Ингредиенты:
Опара:
Вода 550г
Цукор 11г
Дріжджі сухі 11г
В опару додати:
Борошно - 900г
Сіль -18г
Олія рослинна 50г
Сир тертий (пармезан) 50г
Прованські трави 5г
Кунжут чорний(за бажанням) 5г
Метод
Зробити опару.
Додати до опари інгредієнти за списком.
Перемішати і залишити на 30 хв.
Замісити тісто і зразу ж поділити на кульки по 15 гр. Виходить їх дуже багато, шт 40-50. Залишаємо ще на 30 хв, щоб підійшли під плівку, щоб не сохли.
Розкачуємо кульку у тоненьку паличку, 25 см довжиною (приблизно). Випікати 160' 15 хв, щоб хруствли при розломі.
В домашній духовці температура десь 180, час - регулювати.
Як тільки витягуєте з духовки - вони м'якуваті, як вистигнуть - стають хрумкими.
Олію додавала соняшникову, але можна і оливкову. Пармезан - на дрібну терку, можна замінити просто на твердий сир.
Кунжут я не додавала.
Ррецепт грісіні робочий, класний, смачний!