lana19 20598 Posted September 26 Ингредиенты: Перець солодкий Оцет 9% Метод М'ясистий солодкий перець миється і печеться в духовці до готовності. Можна відразу на двох деках. Краще використовувати режим Конвекція. Як тільки запеклася одна сторона, перевертаємо перець на іншу сторону. Жодної олії не треба. Беремо оцет 9% наливаємо у піалу. Кожну випечену гарячу перчину тримаємо за хвостик і занурюємо в оцет. Кладемо в чисту (стерилізовану) банку. Як банка наповниться – закриваємо її чистою кришкою та закручуємо. Приминати перець не треба – він осяде і банку буде заповнено на 2/3 – це нормально. Краще розкладати перець відразу в кілька баночок, щоб перець трохи осів. Також для цього можна постукати дном наповненої банки об стіл. У півлітрову банку влазить 4-5 штук. Залежить від розміру перцю. Жодної стерилізації! Оцет узимку взагалі не відчувається. Відкриваєш банку, а перець наче тільки спекли - чистимо від шкірки і використовуємо куди хочемо! Смачно і просто - посолити перець і посипати дрібно посіченим чесном та зеленню. Перець так само можна обсмажити на сковорідці до готовності в невеликій кількості олії. Далі все за рецептом. Україна Одеса Війна росії з Україною День 946 5 musinka, Natali06, Магда and 2 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3377 Posted October 6 Цікавий рецепт, перцю ще багато і за копійки продають. А де його зберігати? 1 lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
lana19 20598 Posted October 6 Як звичайна консервація. Мене частували таким перцем. І рецепт дали. А цього року побачила на нашому міському форумі, що рецепт дуже популярний. Покликала ще Нелю для уточнення. Вона таке робила. Share this post Link to post Share on other sites
musinka 1975 Posted October 6 (edited) Да, я подібний рецепт робила в тому році. Тіки я на сковороді жарила на маслі. Зробила тоді пару банок,но з'їли тіки одну. Декілька банок ще стоїть. Багато консервації в тому році наробила, багато осталось. В цьому році майже нічого не роблю, треба доїдати. Стоїть в подвалі цей перець. Нічого з ним не сталося. Спікотне літо витримав. Но рецепт Лани мені більше подобається. Мої перці потягнули багато масла, і це масло відчувалося. Так що якщо би зараз робила, то запікала би в духовці. Ланочка, і не по темі. Но не знайшла я рецепт "Лисих помідорів" здесь на форумі. Я ж їх зробила по твоєму рецепту. Вже і доїдаємо. Мені дуже сподобалось, чоловік каже забагато оцту. Но яблука добавила Галу, других не було. Солодкуваті і м'якенькі получились, очикувала більшого. Треба мабуть кисленьки брати і тверденькітипа Семеренки. Но самі помідори без шкірки бомба. Edited October 6 by musinka 1 lana19 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
lana19 20598 Posted October 6 2 години тому, musinka сказав: Треба мабуть кисленьки брати і тверденькітипа Семеренки Так. Тверді яблука залишаються твердими та хрусткими. Неля! таке фото гарне! Мені аж маринадом запахло. Оцет можна зменшити. Якщо робитимеш зменшуючи - напиши як вийшло. 2 години тому, musinka сказав: Но не знайшла я рецепт счс твій пост поділю і перенесу на ту тему. Помідори море 1 musinka reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Справжня господиня 3377 Posted October 30 (edited) Вчора зробила такий перець, три 0,5л банки. Не знаю, як піде в нас таке, але не змогла пройти мимо отого красівущого перцю по 18 грн! Тільки я перець не запекала, а жарила в каструльці. Edited October 30 by Справжня господиня Share this post Link to post Share on other sites