Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 16 вересня, 2022 Ингредиенты: 250 мл молока, 20 г прессованных дрожжей ( 7 г сухих), 100 г сахара, 75 г сливочного масла, 2 яйца ( -1 желток на смазку), 0,5 ч. л. соли, 1 ч. л. ванильного сахара, 650-700 г муки. Выход теста 1.2 кг. Метод В теплое молоко раскрошить дрожжи, добавить 1 ст.л. из общего к-ва сахара и всыпать 5 ст.л. муки из общего к-ва. Венчиком размешать и оставить опару на 30-40 мин. Мягкое сливочное масло смешать с яйцами (один желток оставить для смазки), сахаром, солью, ванилью. Сливочное масло можно заменить смесью масла и растит масла, соблюдая общее к-во. Я заменила, 50г сл.масла +20 мл раст. масла. Подошедшую опару смешать с мукой и жидкой частью, замесить мягкое тесто. Муку всю сразу не добавлять, смотрите по тесту. Если мука сухая, ее может пойти и 600 г. Тесто поставить на расстойку до увеличения вдвое. Обмять и еще раз дать подойти. Можно разделывать изделия. Заметки Я сегодня пекла ватрушки и пирожки из этого теста - полный восторг! Тесто прекрасно разделывалось, было послушным, не съеживалось, мягкое, воздушное. Баланс сахара для пирожков со сладким айвовым вареньем был идеален. А вот для ватрушек (с менее сладкой начинкой) моему мужу-сладкоежу хотелось чуть послаще тесто. Мне было все фкусно!!! 5 2 fronya40, lana19, tasata та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наталия63 104 Опубліковано: 2 квітня, 2023 Світлана! Дуже люблю ці твої ватрушки! Треба буде найближчим часом повторити! 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 2 квітня, 2023 (змінено) 2 години тому, Наталия63 сказав: Світлана! Дуже люблю ці твої ватрушки! Треба буде найближчим часом повторити! Наташа, тісто просто чарівне, роби з нього що забажаєш. Навіть просто булки будуть прекрасні! Можна їх штройзелем зверху притрусити і буде смакота. Змінено 2 квітня, 2023 користувачем справжня господиня Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 5 квітня, 2023 А в мене "маковушки". Дякую, за тісто! Рідні у захваті, кажуть дуже смачно ! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 5 квітня, 2023 Оксана, яка краса в тебе! Я таких маковушок ще ніколи не бачила, дуже цікаві. Розказуй, як їх робити. Це ж можна з разною начинкою наліпити. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 5 квітня, 2023 3 години тому, справжня господиня сказав: Оксана, яка краса в тебе! Я таких маковушок ще ніколи не бачила, дуже цікаві. Розказуй, як їх робити. Це ж можна з разною начинкою наліпити. )) я теж. Це був експеримент. Побоялась начинку закрити наглухо, бо якась вона мені волога, тому тупо зробила надріз ножицями, ото і все. А пиріжки я тільки починаю опановувати ( ага, в мому віці)) Але тісто зацінили усі, тому з листочка переписала на постійне місце в зошит, з приміткою "Супер" О! І одразу питаннячко, зверху, готові, мама завжди змащувала солодкою водою, для блиску. Я теж змастила, але чогось вони липкі залишились. Є якась стала пропорція ? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 5 квітня, 2023 17 хвилин тому, спокусницЯ сказав: О! І одразу питаннячко, зверху, готові, мама завжди змащувала солодкою водою, для блиску. Я теж змастила, але чогось вони липкі залишились. Є якась стала пропорція ? Я зазвичай для себе всю дріжджову випічку змащую перед духовкою просто молоком, яйце економлю))). Тоді і колір, і ледь блиск є. А якщо роблю на заказ або щось парадне для себе, то змащую збитим яйцем або жовтком+вода(чи молоко). Солодкою водою після духовки не мащу, бо липнуть. А от після випічки, як тільки з духовки, можу легенько змащити кисточкою м*яким сливочним маслом. Масло швидко просочуєть кірочку і не мастить руки. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fifka 2 Опубліковано: 31 березня дякую, ватрушки вийшли смачні 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах