ІринаТ 108 Опубліковано: 18 жовтня, 2015 Ингредиенты: Маковий коржМак - 200г Яйця - 2 шт.Цукор - 4 ст.л.Ізюм - 25гГоріхи - 5-6 шт.Апельсинові цукати - 1 ст.л.Сирний коржСир - 500гСметана - 2 ст.л.Ванільний пудинг - 1 пачка (або 2-3 ст.л.крохмалу)Апельсинові цукати - 3 ст.л.Ізюм - 100гЯйця - 3 шт.Цукор - 5 ст.л.Шоколадний коржЯйця - 4 шт.Мука - 8 ст.л.Какао - 4 ст.л.Сода - 2/3 ч.л.СільЦукор - 6 ст.л.КремСметана - 200гКава розчинна - 1 ч.л.Яйце - 1 шт.Мука - 1 ч.л.Цукор - 4 ст.л.Масло - 200 г Спосiб приготування Маковий корж Мак запарити і перемолоти на м"ясорубці з найдрібнішим ситом разом з горіхами (за рецептом тричі, але не бачу такої необхідності). Додати ізюм, цукати, цукор і яйця, добре вимішати. Сирний корж Сир розтерти зі сметаною і цукром (я роблю це в комбайні за допомогою ножа). Додати яйця, цукати, пудинг (або 2-3 ст.л.крохмалю і ванільний цукор) та ізюм. Все добре вимішати. Шоколадний корж Білки добре збити з цукром, додати жовтки, муку, какао і розпушувач ( в рецепті сказано"соду", я замінюю порошком до печива). Форму 15*30см вистелити пергаментнийм папером, викласти макову масу, зверху сирну, а потім шоколадну. Випікати 35-40 хв. при температурі 190 градусів. Коли охолоне, розрізати вертикально на 2 коржі. На одну частину (маком догори) намазати крем. Зверху - другу частину маком вниз. Крем Сметану змішати з яйцем, кавою і цукром. Заварити до густої маси. Охолодити. Масло кімнатної температури збити міксером і по-трохи додавити сметанкову масу, збивати до пухкого стану. Примітки Мені був потрібний круглий торт, брала 1,5 порції по рецепту і випікала двома коржами. Вихід - 3 кг. Крем надзвичайно смачний, дуже ніжний за рахунок кавового смаку. До макового коржа на мій смак хочеться більше цукру і я б не давала ізюму (ізюм буде в сирному коржі). Апельсинові цукати заміняла на лимонну цедру, теж зовсім непогано. В цілому роботи багато, але результат того вартий. Смачного!!!! Рецепт - http://smak.ua/ru/blog/user-211644/recept-1023673/plyatsok_tri_bazhannya.html 14 Юлькин, lissaKi, Natali06 та 11 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 595 Опубліковано: 18 жовтня, 2015 Так! Так! Це пляцок! Ще один в нашій колекції! Які ж вони смачні! Дякую тобі, Ірина, за рецепт 2 ІринаТ та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
N@T@ 3 842 Опубліковано: 19 жовтня, 2015 Я по назві теж спочатку подумала - пляцок, але ж написано - торт. Прийшла подивитися Ірино, Ви, мабудь, справте в назві на пляцок - так буде чесно. Дякую за рецепт нового пляцка! 3 lana19, ІринаТ та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ІринаТ 108 Опубліковано: 19 жовтня, 2015 Вибачте за назву, щось не звернула на це увагу. А ще поясніть мені будь ласка, чим вони відрізняються - пляцки від тортів. Я думала, що пляцокі - це те, що без крему. А як насправді? 3 lana19, Natali06 та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 19 жовтня, 2015 А ще поясніть мені будь ласка, чим вони відрізняються - пляцки від тортів. Мне тоже это всегда было интересно. Когда я была в Бориславе( тот что у Франка "Борислав сміється"), то там пляцками называли все пироги. Вот и я думала, что пляцки это пироги . 2 fronya40 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lissaKi 3 626 Опубліковано: 19 жовтня, 2015 Из Википедии Пляцок — будь-який тонкий коржик підсмажений на пательні, сковорідці. Походить від польської мови де називається пляцком чи мазуриком. У Львові існує діалектичне тлумачення даного слова - кондитерський виріб, багатошаровий торт-десерт, подають на свята і урочистості, на одній таці відразу кілька видів. Пляцки популярні в Галичині, дуже схожі на торт, але, як правило, пляцки печуть в прямокутній формі. Зріз пляцка яскравий і багатобарвний, часом хитромудрий, завдяки різноманітним верствам, начинці і кремам. Подають відразу кілька видів, нарізані порційно на квадратики. 5 hasia, fronya40, Natali06 та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 19 жовтня, 2015 яка радість,ще один пляцок у нашій скарбниці!!! Та ще й такий гарний, і мені так хочеться солодкого!!!! Я була у Львові, мені говорили,що пляцками називають вони всі пирог-торти-рулети. Там є у них кафе Львівський Пляцок. Я так і запитувала))) 3 ІринаТ, Natali06 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ІринаТ 108 Опубліковано: 19 жовтня, 2015 Пляцки популярні в Галичині, дуже схожі на торт, але, як правило, пляцки печуть в прямокутній формі. Ой справді, щось мене "переклинило" зранку. Пляцки на Галичині - це або вироби без крему (наприклад "Крухий пляцок"з яблуками) або все, що випечено в квадратній формі. Просто на всі свята люди принаймні донедавна, особливо по селах, дуже багато пекли. І робили це у великих квадратних бритванках (формах), різали різні пляцки квадратиками і викладали на один кльош (блюдо). Той самий виріб випечений з нагоди Дня народження в круглій формі, оздоблений краще - це вже торт. 4 lana19, Юлькин, Natali06 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lissaKi 3 626 Опубліковано: 6 листопада, 2015 Нашла сегодня случайно. Пляцки являются обязательной составной частью разных торжеств, в том числе и свадебного стола. Как правило, их подача производится одновременно с холодными закусками, в особых вазочках на ножках, которые называются клёши. Одна пляцка печётся из расчёта на четырёх человек, с учётом того, что гости ещё и возьмут с собой по кусочку. Пляцки могут быть самые разные по вкусу и по цвету, но высота у всех должна быть одинаковой. Большое значение придаётся правильной нарезке пляцек перед подачей на стол. Процесс приготовления пляцек является весьма трудоёмким, коржи пекутся, начиная с понедельника, в четверг пекутся сырники, а в пятницу сбиваются кремы и производится сборка пляцек.От привычных нам тортов пляцки отличаются не только своей прямоугольной и реже квадратной формой, но и своей высотой в готовом виде, которая должна соответствовать строго определённому стандарту. Сам стандарт проверяется просто: если нарезанный кусок пляцки с трудом входит в широко раскрытый рот – значит это то, что нужно. Кроме того, уникальность пляцек заключается в способе их приготовления, поскольку каждый рецепт предусматривает сочетание нескольких видов начинок и типов коржей. Разрезание пляцек производят порционно, по типу пирожных, причём нарезанные порции имеют очень красочные срезы.Иногда пляцками называют обычные сладкие пироги с вишнями, яблоками или тёртые, но для таких пирогов существует другое название – перекладинцы. 2 Natali06 та Людок reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ІринаТ 108 Опубліковано: 7 листопада, 2015 Ну тоді це точно це пляцок, а торт. По висоті не підходить під вищезазначені параметри 1 lissaKi reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах