Jump to content

Recommended Posts

Ингредиенты:

Тісто
300 г борошна
3 ст.л какао
200 г вершкового масла
150 г цукру
2 шт жовтки


Начинка
500 г сиру
200 г цукру
2 ст.л кукурудзяного крохмалю
3 ст.л какао
3 яйця
200 мл сметани


Вишнева заливка
300 г вишня очищена
150 г цукру
2 ст.л крохмалю
форма 24 см
пергамент

зображення_viber_2022-07-05_11-11-27-969.jpg

 

Метод

Готуємо тісто. 

В місткості з'єднуємо просіяне борошно, цукор, какао, перемішуємо вінчиком, щоб з'єдналися сухі інгредієнти, далі додаємо вершкове масло. Перетираємо все разом у крихту. Потім додаємо жовтки, продовжуємо перетирати. Маса повинна бути як вологий пісок. Поки будемо готувати сирну начинку, шоколадну крихту ставимо в холодильник.


Готуємо сирну начинку.

В мисці з'єднуємо сир (рекомендую брати вологий), цукор, яйця сметану, крохмаль та какао, збиваємо блендером до однорідності маси.


Формуємо сирник,

Беремо роз'ємну форму 24 см,(можна використовувати ту яка у вас є) дно застилаємо пергаментним папером, половину крихти висипаємо на дно, з другою половиною тіста формуємо бортики й притискаємо руками по краю, щоб були рівними дно та бортики. Зверху викладаємо сирну начинку, рівномірно розподіляємо формою.


Розігріваємо духовку на 160 градусів і ставимо випікатися на 40-45 хвилин (орієнтуємось по своїй духовці).
Коли сирник випекли, залишаємо його в духовці до повного охолодження, тільки потім виймаємо з форми.
Коли сирник вистиг, готуємо вишневу заливку, у каструльці змішуємо полуницю, цукор. Ставимо на середній вогонь помішуючи, доводимо до кипіння, проварюємо 1-2 хвилини, коли маса почала віддавати сік, та розчинився цукор, додаємо крохмаль.

Проварюємо 1 хвилину і знімаємо з вогню. Даємо трішки охолонути, до теплого стану.Теплу вишневу заливку покриваємо зверху.

Даємо повністю охолонути, далі ставимо в холодильник на 3-4 години, а найкраще на ніч.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Із за війни так стала рідко заходити,хоча тут мої найближчі друзі. 

А тут нова коліжанка! Та ще й такі гарні рецепти.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×