Магда 2 106 Опубліковано: 6 грудня Ингредиенты: Підчеревина полоска 800 гр 2 чайні ложки копченої паприки 1 ч.л. паприки 2 ч.л. сухого часнику 1 ч.л. сухого кропу 1 ч.л. чорного меленого перцю 1 ч.л. червоного меленого перцю 0.5 ч.л. італійських трав 1 ч.л. коченої солі + звичайна сіль (я даю тільки зіичайну кам'яну) Почеревину розрізати на два однакових шматки, обваляти в суміші спецій, щільно замотати кожен шматок окремо в пергамент, а потім ще в фольгу. Залишити маринуватися в холодильнику на ніч. В скороварку-мультиварку налити води, аби не діставала до вставки, яка для готуванні на парі, вкинути туди ще лаврового листка та перцю-горошку, на вставку викласти почеревину, отак, як є, в пергаменті і в фользі і готувати під тиском 45 хвилин. Коли пройде час, тиск не спускати, лишати вихолонути в скороварці до кімнатної температури, потім перекласти в холодильник на пару годин. І все, можна їсти. Це рецепт Марії Михальченко https://www.instagram.com/p/C_UdAdKxsuI/?utm_source=ig_web_copy_link, фото теж з її, пізніше додам своє. Частенько користуюся цим рецептом, особливо зараз з відключеннями світла добре мати смачний шматочок в холодильнику. Сало виходить ніжне, роботи та уваги вимагає мінімум, рекомендую. 6 Olima, Наташшшка, lana19 та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 179 Опубліковано: 6 грудня Дякую, а за рецептом Марії Михальченко я готую ліниві голубці. От наче всі їх вміють готувати, і я їх також робила по різному, а після того як спробувала за її рецептом, то готую тепер тільки такі голубці. 4 Наташшшка, Магда, Справжня господиня та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 106 Опубліковано: 7 грудня 9 годин тому, Olima сказав: Дякую, а за рецептом Марії Михальченко я готую ліниві голубці. От наче всі їх вміють готувати, і я їх також робила по різному, а після того як спробувала за її рецептом, то готую тепер тільки такі голубці. У Марії гарне відчуття смаку, я люблю її рецепти, роблю різдвяні пампухи, мариновану капусту. А ще у неї гарне почуття гумору. 4 Наташшшка, Olima, lana19 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 8 грудня Я свою підчеревину зробила трохи інакше. Всі спеції взяла з цього рецепту, але сіль з іншого. Розрізала шмат на 3 частини, добре обкачала в спеціях і просто в контейнері поставила в холодильник. Буду чекати десь 2 тижні. Зараз вже неможливо відкрити холодильник, такий аромат від всього!!! Потім напишу. Але набор спецій бомба! 2 Наташшшка та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 179 Опубліковано: 8 грудня (змінено) А ми вже сьогодні півшмата з'їли. Вчора купила пузанину якраз 800 грам як в рецепті, разрізала на дві частини, наготовила спеції, сухого часнику не знайшла, мабуть у джерки останній раз використала, тому сало обмазала звичайним давленим часником. І сухого кропу у мене взагалі ніколи не має, обсипала з морозилки сирим. Все інше по рецепту і у мене чимало ще спецій залишилося, чому не зрозуміло. І це ще без кропу і часнику, а то б ще більше залишилося. Ще забула, солі мені здалося малувато, то я зверху ще присолила. Ніч в холодильнику, з ранку в скороварку, ще толком сало не вистигло, салко ще таке не застивше, але мені таке більше наравиться, тому вже відсмакували пів шматка . Спеції залишилися, тому треба знов купляти підчеревену і готувати. Тим більше що її ціна 140 грн кілограм, а смачно дуже за невеликі кошти. Змінено 8 грудня користувачем Olima 5 Магда, Справжня господиня, Дяна та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 106 Опубліковано: 8 грудня Ох і смачне фото, отой розріз з мняском, ммм 1 Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 8 грудня В нас підчеревина дорожче, в магазині десь 150, я беру в Варусі домашню по 180. Оля, фотка валить з ніг! Тепле салко саме то! Та й ще з хроном! 1 Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 179 Опубліковано: 8 грудня (змінено) Світлана, у нас в цьому році ціни на м'ясо свинини щось підозріло низькі. Ось я вчора м'якоть на фарш взяла по 170 грн., підчеревина - 140, балик -190, вирізка 200-220, а сало-адідас по 200 грн. Раніше таке було по 250 грн. Це домашні свині, не магазинні. Зате молочка дуже дорога, домашній творог 160грн, банка 3-л.молока 120. Не можу зрозуміти чому м'ясо по ціні творога. Змінено 8 грудня користувачем Olima Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 8 грудня Посміялася з сала-адідас. В нас базарне все ще дорожче, чим в магазині. Але я купляю в Варусі домашне м*ясо, там дешевше базару, але трохи дорожче магазинного. Так якість же ж! Магазинне якесь рихле, мокре, блищить. А домашне сухе, красиве, аж пахне по-іншому, і котлети смачніші. Я завжди хожу в понеділок-вівторок, бо вони ті дорогі частини (корейка, шия, грудинка...), що не попродали у сб-нд, ріжуть кусками і вже продають під назвою гуляш по ціні десь 140. Я завжди беру 1,5-2 кіла, сортую сама - на котлети, на плов, на піджарку, на відбивні буває. А молочка і в нас подорожчала. Я творог беру на базарі жирний по 180, всі так продають. Середній по 150, віяний по 140. Завжди беру середній в однієї Свети, вона приїжджає тільки в сб, в неї завжди дуже свіже, бо вночі відкидає той творог. Вона в 9 вже майже розпродає все, в 10 їде додому, тому бігаю до неї до роботі о 7 ранку. Вова з язвою миттю чує саму малу кислинку, а її творог лежить в мене в холодильнику майже неділю і не кисне!!! Тільки в п*ятницю вже я чую. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 964 Опубліковано: 9 грудня Дівчата, а якщо без мульті-скороварки, то як готувати? Чи не вийде? В нас м'ясо вже з місяць по 130грн можна взяти(домашнє, свинина) Курятина, заррраза, не дешевшає(мені ж на джерки треба) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 179 Опубліковано: 9 грудня Наташа, колись раніше я робила щось схоже на таке в мультиварці на режимі пар в корзинці для пару. Маринувала сало, потім його в пакет для запікання відправляла і в пакеті режим на пару 1 годину. А тоді витягти з пакету, витерти салфеткою і трохи в духовці запекти чи в мікро під гриль трохи для кольору. Кусочки робити невеликі, тоді було нам смачно, потім забулося про таке приготування, зараз з цим рецептом згадала той забутий. 2 Справжня господиня та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 392 Опубліковано: 9 грудня Оля нагадала мені давній спосіб приготування підчеревини - в пакетах варити. Ще в 80х так робила - тонку підчеревину скручувала рулетом, вкладала в пакетик, зав*язувала щільно, потім це вкладала ще в пакет, зав*язувала і в ще один. Повітря з пакетів випускала. Потім все це в каструлю і варила години дві. Охолоджувала. В самому першому пакеті разом з м*ясом получалася смачна юшечка з жирком. А сам підчеревок буж м*якесенький, смачний! От такий собі су-від саморобний! Наталочко, може тобі так зробити? 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 964 Опубліковано: 9 грудня Дякую, дівчата. Спробую. В мене щоковини лежить купа і підчеревина є. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах