитяче м'ясо", яке в нас так називають . Я його скілки раз купувала і завжди воно довго готувалося і було якесь не м'яке. Але розмір в нього десь 500-600 г. Лопатка в нас зовсім інакше виглядае. Наталочко, може коли фото буде, я зможу впізнати . 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 081 Опубліковано: 11 травня, 2020 Я тепер ще більше шкодую, що купила в тому Метро те м'ясо :) Так би зараз швиденько зфоткала б нормальне м'яско, і все б зразу вияснилося. А тепер доведеться готувати той "неліквід". 1 Qween reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 11 травня, 2020 А мені здається- це крестець. Саме добре м'ясо. 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 11 травня, 2020 Магда, спасибо за то, что поделилась рецептом. Возможно часть мясная - что почечная. Не похоже? 3 fronya40, Магда та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 081 Опубліковано: 11 травня, 2020 @Elenka, будь ласочка, надіюсь, що тобі сподобається. А "почечная" - я навіть не знаю такої частини Мабуть, кожен регіон має свої специфічні назви. Виробник, у якого я беру це м'ясо пише, що цей шматок вирізається із лопатки . У мене на фото на зрізі видно прожилки, тобто це не балик, точно, і зверху у шматка немає пліви, просто акуратний зріз м'яса гострим ножем. Я сама думаю, що це таки лопатка, але вирізана дуже вправно і акуратно. А запекти таким способом, я думаю, можна любу частину туші. Мені здається, можна, навіть, нерівний шматок, просто його доведеться стягнути ниткою. 2 fronya40 та inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 081 Опубліковано: 18 травня, 2020 Ну ось, як і обіцяла - фоткаю свого "лінивчика". Шматок заважив 1,860 кг. І це таки лопатка, просто так обрізана. Шматочок чималенький, якраз впритик під мою гастроємність і на 3 літри води. 3 Natali06, inucya та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 582 Опубліковано: 19 травня, 2020 15 часов назад, Магда сказал: Ну ось, як і обіцяла - фоткаю свого "лінивчика". Шо гарний, то гарний!!! 2 fronya40 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 15 вересня, 2020 Это 99% крестец. ( Судя по фото) А вот интересно, если это приготовить в мультиварке на выпечке. Сколько по времени? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 081 Опубліковано: 16 вересня, 2020 11 часов назад, fronya40 сказал: А вот интересно, если это приготовить в мультиварке на выпечке. Сколько по времени? Хто зна, навіть не задавалася таким питанням, думаю, доведеться методом "научного тика" - перевіряючи весь час температуру м'яса термометром. Тут головне не пересушити. Цікаво. Таня, якщо зробиш - похвастаєшся потім? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах