Перейти до вмісту
lana19

Гострий перець у цукрово-оцтової заливці. Без термообробки

Recommended Posts

Ингредиенты:

Перець гострий
Цукор - 1
Оцет 9%  - 1

5443091889529152536.jpg

Метод

Для розрізання перцю та видалення насіння (за бажанням) використовую ножиці.

Якщо хочете делікатний гострий смак у перцю – видаліть насіння повністю або частково.
Відрізати у перцю хвостик.
Ножицями зробити розріз із одного боку перцю приблизно до середини.

Вирізати мембрану із насінням.
Розрізати перець на шматочки-кільця  1-2 см.
Оцет змішати з цукром 1:1. Цукор ретельно розмішати до повного розчинення.
Нарізаний перець скласти у банки. Банки мають бути з пластиковою або скляною кришкою!
Залити солодким оцетом.
Наповнені банки закрити кришками та зберігати у темному місці.
Бажано у прохолодному місці. Але! необов'язково. Можна зберігати на полиці у шафі.
Зазвичай, перші місяці я зберігаю банки з перцем на балконі.

Через місяць можна пробувати.
Роблю таку заготівлю кілька років.
Перець виходить дуже смачний і хрумкий.
Солодкий ароматний оцет потім додаю до борщу, салатів, маринаду.

Перець  можна залишити цілим. Тільки відрізати хвостик і вертикально поставити в банку і залити маринадом.
Замість цукру також можна використовувати мед.

Фото зробив ChatGPT.

 

Україна

Одеса

Війна росії  з Україною

День 943

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Лана, дякую за рецепт! 

В минулому році цей перчик вдалось лише спробувати - все, що зробила(три літра) поїхало до хлопців на фронт, їм дуже смакувало!

Цьогоріч теж вже чотири літра зробила)) 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наташшшка! Це тобі велика подяка за турботу про наших хлопців на фронті! :girl_love:
А цей рецепт дуже люблю. По-перше – смачно. По-друге - швидко.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×