Перейти до вмісту

Recommended Posts

Ингредиенты:

Бульйон - 1 л.

М'ясо - 500 гр. 

Цибуля - 1 шт. 

Морква - 1 шт. 

Вершкове масло 30 гр.

Борошно - 1 ст.л.

Сир твердий - 100 гр.

Жовток яєчний - 2 шт. 

Вершки 20% - 100 мл. 

Сіль, перець, мускатний горіх

20200516_183536.jpg

Метод

З м'яса, цибулі і моркви відварити бульйон. Овочі покласти цілими або розрізати пополам. Я в бульйон завжди ще кладу лавровий лист, насіння кропу і болгарського перцю, але це на любителя, опція не обов'язкова. 

Відібрати окремо пару черпачків готового бульйону, дістати м'ясо, овочі перебити блендером, м'ясо порізати на дрібні шматочки. 

В окремій каструлі, в якій вже і буде готуватися сам суп, розтопити вершкове масло. Піджарити на ньому борошно до золотистого кольору, зняти з вогню, розвести бульйоном, який відлили до перебивання овочей. Добре розмішати, щоб не було грудочок. Додати бульйон з перебитими овочами, посолити, викласти м'ясо, довести до кипіння, прогріти 5 хвилин.

Твердий сир (в мене гауда) натерти на крупній тертці, додати в суп, добре розмішати. 

Жовтки збити з вершками, влити в суп, весь час помішуючи. Прогріти ще пару хвилин.

Приправити свіжезмеленим чорним перцем-горошком та натертим мускатним горіхом. 

Подавати із зеленню та грінками. Я зверху ще потерла пармезан. 

Суп смачний, ситний, вершковий-вершковий. 

 

Спойлер

Рецепт знайшла на сайті nyam-nyam-5.com, але давно вже готую зі своїми змінами.

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наташенька, очень интересный рецепт, скажи , а мясо для бульона какое лучше брать?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

@inucya, в ідеалі філе курки або індички, але тоді потрібно або дрібно порізати овочі, або доварити їх окремо вже без мяса, щоб не перетворити філе на вату. Але я часто варю його з нежирною телятиною. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталочка, дякую за  ще один смачнючий рецепт! 

Вмієш ти  розбурхати апетит!:smilie_essen::flowerss:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Будь ласка, Наталю :) Я буду рада, якщо суп сподобається. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×