Natali06 18 058 Опубліковано: 24 червня, 2014 Ірочка, моя ти зірочка! Юля, я знайшла апостроф. Там де російська ё. Так , так, вибачаюсь :girl_blush: Доброго ранку всім! Хотіла написати любі мої, та здалося буду схожа на Ю.В. 1 Олька reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 24 червня, 2014 А в мене там ёёё і ніякого апострофу нема . Я набираю 0146, тримаючи натиснутою "альт", і вискакує апостроф. Довгувато, але ж і апостроф не так часто з’являється Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 24 червня, 2014 Ю.В. Глянула спочатку на ЮВ і не на ту людинку подумала :girl_blush: , дочитала "любі друзі" - стало ясно Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Aina 237 Опубліковано: 24 червня, 2014 Хотіла написати любі мої, та здалося буду схожа на Ю.В. Ні, Наталочко, кажи! Так приємно! А той пан казав весь час "любі друзі" І від мене всім Доброго ранку! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Vilapo 8 029 Опубліковано: 24 червня, 2014 Всім доброго ранку, як виявилося у мене взагалі немає навичок письма українською , буду тренуватися Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 24 червня, 2014 Ні, ні "любі друзі", то Віктор Андрійович. А любі мої, улюблене звернення Юлїї Володимирівни Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Aina 237 Опубліковано: 24 червня, 2014 Ні, ні "любі друзі", то Віктор Андрійович. А любі мої, улюблене звернення Юлїї Володимирівни А, дійсно! Ну їх! Стільки штампів позалишали Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ринишек 1 856 Опубліковано: 24 червня, 2014 ут-то...клопот. Так якщо наприклад Азіров щось казав, ні бекав українською - так шо, не треба тепер такого повторювати? Ні, це не правильно. Любі мої - дуже ніжне звернення, чому ж його не використовувати? Отак, заплямує якась людина не дуже чиста, мову, спаплюжить - и ми теж починаємо асоціювати слова з кимось ...гм...падлючним Ні, мова вища над словами. Закликаю писати не замислюючись над тим, хто до нас так говорив Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Aina 237 Опубліковано: 24 червня, 2014 А я з малим намагаюся українською хоч раз на тиждень говорити, так складно на побутовому рівні. По півгодини якесь слово згадую А він бачу вже зовсім орусився, ніяк українську сприймати не хоче Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ринишек 1 856 Опубліковано: 24 червня, 2014 Десь ділось моє повідомлення... Таню - то дуже гарна практика. Ми таку використовували, коли син ходив до молодших класів. Мовне середовище у нас - російське, а викладання у школі - українською. То ми теж 1-2 дні на тиждень спілкувалися дома виключно українською (чоловік у мене суто російськомовний, але прямо мліє від захвату, йому дуже подобається українська. Хоч сам не розмовляє.) - так здавалося б - ну що там ті 2 дні на тиждень? але я помітила - менше помилок, вимова краща. Головне - не залишати це діло, воно дасть певні результати, ось побачиш. Звісно, кожному з нас лєньки через супротив працювати, але це тільки спочатку буде складно, та й то - не дуже. А потім - навіть весело. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 24 червня, 2014 А ми навпаки, з донею інколи російською практикуємо потеревеніти, чи хоча б почитати книжки виразно. От думаю, треба починати англійською хоча б по 10 хвилин щось спікати, бо програма в школі Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Aina 237 Опубліковано: 24 червня, 2014 От сьогодні в нас "день української мови"! Малий вже півдня мовчить Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 24 червня, 2014 Звісно, кожному з нас лєньки через супротив працювати, Що ліньки, то ліньки... А ми навпаки, з донею інколи російською практикуємо потеревеніти, чи хоча б почитати книжки виразно. Вам звичніше, тому що у Носівці всі розмовляють українською мовою. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 24 червня, 2014 Таню, о, знаєш Носівку? Мо носівчани десь поряд працюють? Вони ж по всьому Києву розповзаються зранку Якби я зараз, навіть, оце, що щойно написала, прочитала вголос, то на мене б здивовано поглянули... У нас дуже намішано російських слів але з українською вимовою . Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 24 червня, 2014 Таню, о, знаєш Носівку? Ало, трохи Носівку знаю. Колись давно проїзджали електричкою. І продавали будинок у Носівці (я ж займаюсь нерухомістю). Так як заїхали на машині, так чуть колеса не залишили... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ринишек 1 856 Опубліковано: 24 червня, 2014 От ж ж Таню...нагадала мені про нерухомість. Я тут здихатися ніяк своєї нерухомості не можу. Років 5 тому вклали "зайві" гроші (як же вони б зараз у пригоді стали!!!) у нерухомість. Мабуть чорти тоді коло мене крутились - купили 3 к квартиру хрущовку, та ще й у цоколі. Де були мої мізки? тепер уже рік я намагаюся продати за ціну, нижче ніж купувала - та де там! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 24 червня, 2014 Іро, мушу тебе засмутити... і дальше ціни потихеньку будуть знижуватися. Зараз ніхто нічого не купує. Даже в кращий час неохоче купували крайні етажі, то зара і цей лад погас. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 24 червня, 2014 О, це нам знайоме. Звикли ми вже до доріг, потрошку висипаємо, вулицями зібравшись. То зальотним страшно, а ми ж тут всі ямки знаємо , літаємо, як Шумахери Це проблема більшості малих містечок, лежить те, що давно положили, на ямковий ремонт немає коштів, а щоб нову дорогу прокласти - взагалі нема мови... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 24 червня, 2014 То зальотним страшно, а ми ж тут всі ямки знаємо , літаємо, як Шумахери Оооо... так ви круті перці... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ринишек 1 856 Опубліковано: 25 червня, 2014 так Таню, я вже зрозуміла, що влізла з тією нерухомістю як жид поночі. проте, все ж сподіваюся, що колись-таки продам. На кожен товар, як відомо.... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Явдоха 4 484 Опубліковано: 25 червня, 2014 Добрий день, дiвчата! Господи, неужели я решилась ! Это мои первые три слова написанные на украинском языке. Страшно было, как перед первым прыжком с парашютом. 1 Олька reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
AlenaT 2 375 Опубліковано: 25 червня, 2014 Таню, в добру путь!))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 25 червня, 2014 Добрий день, дiвчата! доброго здоров"ячка Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ринишек 1 856 Опубліковано: 25 червня, 2014 Явдосю! я теж тебе вітаю! ну як занурення у мовно-письмове середовище? а що у школі не вивчали українську? Ви знаєете, мені дуже-дуже у житті пощастило. У мене в школі були такі непервершені вчителі з української та російської! обидві дуже шанували свій предмет. Хоча і по-різному. У мене взагалі-то дві мови рідні - російська і українська. До речі вчителька української сама у побуті була російськомовна. На жаль її вже з нами нема. Така жіночка була - трошки схожа на Проню Прокопівну, висока, статна, а вже у пазусі скілько того добра було!!! Вона всьому класу нашому назавжди привила любов до уркаїнської. Ми в школі ставили пьеси, у нас створився якось неочикувано шкільний театр. Кайдашева сім'я - то наша перлина була. Нас запрошували завжди на всілякі конкурси та концерти з тією п'єсою А на уроках ми у ролях Мавку читали - то щось неймовірне! Шевченківські дні у нас у березні були завжди.... Яка то була золота наша вчителька! Минуло 25 років як ми школу закінчили, а й досі увесь класс згадує ті постановки! І досі весь наш класс є певним шанувальником української літератури... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 25 червня, 2014 Як же це ти,Явдохо,загубилася тут,не вивчала українську???? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах