Справжня господиня 3 394 Опубліковано: 23 жовтня, 2022 Ингредиенты: Сахар - 1 стак. Варенье любое - 1 стак. Сода - 1 ст.л. Яйца - 2 щт. Молоко - 1 стак. Мука - 2 стак. Пряности - по вкусу (обязательно добавить!) Метод Смешать сахар, варенье и 1 ст.л. соды. Оставить на 1 час. Меньше, чем на 45 мин. не оставлять, сода потом чувствуется. прошел час В смесь добавить яйца, молоко, муку, вымешать, вылить в форму. *советую добавить в тесто пряности как для пряников:гвоздику, имбирь, корицу, мускат, бадьян... Выпекать в духовке при 200 град. около 40 минут. Пока коврижка печется, сделать помадку: смешать 3 ст.л. сахара, 50 г растопленного сливочного масла, 2 ст.л. какао, 3 ст.л. сметаны. Горячую коврижку мазать сверху помадкой, пока вся помадка не закончится. эта с вареньем из золотистой смородины с ягодками соотношение ягоды:жидкая часть = 60:40%. эта со сливовым вареньем перетертым Заметки Несу вам рецепт из разряда "дешево и сердито" и "утилизация". Результат очень радует, порадуйтесь и вы со мной. Очень вкусно! Пышная, легкая! Муж сказал, что это не совсем коврижка, коврижка плотнее, с изюмом и с повидлом внутри, более пряная*. Коврижку со смородиной пекла и добавила около 2 ст.л. муки, на выходе больше похоже на коврижку, плотная, вкууусная! Форма у меня силиконовая 22х22 см, нормально, по фото видно. Советую брать форму широкую, диам. 24-26 см, тогда коврижка не будет вулканом. А одна знакомая написала мне: "Ой, я тоже сегодня пекла коврижку (шоколадного Валеру, как обозвали дети, так как пекла в силиконовой форме мишки Барни). За неимением молока в нужном количестве, добавила кефира, а вот помадку сделала на молоке. Еще добавила ванильки и 2 чайные ложки какао в тесто - результат бомбезный. Фоток нет, так как "Валеру" уже съели)." Для тех, кто не в курсе, Валерой зовут медведя из популярных роликов в ютубе. Так коврижка стала Валерой. Мне и муж теперь заказывает Валеру к завтраку. А это Валера в мульте! Выпекала в Редмонде 1ч 20 мин, можно на 10-15 мин. меньше. Высота 7 см. Вкусно!!!! Варенье густое из айвы мелкими кусочками. 3 Наташшшка, lissaKi та цифра reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 23 жовтня, 2022 Замечательная коврижка! 2 lana19 та Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 20 січня, 2023 ЦІкавенько! Забрала в записничок! 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 950 Опубліковано: 22 січня, 2023 Хочу подякувати за рецепт! Вже не раз він мене рятував, коли необхідно терміново приготувати щось смачненьке хлопцям з ТРО. Вони стоять ближче до кордону і в місті бувають не часто, тому інколи на смаколики для 30-40 захисників у мене не більше 4 годин. Не завжди встигаю зробити глазур, тоді просто посипаю цукровою пудрою зверху. А ще обов'язково додаю в тісто заморожені ягоди або дрібно порізані яблука. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 22 січня, 2023 В 22.01.2023 в 22:43, УкраИнка сказав: Хочу подякувати за рецепт! Вже не раз він мене рятував, коли необхідно терміново приготувати щось смачненьке хлопцям з ТРО. Вони стоять ближче до кордону і в місті бувають не часто, тому інколи на смаколики для 30-40 захисників у мене не більше 4 годин. Не завжди встигаю зробити глазур, тоді просто посипаю цукровою пудрою зверху. А ще обов'язково додаю в тісто заморожені ягоди або дрібно порізані яблука. Тобі потрібно, обов"язково, бірочку чіпляти - "ковріжка" Валєра ( перекладач перевів на українську як пряник )))) Ото хлопцям настрій підняла б! Два в одному, смачно і весело) 2 УкраІнка та Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 394 Опубліковано: 22 січня, 2023 17 хвилин тому, УкраИнка сказав: Хочу подякувати за рецепт! Вже не раз він мене рятував, коли необхідно терміново приготувати щось смачненьке хлопцям з ТРО. Вони стоять ближче до кордону і в місті бувають не часто, тому інколи на смаколики для 30-40 захисників у мене не більше 4 годин. Не завжди встигаю зробити глазур, тоді просто посипаю цукровою пудрою зверху. А ще обов'язково додаю в тісто заморожені ягоди або дрібно порізані яблука. ВАУ!!! Вот это размах! Мне безумно приятно, что этот незатейливый рецепт так удачно вписался в нашу общую помощь защитникам. Пороюсь еще в своих закромах на предмет "быстро, вкусно, недорого". 2 УкраІнка та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 950 Опубліковано: 22 січня, 2023 3 хвилини тому, настоящая хозяйка сказав: ВАУ!!! Вот это размах! Мне безумно приятно, что этот незатейливый рецепт так удачно вписался в нашу общую помощь защитникам. Пороюсь еще в своих закромах на предмет "быстро, вкусно, недорого". Буду безмежно вдячна! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах