Перейти до вмісту
Наташшшка

Перець Халапеньо маринований

Recommended Posts

Ингредиенты:

Перець Халапеньо

Маринад:

1л води

1 склянка цукру

2 ст.л солі

100гр оцту

3-4 ст л олії

 

1674332782_foni-club-p-fon-kukhnya-stol-17.thumb.jpg.c4a3f9ef2decfecf14bac39dcf8c77fb.jpg

 

Метод

Можна додавати солодкий перець, цибулю-порей, шалот або ріпчасту. Халапешки бажано збирати в технічній стиглості, він тоді менш гострий. 

Перець нарізаємо кружальцями товщиною десь 3мм. Чистити від насіння чи ні - вирішуйте для себе самі. З насінням - гостріший, але чистити від насіння значно довше)) Солодкий перець я сажу тоненький довгенький - саме для того, щоб так само кружальцями його додавати в цю заготовку. Цибуля теж кружальцями (тому бажано її брати довгу вузьку, порей - ідеально)

Маринад закип'ятити, закидаємо туди порізані овочі, з моменту закипання з овочами проварюємо 5-6 хвилин, розкладаємо в банки, закатуємо. Все:smile:

 Я банки напихаю щільно, тому мені цього маринаду вистачає на досить велику кількість перцю. Це я до того, що на два кущики можна навіть третю частину маринаду робити))

 В принципі, так можна закрити і просто солодкий перець, без гострого.

 

 Мої Халапешунчики:smilie_essen: Вибрала два відра. Завтра буду закривати.

IMG_20230729_171134.jpg

IMG_20230729_204329.jpg

 

Оля-Olima! Дякую за фото!

 

Україна

Київщина

Війна росії  з Україною

День 529

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наташа, я вчора закрила дві баночки по 0,3 літри :smilie_essen:, додавала цибулю із сіянки.

Перець і цибулю нарізала на Бернері на самій широкій вставці, мені здалося, що вийшло з розміром нормально.

Це я вирвала весь перець, що виріс на вчорашній день, навіть маленький позривала, а дома вже допетрила, що я зірвала і той, що залишила на насіння :animashki-myshy:. Ну нічого, ще час наче є, наросте.

IMG_20230806_090714.thumb.jpg.a132f95ba841e521cc402c631d21fc96.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ой, Ланочка рецепт оформила:smailuk10(1):, дякую!!!

4 години тому, Olima сказав:

Це я вирвала весь перець, що виріс на вчорашній день, навіть маленький позривала

Ой-ой-ой, а маленький навіщо підгребла? В нього ще ж ніякого смаку - трава травою! Надіюсь, сподобається перчик. Зимою, в мороз на бутику з м'яким сиром -ммм. Та й просто до м'яска теж смачно.

 А насіння, надіюсь, зберу, то поділюсь. Червоний і фіолетовий точно будуть, а от білий і жовтий щось цього року в аутсайдерах(

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Маленький набереться смаку і гостроти від великого :smileys-mehrere-smilies-994855:.

Насправді я не знала, що маленький халапеньо не гострий. Тепер знатиму. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ух, доїла я сьогодні баночку з перцем. Можна напишу свої враження?

Перець такий їм тільки одна я, я полюбляю з'їсти пару кусочків з чим небудь.

Добре, що я накидала малого перця, бо якщо він забрав гостроту з великого, то тільки з великим було би ну дуже гостро. 

На наступний рік буду варити трохи менше за часом, бо хоч і варила по рецепту, але трохи м'якуватий вийшов. Десь в ютубі зустрічала відео, то там автор сказав, щоб був хрумкий, то перець варити не треба, а тільки закіпить, то одразу по банкам треба фасувати його.

І мабуть олії не буду додавати, або зменшу кількість, бо як тільки відкрила банку, то перець показався масляний, вже як від'їла його трохи, то наче і нормально тої олії стало. 

Так що, Наталочка, рецепт з невеликими змінами думаю, що приживеться, у всякому разі насіння своє зібрала і вже думаю в якому місці садити той перець мені в цьому році :ukr:.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Сьогодні закрила перець. Варила його 4 хвилини, олії зменшила в два рази. Трохи халапень почервоніли, то не викидати ж їх. Розбавила це діло трохи цибулею  і ще у мене був один кущ червоного перцю гіркого бараній ріг, також пішов дружити з халапешками. Взимку буду смакувати :smilie_essen:

 

IMG_20240901_143703.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 година тому, Olima сказав:

Сьогодні закрила перець

Молодчинка!

А я вибрала вже червоним, і тиждень стоїть в ящику - руки не доходять закрити. 

Доречі, я трохи збільшила кількість оцту на пробу, і нам так сподобалось більше, бо перчик тоді зовсім не м'який.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×