Перейти до вмісту

Recommended Posts

Ингредиенты:

Борошно - 500 гр

Масло вершкове/смалець - 250 гр

Жовтки - 4 шт.

Сметана - 200 гр

Цукор для тіста - 2 ст.л.

Сіль

Вершкове масло - 50 гр

Грецькі горіхи - 250 гр

Білки - 4 шт.

Цукор для начинки - 2 ст.л.

20200608_205400.jpg

Метод

Холодне вершкове масло (я часто беру або 50/50 зі смальцем або один смалець) порубати ножем з борошном до крихти. Додати жовтки, цукор, сіль, сметану. Замісити м'яке еластичне тісто, загорнути в плівку і відправити до холодильника на пів години. Як тісто трішки відпочине - розділити його на 6 рівних частин. Кожну частину розкачати товщиною 3 мм, змазати розтопленим вершковим маслом. Скласти всі розкатані листи тіста стопкою один на одного, зкрутити їх в рулет, замотати в плівку і відправити в холодильник щонайменше на годину.

Для начинки грецькі горіхи дрібно перебити блендером. Яєчні білки збити з цукром до стійких піків. До збитих білків оборежно додати подріблені горіхи, акуратно перемішати. 

Як тісто вихолоне і відпочине - розмотати його, брати по одному листу, залишок відправляти в холодильник. Кожен лист трішки підмісити в кУльку, розділити на 8 рівних частин, поформувати рівненькі кульки. Кожну кульку розкачати тонко у формі язичка. Тісто еластичне, розкатується прекрасно, потрібно лише трішки підпилити борошном. 

На край язичка викласти начинку, скрутити рулетик, злегка зігнути пополам, надавши форму рогалика.

Кіфлики викласти на деко, попередньо застеливши його пергаментом. Викладати можна відносно щільно, при випіканні вони не сильно виростуть. В мене виходить як раз два велеких дека. Випікати при 180°С хвилин 40. 

Кіфлики виходять дуже хрусткі і ніжні, начинка не розлазиться, білки запікаються, злегка піднімаючи тісто. Дуже калорійно, дуже смачно, дуже важко зупинитися)))

20200608_205550.jpg

 

Спойлер

Рецепт взяла ось тут, правда, трішечки під себе змінила

 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наталочка, вони такi рум'янi! Щас би пiв тарiлки з'iла б точно! Тим паче , що там тiльки 2 ст.л цукру, тому нема калорiй!:smile:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, inucya сказал:

Тим паче , що там тiльки 2 ст.л цукру, тому нема калорiй!:smile:

Ой, @inucya, цукру то там і немає, але там є смалець :biggrin:, так що без калорій не обійшлося. Хоча, як каже моя мама, смалець корисний для організму ::)): То ж з мамою не поспориш...

Користі там, звичайно мінімум, але ж смачні, зараза, відірватися важко. Кожен раз напечу, їсти ж не збираюся, "а рука так і тягнеться"©. Зарікаюся пекти, а потім знову зриваюся :f-0-146:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Магда,  какая красивая выпечка!  От такой трудно отказаться,  представляю какие они рассыпчатые! 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
5 минут назад, Elenka сказал:

Магда,  какая красивая выпечка!  От такой трудно отказаться,  представляю какие они рассыпчатые! 

@Elenka, дякую, вони таки справді виходять розсипчасті, тісто тоненьке, слоїться, а між тістом горішки в запеченому білку. Смачно, але ж... :m05002:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наташа,  начинка вкусная!  

В школьные годы пекла печенье Сигареты с такой начинкой.  Тесто наподобие песочного,  ксручивались ровненько и получались ,,сигары".  Верите,  долго не могла наважиться попробовать в гостях,  думала,  что там табак.))) 

Глазами поела и хватит,  я сейчас себя в строгости держу,  а удержаться трудно.) Ну,  очень соблазнительные рогалики! 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×