Перейти до вмісту
Справжня господиня

Ікра баклажанна з овочами

Recommended Posts

Сині  3 кг 

Цибуля  1 кг

Помідори  1 кг

Морква  600-700 г

Перець болг.  1 кг

Перець гіркий 1-2 шт.

Сіль  2 ст.л.

Цукор  4 ст.л. 

Оцет  нуль

Чорний мелений перець  за смаком

Часник за смаком

Сині запекти або відварити, положити під гніт, щоб стік сік (можна не ложити). Почистити від шкірки.

(я запікаю в мультиварці на Випічці 35-40 хв.)

Цибулю порізати і піджарити до золотавості на олії. Додати потерту моркву і тушкувати до м*якості.

Цибулю з морквою прокрутити на мілкої решітці на м*ясорубці, положити в каструлю/пательню/казан з товстим дном.

Почищений перець прокрутити на м*ясорубці, додати до моркви, тушкувати прибл. 10 хв.

Помідори прокрутити на м*ясорубці, додати до маси, тушкувати 5-10 хв.

Сині прокрутити на м*ясорубці, додати до маси, тушкувати 5-10 хв.

Додати сіль-цукор-перець-часник, якщо треба олію, тушкувати ще 3-5 хв, помішуючи.

Оцет не треба!

Розкласти в підготовлені банки, закатати. Можна не укутувати, я 10 років нічого не укутую.

Я роблю по 1/3 рецепта, мені так зручніше. Вихід 1,5-1,7л.

Навіть не пам*ятаю, де я взяла той рецепт, зазвичай в мене записано. Мабуть десь в коментах, не знаю. Але роблю цю ікру вже років 5. Дуже вдалий рецепт! От все мені за смаком! Тільки на сіль треба пробувати в кінці, бо вона зараз різної солоності.

Подивилася, в нас ніхто не давав рецепту ікри з синіх, тілько є один аж 14 року. Зробіть, не пошкодуєте. Так, трохи морочитися треба, але це дуже смачно! А на хлібчик взимку... та й салка шматочок...аааа!!!!!

IMG_20250914_180837.thumb.jpg.a9a539c7fd28ea361dde63edf009885e.jpgIMG_20250914_130051.thumb.jpg.88df23684a5e8f5a6f033075424224f8.jpg

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз