Перейти до вмісту
Natali06

Солов'їна пісня

Recommended Posts

ой вибачайте. виправляюсь. Ринишек моя сестра, а Поліна моя доця (одним словом кровні родичі). доця у меня дуже любить спивати. її наша мама вчить ( у мене самої слуху немає, а голос ого-го). Поліна нам періодично дає концерти. навіть на німецькій мові дві пісні знає. так що Ируся вас записати з Поліною до кружка???? я навіть знаю куди. буде чудовий дует :girl_wink:

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Де б собi знайти такий народний хор для бабусь!!! ::)): А ще добре було б, десь знайти трохи часу для цього...

Поділитися повідомленням

Ну от, не встигла й "але" сказати... :mocking: :mocking: :mocking:

Ні, красно дякую, я з Поліною можу й так поспівати, хоча мені вистачає концертів домашніх і так :mocking: :mocking: :mocking:

я про більш серйозний підхід.

Явдосю, чомусь мені здається, що часу можна знайти. То все лінь-матінка

Поділитися повідомленням

Ринишек:, Яринка, та нi, я зовсiм не ледаща. У мене дiйсно немаэ часу, а ще я дуже часто себе погано почуваю.

Поділитися повідомленням

Та то я за себе ж писала! Я наприклад двічі на тиждень ходжу на пілатес (третій раз мені вже якось не теє :oops1: теж ліньки). Але варто пропустити 2 заняття, як вже майже неможливо себе змусити відновити заняття - знаходжу массу відмовок.

От сестра мені телефонує - каже дуже гарно на вулиці (вона зараз якраз пішки йде з однієї хати до іншої) - і мені "А ти що? все на дивані?"

а я якраз-таки щось нездужаю останній тиждень. У п"ятницю у мене було невеличке хірургічне втручання - гістероскопія діагностична. Та чи то я така пундикова чи що - але якось мені не дуже добре, особливо останні два дні.

От і не розберу - чи то я лінуюся, чи то нездужаю? :neznau:

Прийдеться мабуть записати на мобілку пісні та співати десь теж на дачі :mocking:

Поділитися повідомленням

Я тебе обожнюю, пундикова ти наша!!! :girl_love:

У мене теж було невеличке стоматологiчне втручання, тiльки у суботу. Яринко, вже э результати обстеження?

Поділитися повідомленням

I ще у мене э запитання - куди це подiлися моi вчителя з украiнськоi мови? (после тире везде читай и с двумя крапками) А? :neznau: А я така довiрлива, повiрила вам, дiвчата... :oops:

Ось я питаю вас, де Живчик, де моя люба Фронечко? Де всi ?????? :neee: :neee: :neee:

Мабуть у цiй багнюцi, на ХП вовтузяться. :girl_in_dreams: Егешь, егешь!!!! Iм там мабудь краще,нiж тут. ::0:

Поділитися повідомленням

Та чи то я така пундикова чи що:

Добрий ранок всім україномовним!

Дівчата, розтлумчте мені, будь ласка, що таке "пундикова".

В інеті не знайшла пояснення. :girl_blush:

Поділитися повідомленням

Явдоха:, Та мо прибирають квартири, тут же така хвиля "заспокоєння нервів прибиранням" пішла, можливо, заразилися ::)):

Поділитися повідомленням

Люлёк:, однозначно, щось приємне і веселе :mocking: Мені чомусь відразу асоціації з маленькою тепленькою ванільною плюшкою :haha123:

Поділитися повідомленням

Ала, дякую!

Знайшла, що таке "пундик" .

ПУНДИК, а, чол.

1. Рід печива або пиріжків. Латин по царському звичаю Енею дари одрядив: .. Горіхів київських смажених, Полтавських пундиків пряжених I гусячих п'ять кіп яєць (Іван Котляревський, I, 1952, 174); Бабуся поставила на стіл пахучі рожеві пундики, що аж кипіли в маслі (Юрій Збанацький, Мор. чайка, 1959, 91).

2. перев. мн., розм. Смачна їжа, ласощі. — Ото великі пани понаїздили в Вільшаницю! Як забагатієте, тоді будете їсти пундики (Нечуй-Левицький, III, 1956, 199); — Іди, іди та постав нам мерщій на стіл усе, що є! — гукав Бульба услід жінці. — Нам не треба пампушок, медяників.. та всяких там пундиків!

пундики — в українській кухні — рід печива, тістечка, здобні булоч­ки; також випічка із шарового тіс­та, перекладеного підсмаженою на олії цибулею; взагалі смачні кон­дитерські вироби (перев. з тіста); ознака ситості, заможності. Латин по царському звичаю Енею дари одрядив: ...Горіхів київських смаже­них, Полтавських пундиків пряже­них І гусячих п’ять кіп яєць (І. Котляревський); Як забагатієте, тоді будете їсти пундики (І. Нечуй-Левицький).

Полтавські пряжені пундики їдять із борщем. Випікають їх на смальці, діаметром десь 12 сантиметрів. Потім вижарюють сало до шкварок, додають цибулю. У полумисок ставлю один корж, посипаю шкварками з цибулькою, потім наступний корж. І таких — скільки з"їсте — шість, сім. Стовпчик із коржиків раніше ставили в піч, там вони пряжилися. Я готував цю страву в духовці. На 5–6 хвилин залишав при температурі 125 градусів. Потім кожному подавав до борщу порцію пундиків замість хліба і пампушок. Шкварочки між коржами стають м"якесенькі, у роті тануть. Так змарамурили все!

Кореспондент "ГПУ" приготувала пундики вдома. На 15 коржиків (п"ять порцій) треба насипати гірку з одного кілограма борошна. Зробити в ній "кратер" і вилити туди склянку-півтори кисляку, додати дрібку соди. Тісто вимішати, щоб воно не бралося до рук. І залишити, нехай трохи постоїть.

Із тіста слід зробити невеликі коржики, розкачати їх качалкою. У сковороді із смальцем обсмажити з обох боків. Пундики піднімаються і виходять пухкі.

Невеликі шматки сала на сковорідці мають вижаритися до шкварок. На п"ять порцій довелося посмажити дві сковорідки сала — 300 г. На смальці обсмажують і порізані півкільцями кілька цибулин. Шкварками з цибулею посипають пундики, ставлять у духовку. І шматочки сала, і самі пундики після духовки стають м"якими.

Поділитися повідомленням

Ліля, і тобі дякую за роз"яснення :smile6: значить я була недалека від істини. Все-таки, пундик той їстівний :mocking:

Поділитися повідомленням

Люлёк:, добрий ранок! :hy:

Алцёна:, i тобi теж добрий ранок, Алуся! :hy:

Поділитися повідомленням

Алцёна:, Алуся, була б дуже рада, якби ця i тiльки ця хвиля накрила б усiх нас! Як би заблищали у всiх нас нашi оселi та хатиночки ( чи правильно хатиноньки?).

Поділитися повідомленням

Доброго ранку!

Ліля, я не знала що таке пундик :neznau: Добре, що ти знайшла тлумачення.

В нашій сім'ї "пундиковий" - то занадто ніжна людина, така, яка аж занадто себе береже та жаліє. Скоріше вислів - критичний, стосовно того, хто волає від порізу пальця :mocking:

Явдосю, а що ж тебе навчати? пишеш грамотно (за відсутностю їжачка "Ї" я наприклад тебе чудово розумію).

правильно буде і так і так, ще й хатинки можна написати. А також - оселі (жилище)

Дякую за теплі слова на мою адресу. Мені приємно. До речі, ти звеш мене, майже як моя прабабуся - Оринка, Орися. Дякую тобі! :d_daisy: результати будуть скоріше за все у п'ятницю. З понеділка буду планувати проведення ото ж ЕМА (емболізація маточних артерій).

Алло, привіт! ти мене трохи насмішила. У мене миттєво склеїлися дві асоціативні речі - твоє припущення щодо ванільної булочки та моя зайва вага. Тобто я відразу уявила себе у вигляді НЕмаленької такої ванільної булки :mocking: :mocking: :mocking:

Поділитися повідомленням

Доброго-доброго раночку, Явдосю-Танечко, хоча, поки я зібралась відповісти, вже дня, :d_daisy:

Поділитися повідомленням

Ця вага зайва, чомусь осідає не там, де не завадило б і добавки :mocking: Тоді я теж місцями пундичок. Нічне тортоліплення дало свої результати :oops1: +5 кг і назад ніяк не злазять :girl-th:

Поділитися повідомленням

а що ж тебе навчати? пишеш грамотно

Яриночко, красно дякую тобi за моi дуже скромнi досягнення по опануванню, тепер i для мене, рiдненькоi мови.

результати будуть скоріше за все у п'ятницю
- буду чекати на них, а також молити Бога, щоб вони були добрими.

Поділитися повідомленням

+5 кг і назад ніяк не злазять
Алуся, сонечко, якi твоi роки! Ще втигнешь скинуть, як що забажаэшь :girl_yes:

Мабудь "як що" треба писати "якщо"?

Поділитися повідомленням

Це точно. Головне захотіти сильно-пресильно, поставити собі мету :oops:

Поділитися повідомленням

Авжеж, авжеж! Мета - це велика сила. А коли це велика мета, то це дуже потужна сила.

Поділитися повідомленням

+5 кг і назад ніяк не злазять
Алуся, сонечко, якi твоi роки! Ще втигнешь скинуть, як що забажаэшь :girl_yes:

Мабудь "як що" треба писати "якщо"?

І забажаєш без м'якого знаку)))

Якщо в значенні "если"- разом)))

Поділитися повідомленням

Ой, дівчата, як багато ми забули своєї рідної мови! :girl_184: А була ж відміннецею :oops1: А тепер сиджу і по пів години думаю , як вірно написати те чи інше слово... :smile9:

Поділитися повідомленням

Ось я питаю вас, де Живчик, де моя люба Фронечко? Де всi ?????? :neee: :neee: :neee:

Мабуть у цiй багнюцi, на ХП вовтузяться. :girl_in_dreams: Егешь, егешь!!!! Iм там мабудь краще,нiж тут. ::0:

Боже мене збав... тюфу...тюфу...тюфу....

Я вас, дівчатка, ні на кого не проміняю. :girl_love:

Тетянко, після шиплячих букв, в український мові, м'який знак не пишеться. Маю на увазі слолва " Егешь, егешь". Потрібно- еге ж. Але зазвичай таке слово не вживаеться(не красиве воно). Замість нього е красиве слово - "звичайно".

Поділитися повідомленням

Мої дорогесенькі,вибачайте,така в мене був такий тиждень...я розумію,що не ввічливо вас не відвідувати...це ранком я заскочила у ту багнюку,що ті нелюди про нас пишуть,розумію- навіщо???і читаю..дурепа.....

Краще б вам писала,чим займалася грець його знає чим...сором...

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз