Перейти до вмісту
Магда

Підчеревина від Марії Михальченко

Recommended Posts

Ингредиенты:

Підчеревина полоска 800 гр

2 чайні ложки копченої паприки

1 ч.л. паприки

2 ч.л. сухого часнику

1 ч.л. сухого кропу

1 ч.л. чорного меленого перцю

1 ч.л. червоного меленого перцю

0.5 ч.л. італійських трав

1 ч.л. коченої солі + звичайна сіль (я даю тільки зіичайну кам'яну)

Почеревину розрізати на два однакових шматки, обваляти в суміші спецій, щільно замотати кожен шматок окремо в пергамент, а потім ще в фольгу. Залишити маринуватися в холодильнику на ніч.

В скороварку-мультиварку налити води, аби не діставала до вставки, яка для готуванні на парі, вкинути туди ще лаврового листка та перцю-горошку, на вставку викласти почеревину, отак, як є, в пергаменті і в фользі і готувати під тиском 45 хвилин. Коли пройде час, тиск не спускати, лишати вихолонути в скороварці до кімнатної температури, потім перекласти в холодильник на пару годин. І все, можна їсти.

 

Це рецепт Марії Михальченко https://www.instagram.com/p/C_UdAdKxsuI/?utm_source=ig_web_copy_link, фото теж з її, пізніше додам своє.

Частенько користуюся цим рецептом, особливо зараз з відключеннями світла добре мати смачний шматочок в холодильнику. Сало виходить ніжне, роботи та уваги вимагає мінімум, рекомендую.

 

 

Screenshot_20241206-222520_Instagram.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дякую, а за рецептом Марії Михальченко я готую ліниві голубці. От наче всі їх вміють готувати, і я їх також робила по різному, а після того як спробувала за її рецептом, то готую тепер тільки такі голубці. 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
9 годин тому, Olima сказав:

Дякую, а за рецептом Марії Михальченко я готую ліниві голубці. От наче всі їх вміють готувати, і я їх також робила по різному, а після того як спробувала за її рецептом, то готую тепер тільки такі голубці. 

 

У Марії гарне відчуття смаку, я люблю її рецепти, роблю різдвяні пампухи, мариновану капусту. А ще у неї гарне почуття гумору. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я свою підчеревину зробила трохи інакше. Всі спеції взяла з цього рецепту, але сіль з іншого. Розрізала шмат на 3 частини, добре обкачала в спеціях і просто в контейнері поставила в холодильник. Буду чекати десь 2 тижні. Зараз вже неможливо відкрити холодильник, такий аромат від всього!!! 

Потім напишу. Але набор спецій бомба!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А ми вже сьогодні півшмата з'їли. Вчора купила пузанину якраз 800 грам як в рецепті, разрізала на дві частини, наготовила спеції, сухого часнику не знайшла, мабуть у джерки останній раз використала, тому сало обмазала звичайним давленим часником. І сухого кропу у мене взагалі ніколи не має, обсипала з морозилки сирим. Все інше по рецепту і у мене чимало ще спецій залишилося, чому не зрозуміло. І це ще без кропу і часнику, а то б ще більше залишилося. Ще забула, солі мені здалося малувато, то я зверху ще присолила. 

IMG_20241207_124400.thumb.jpg.bf1319a96f491481837637e792bafbdb.jpg

Ніч в холодильнику, з ранку в скороварку, ще толком сало не вистигло, салко ще таке не застивше, але мені таке більше наравиться, тому вже відсмакували пів шматка :smilie_essen:.

Спеції залишилися, тому треба знов купляти підчеревену і готувати. Тим більше що її ціна 140 грн кілограм, а смачно дуже за невеликі кошти.

 

IMG-bf6196bc048bdaffa4f6037530982152-V.jpg

Змінено користувачем Olima

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

В нас підчеревина дорожче, в магазині десь 150, я беру в Варусі домашню по 180.

Оля, фотка валить з ніг! Тепле салко саме то! Та й ще з хроном! 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Світлана, у нас в цьому році ціни на м'ясо свинини щось підозріло низькі. Ось я вчора м'якоть на фарш взяла по 170 грн., підчеревина - 140, балик -190, вирізка 200-220, а сало-адідас по 200 грн. Раніше таке було по 250 грн. Це домашні свині, не магазинні.

Зате молочка дуже дорога, домашній творог 160грн, банка 3-л.молока 120.

Не можу зрозуміти чому м'ясо по ціні творога.

 

Змінено користувачем Olima

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Посміялася з сала-адідас.::)):

В нас базарне все ще дорожче, чим в магазині. Але я купляю в Варусі домашне м*ясо, там дешевше базару, але трохи дорожче магазинного. Так якість же ж! Магазинне якесь рихле, мокре, блищить. А домашне сухе, красиве, аж пахне по-іншому, і котлети смачніші. Я завжди хожу в понеділок-вівторок, бо вони ті дорогі частини (корейка, шия, грудинка...), що не попродали у сб-нд, ріжуть кусками і вже продають під назвою гуляш по ціні десь 140. Я завжди беру 1,5-2 кіла, сортую сама - на котлети, на плов, на піджарку, на відбивні буває. 

А молочка і в нас подорожчала. Я творог беру на базарі жирний по 180, всі так продають. Середній по 150, віяний по 140. Завжди беру середній в однієї Свети, вона приїжджає тільки в сб, в неї завжди дуже свіже, бо вночі відкидає той творог. Вона в 9 вже майже розпродає все, в 10 їде додому, тому бігаю до неї до роботі о 7 ранку. Вова з язвою миттю чує саму малу кислинку, а її творог лежить в мене в холодильнику майже неділю і не кисне!!! Тільки в п*ятницю вже я чую.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дівчата, а якщо без мульті-скороварки, то як готувати? Чи не вийде?

В нас м'ясо вже з місяць по 130грн можна взяти(домашнє, свинина) Курятина, заррраза, не дешевшає(мені ж на джерки треба)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наташа, колись раніше я робила щось схоже на таке в мультиварці на режимі пар в корзинці для пару. Маринувала сало, потім його в пакет для запікання відправляла і в пакеті режим на пару 1 годину. А тоді витягти з пакету, витерти салфеткою і трохи в духовці запекти чи в мікро під гриль трохи для кольору. Кусочки робити невеликі, тоді було нам смачно,  потім забулося про таке приготування, зараз з цим рецептом згадала той забутий. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Оля нагадала мені давній спосіб приготування підчеревини - в пакетах варити. Ще в 80х так робила - тонку підчеревину скручувала рулетом, вкладала в пакетик, зав*язувала щільно, потім це вкладала ще в пакет, зав*язувала і в ще один. Повітря з пакетів випускала. Потім все це в каструлю і варила години дві. Охолоджувала. В самому першому пакеті разом з м*ясом получалася смачна юшечка з жирком. А сам підчеревок буж м*якесенький, смачний! 

От такий собі су-від саморобний!

Наталочко, може тобі так зробити?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×