Natali06 18 069 Опубліковано: 6 вересня, 2017 Ингредиенты: груши спелые-1кгсахар-500г ваниль-1 стручокцедра 1 лимонакожура 1 яблока Способ приготовления Груши очистить , разрезать на части. Сложить в кастрюлю с толстым дном. Добавить стручок ванили ( предварительно разрезав его вдоль ) цедру 1 лимона и кожуру 1 яблока. Варить на среднем огне в течении 15 минут, пока груши не пустят сок. Затем добавить сахар и варить до желаемой густоты. В конце варки стручок ванили вынуть, оставшуюся смесь перебить с помощью ручного блендера. Готовый джем разложить в стерильные банки и закрыть герметично. 10 Алцьона, Vilapo, lana19 та 7 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 6 вересня, 2017 Нямочно!! Он, я так поняла, не очень густой? К блинчикам будет в самый раз!! 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 7 вересня, 2017 Аллусик, да, не очень густой. Но и не слишком жидкий)) К бличикам , то что нужно))) 2 inucya та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Jefry 2 035 Опубліковано: 7 вересня, 2017 А яблочная кожура для пикантности? Стручок ванили вынимать не нужно перед тем как бжикать блендером? 3 inucya, Алцьона та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 7 вересня, 2017 Женя, та ни, не для пикантности))В яблочной кожуре содержится пектин, которого нет в грушах. Он дает джему загустеть. И ваниль , конечно же, вынимать. Спасибо, что заметил. )) Допишу. 3 Алцьона, lana19 та Jefry reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Vilapo 8 029 Опубліковано: 7 вересня, 2017 Такой крутой джем, да еще с ванилью. Наташа, а ты потом разрезаешь стручок и семена в джем, или для дальнейшего использования? 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 7 вересня, 2017 Ленусик, та таки да, по нынешним меркам , это круто (( Но у меня было парочка , из старых запасов, поэтому и решила приготовить по правилам. Стручок разрезается сразу, чтобы отдать все свои ароматы))) 2 Jefry та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 29 серпня, 2019 Наталочка, а хоть приблизительно сколько варить? Если час покипит, то норм будет? Мне не столь важна консистенция, сколько, чтобы получился))) ВоПчем, сварила я)) Он как детская пюреха, но это же он и горячий. Думаю, загустеет ещё. Из 1,3 порции получилось 6 баночек из-под детского пюре, пишут, это около 1л. 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 30 серпня, 2019 Аллусік, ! Нажаль, більшого загущення , якщо не вварити, не буде( Тому що в грушах немає такого пектіну як в яблуках. Можливо треба було додати шкірки від яблук, вони б і надали в подальшому густоти. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 30 серпня, 2019 Нєєє, ну він незовсім вже вода)) просто рідше, ніж яблучний. А шкірок яблучних я туди багацько накидала, бо я ж і яблучний варю, щоб мінімум відходів)) А джем таки схватився. В мисочці гарненький був, з оладками просто смакота!!ю А ще так лимонкою пахне!!! Поки робила, то всю хату запахтіла. Спочатку чиста лимонка, а як вкинула до груш і яблучних шкурок та на газ, то аромат змінився!! Став ну реально Кензо!!!! 2 УкраІнка та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 30 серпня, 2019 Ти ж моя хозяєчка! Ти і без мене все знаєш, бач безвідходне підриємство зробила)))) 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах