Перейти до вмісту
Natali06

Хала. Дуже проста і смачна

Recommended Posts

Ингредиенты:

вода-80г

закваска пшенична 100% -110г

яйце-1шт

жовток-1 шт

цукор-50г

борошно-345г( Зернарі з багетом)

сіль-6г

олія без запаху-85г

a6b83f22-a85b-46df-ad20-49a51d3f4517.jpg

Метод

Я роблю  заміс в хлібопічці, тому,  з вашого дозволу ,розпишу   процес в  хп

В відро хлібопічки налити воду, додати закваску, яйце, жовток, цукор, борошно.  Заміс 1-2 хв. До зволоження тіста.  Програму замісу виключити і  залишити  для  аутолізу на 30-60хв.

Після закінчення цього часу, знову ввімкнути заміс. Додати сіль  і  частинами додавати  олію. Під час додавання оліі обережно допомагаємо вмішувати  олію  в тісто. Загальний заміс близько 15 хв.  По закінченні замісу тісто повинно вигляди равномірним , гладким , матовим 

04fa6cca-5825-447c-b648-6876d733e251.jpg

Перекладаємо тісто в ємність і залишаємо  при кімнатній температурі на 8 годин.( зручно залишати на ніч)

Емність для тіста змазуємо олією мінімільно, або  геть не змазуємо. Тому що тісто залишки оліі не вбирає і далі складно буде з ним працювати.

4c3092a7-3b10-4ea3-8e88-c5e4e6b183d2.jpg

вигляд тіста через 8 годин.

630597ce-735c-4f5d-8a1a-f247597d3ab4.jpg

Тісто дегазуємо, підвертаємо в кулю  і залишаємо для  відпочинка на 10хв

далі тісто ділимо на  частини, підвертаємо   в форму рулетів   і ще раз даємо відпочинок на 5-10хв.

Я  плела дві  хали, по чотири джгути  кожна. Якщо плануєте одну, то врахуйте, що вона виходить велика.

По два джгути з кожного плетіння обвалюємо в кунжуті.

Плетіння починаємо з середини.

d7baad1f-d05c-4303-966f-cf1193f5ee5a.jpg

Сплетені хали переносимо на лист для випічки з пергаментом. зверху прикрити плівкою

Остаточне вистаювання займає 3-4 години. Час вистоювання залежить від навколишньої  температури. У мене це зайняло 3 години.( на кухні було близько 25 градусів)

За 20 хв до випічки духовку  включити  на 170-180 градусів.

Перед випіканнім халу змазати взбитим білком.

Випікати при 170-180 град.  30-40 хв. Час випічки буде залежати від розміру хали.. Готову халу охолодити на решітці.

Смачного!

:hmmm:Фух! писала довше, чим робила)

Трішки розкажу за  джерело рецепту. 

Років зо три , не меньше ,  цей рецепт знайшла  у відповідях під чиємось дописом.. Я зробила скрін.  І тоді я іі пекла,  а потім... просто загубила. Ви ж знаєте, скілько всього ми держмо в гаджетах) тваринки, квіти, рецепти, фотки, поздоровлення  і т.д Одим словом, загубила. Періодично  я все таки намагалася його знайти,  але безуспішно.

Але ж коли чогось хочеться, то ми гори звернемо. Знайшла! ділюсь з вами, щоб знову не загубити) тим більше, що ця хала заслуговує на те, щоб  іі пекти. 

Україна

Знам’янка

Війна росії  з Україною

День 1341

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Класнюча яка! А мені не вдається отак гарно рівно заплести халу, весь час або занадто щільно, або дуже слабо і не рівно заплету)

Фото з тістом яке вибродило і заповнило весь контейнер просто надихає! Захотілося відразу побігти і собі поставити тісто на таку халу!

Поділитися повідомленням

Наталочко, дуже рекомендую цю халу! Без всіх тих танців з бубнами, все просто , а результат супер! Ніжна, волокниста , прямо тане в роті) 

Та і плетіння я вибрала саме просте. Але мені дуже воно подобається. І мені здається, що запороти його неможливо. Головне джгути роби рівні, без потовщень .  Спробуй, дуже хочу почути твою думку. 

Поділитися повідомленням

Наталя, яка красива випічка! Хала це завжди щось смачне і дивне! Раніше завжди купляла її в магазині за 28 копійок, та з молоком смакувала!

Твої фото надихають, але в мене немає закваски, тільки звичайні дріжджі. Як на них пекти?

І дочекаюся як включать опалення, бо зараз ще в квартирі для тіста холодно, десь +18.

Поділитися повідомленням

2 години тому, Natali06 сказав:

Спробуй, дуже хочу почути твою думку

Ната, обов'язково спробую, але пізніше, бо зараз з цими клятими к@ц@пами та їхніми обстрілами маємо відключення електроенергії, я знову виключила свою духовку, закваску заховала в холодильник( Зараз поки любуюся випічкою, але то все дрібниці, не таке переживали. 

Поділитися повідомленням

1 година тому, Справжня господиня сказав:

Наталя, яка красива випічка! Хала це завжди щось смачне і дивне! Раніше завжди купляла її в магазині за 28 копійок, та з молоком смакувала!

Твої фото надихають, але в мене немає закваски, тільки звичайні дріжджі. Як на них пекти?

І дочекаюся як включать опалення, бо зараз ще в квартирі для тіста холодно, десь +18.

Свєтік, та закваска не проблема. Ти тільки скажи, що включили опалення і завтра будеш уже з закваскою) ☄️

Дякую за високу оцінку цієі хали! Є в мене ще одна одна хала, яка мені теж подобається  і вона вже на дріжджах. Так що , спечемо щеі іі. 

Поділитися повідомленням

1 година тому, Магда сказав:

Ната, обов'язково спробую, але пізніше, бо зараз з цими клятими к@ц@пами та їхніми обстрілами маємо відключення електроенергії, я знову виключила свою духовку, закваску заховала в холодильник( Зараз поки любуюся випічкою, але то все дрібниці, не таке переживали. 

Так , переживемо , цю кляту орду! І от тоді вже відірвемося по повній) всього напечемо ! 

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз