Ингредиенты:
Тісто:
Борошно пшеничне сильне 175гр
Вода холодна 100гр
Сіль екстра 2 грн
Олія 30 гр
Начинка:
Яблука зелені, типу семеринка 1,300кг
Горіх волоський 50 гр
Вишня 200 гр
Цукор 100 гр
Масло вершкове 40гр
Крохмаль кукурудзяний 25 грн
Кориця 2 гр
Ванільний цукор 10 гр
Сік лимона 30 гр
Олія для змащування 50-70 гр.
Метод
Тісто змішувати краще звечора, і випікати на ранок.
В чашу - борошно+ вода + сіль.насадкою крюк замісити тісто. Поступово додати олію і вимісити однорідне м'яке тісто. В плівку в контакт і в холодильник на 8-10 годин (можна і більше)
На начинку - чистимо і ріжемо невеликими шматочками яблука, полити лимонним соком, додати всі інші інгредієнти, ретельно перемішати і в холодильник.
На столі постелити рушник розміром від 80-ти см в висоту і см 100 в довжину ( або 2 рушника).
Припилити рушник борошном, викласти тісто і руками потихеньку починаємо розтягувати ( можна зразу прокачати трохи качалкою, але обережно, не сильно натискати). Тісто має розтягнутися максимально, бути практично прозорим. Змащуємо поверхню олією( я роблю силіконовим пензликом або просто рукою)
На край, ближчий до себе викладаємо начинку, витискаючи сік. Тримаючи край рушника починаємо згортати штрудель. Края "запечатуємо". Обережно з рушника "перекидуємо" на змащений противень швом донизу. Зверху теж змащуємо олією. Випікати при 190', 35 хв
video5350364975376390530.mp4
Україна
Війна росії з Україною
День 1009