Jump to content

Recommended Posts

Ингредиенты:

Густая опара 

мука пшеничная- 40г

закваска пшеничная активная 100% гидратации-25г

вода-25г

 

Основное тесто

Опара- вся

молоко-275г

мука пшеничная-500г

яйцо-1шт

сахар-35г

масло топленое-60г

соль-10г

 

large.176633532_DSC_8675.jpg

Beignet - это французский термин, обозначающий хлеб из жареного теста. Бенье также можно приготовить из других видов теста, в том числе из дрожжевого теста (Википедия)

 Метод

Накануне приготовить густую закваску( опару). Для этого смешать активную закваску, воду и муку. размешать до однородности и оставить созревать  в течении 4 часов.

В чаше миксера  смешать молоко , яйцо, сахар, масло и закваску. В конце добавить соль. Начать замес постепенно добавляя муку.Замес в течении 10-12 минут, пока тесто начнет отходит от стен чаши..  Затем тесто выложить на стол,  подмесить  руками до  гладкости.

large.DSC06932.JPG

Тесто переложить в емкость  и дать подняться в течении 2 часов. затем перенести в холодильник на 12 часов.

Через 12 часов тесто выложить на силиконовый лист

large.DSC06937.JPG

Раскатать в пласт    в пласт 25*30см. Шпателем или ножом для пиццы) разрезать на  квадраты 5*5 см.

large.DSC06938.JPG

Затем   квадратики обжарить во фритюре . Температура  180С.

large.DSC06940.JPG

Готовые бенье выложить на решетку или бумажные полотенца. Так мы удалим лишний жир.

Еще теплые бенье присыпать сахарной пудрой.

Смачного!

large.DSC_8676.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ух ты, что ты нам принесла!  Я уже представляю как я макаю из абрикосовый джем:smilie_essen:!

Наташенька, я думала что закваска не дружит с молоком, но они на срезе прям шикарные!!!:m0590(1):

Share this post


Link to post
Share on other sites

Так я стараюсь вас баловать :gerlcaused: 

Иннусичка, закваска очень даже дружит с молоком)), и очень даже вкусненькая дружба у них получается)) вся прям такая  волдыристая))) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Выбачаюсь , что не по теме))) Чтобы написать рецепт приходится ждать своей очереди))) 

DBCFBF0F-4E61-4227-9F50-26AF1CED39C9.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Так, всьо, не пускайте мене сюди! Я ж таких помпушок можу з'їсти стільки, скільки їх буде! Пішла читати про закваски!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наталочка , хотіла тебе притримати))), а ти вже  побігла від  наших берн‘є  до заквасок... 

Наталочка, якщо  дуже хочеш я тобі відправлю своєі. Є в мене нова заквасочка , дві неділі вирощувала, пока мені подобається. Так що? Чи ти поки готуєшся  морально?))

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 часов назад, Natali06 сказал:

Наталочка , хотіла тебе притримати))), а ти вже  побігла від  наших берн‘є  до заквасок... 

Наталочка, якщо  дуже хочеш я тобі відправлю своєі. Є в мене нова заквасочка , дві неділі вирощувала, пока мені подобається. Так що? Чи ти поки готуєшся  морально?))

Ната, дуже хочу! Я вчора як полізла читати - голова обертом, так і заснула вкрита планшетом) Але основні принципи я таки зрозуміла, якраз сьогодні ввечері збиралася вибирати яку б його закваску почати вирощувати) 

Я давно заглядалася на твої хліби та різні добреники на заквасці, але все думала, що мені це не підсилу. А тут спробувала зробити тісто на піцу, на дріжджях, правда, але таке, що не вимішується, а лише витягується і може зберігатися в холодильнику днів п'ять. Так воно мені сподобалося і в роботі, і на смак! У мене тепер в холодильнику весь час бродить це тісто, а піцу ми їмо через день))) Розумію, що це не одне й теж саме, але я чомусь тоді відразу згадала про закваску. А тут ще відкриваю форум, а тут така смакота! Я ще на булочки на сніданок заглядалася, а тут ще два контрольних))) 

Дякую за пропозицію, і якщо вона ще в силі, то я б з радістю спробувала зробити берньє на твоїй заквасці. Можна мені Новою Поштою переслати, вона ж нормально перенесе дорогу, я в ПП напишу контактні дані, ОК?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наталочка, я з радістю поділюся :ng16:Але даавай зачекаємо щоб спали ці морози, Дорогу вона перенесе, а от мороз... Ти поки пиши адресу, а як тільки хоч трохи потепліє я іі відправлю в подорож)

до речі, тісто з мінімальною кількістю дріждіві і довгим бродінням , теж є дуже добрим . І на смак і за корисністю . Деякі пекарі говорять, що саме таке тісто набагато смачніше за заквасочне. І не розуміють чого ми так хвалимо своі закваски) Але я  все рівно чомусь більше люблю заквасочне. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 часов назад, Natali06 сказал:

Наталочка, я з радістю поділюся :ng16:Але даавай зачекаємо щоб спали ці морози, Дорогу вона перенесе, а от мороз... Ти поки пиши адресу, а як тільки хоч трохи потепліє я іі відправлю в подорож)

до речі, тісто з мінімальною кількістю дріждіві і довгим бродінням , теж є дуже добрим . І на смак і за корисністю . Деякі пекарі говорять, що саме таке тісто набагато смачніше за заквасочне. І не розуміють чого ми так хвалимо своі закваски) Але я  все рівно чомусь більше люблю заквасочне. 

Я ще жодного разу нічого не пекла на заквасці, так що, поки порівняти мені немає з чим) Побігла писати адресу)))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Та процеси  майже схожі, єдина відмінність що  часу  для закваски треба більше. Іще кормити , не  забувати) Деякі тому і не люблять закваски, бо  з ними є трохи мороки

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Natali06, Ната, я таки їх зробила! Красоти ще немає, зате смак неймовірний! Я нарешті добилася солодкого здобного тіста на заквасці без кислинки. Які ж вони смачні, це, мабуть, найсмачніші пампухи, які я коли-небудь їла!

20210406_211316.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Моя ж ти дорогенька! Мені так прриємно, що тобі сподобалися ці бен‘є ❤️❤️❤️ Запах  твоіх бен’є чути навіть через екран ! 

Ось вони: хрумкі, пухкі здається руку протягни і вони твоі)) вони  в тебе вийшли чудові! Наталочка , дякую за звіт і за довіру рецепту!:girlprik:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×