Магда 2 233 Опубліковано: 1 лютого, 2020 Інгредієнти: Корінь селери - 2 шт. Морква - 1 шт. Часник - 5 зубчиків Вершки (молоко) - 0,5 л Свіжезмелений перець, Сіль, Оливкова олія Корінь селери та моркву почистити, порізати на невеликі кубики. Викласти в форму для запікання, туди ж покласти зубчики часнику. Посолити, поперчити за смаком, залити вершками так, щоб верхній шар овочів ледь торкався рідини. Я завжди використовувала саме 20%-ві вершки, але останнім часом перейшла на молоко 😎, смак від цього не програв. Накрити форму щільно фольгою і поставити в духовку на 220 градусів десь хвилин на 50. Потрібно просто прослідкувати, щоб рідина не вся випарувалася, бо тоді пюре буде сухуватим. Готові овочі дістати з духовки, перебити блендером. Все, смачнюще і корисне пюре готове. Відмінний гарнір до птиці або ніжного тушкованого м'яса, ми любимо з відвареним язиком. Картопля у нас в сім'ї якось не в фаворі, ми її признаємо тільки в дерунах та по-селянськи, а от з селери пюре ми любимо і я готую його досить часто. Показати вміст Колись дуже давно на національному телебаченні було кулінарне шоу, його вела Ольга Бура, вона, на превеликий жаль, загинула в дтп. Дуже цікава і дуже красива була дівчина. Вона запрошувала до себе на програму гостей, одним з них був кулінар Володимир Яворницький, він і готував це пюре. Рецепт мене тоді вразив, з тих пір я його і готую, лише трішки змінила - додаю моркву. 4 inucya, lana19, fronya40 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 930 Опубліковано: 2 лютого, 2020 Цікаво. Смачно? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 233 Опубліковано: 2 лютого, 2020 (змінено) В 02.02.2020 в 06:46, fronya40 сказав: Цікаво. Смачно? Смачно :) за консистенцією це звичайне пюре, трішки ніжніше ніж картопляне, але без крохмального присмаку. За смаком - теж схоже на картопляне, але солодше і з легким ароматом селери. В мене цього разу були невеличка селера і велечезна морквина. Проти моркви в мене в сім'ї ніхто нічого немає, тому я сміливо додала цілу гіганську морквину. Через то пюре має такий яскравий колір, а зазвичай, воно в мене кремово-біле. Варто спробувати. Змінено 2 лютого, 2020 користувачем Магда 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 233 Опубліковано: 2 лютого, 2020 Забула в рецепті дописати, що овочі перед посадкою в духовку ще потрібно збризнути оливковою олією. В інгредієнтах олія є, на фото сирих овочей видно краплі олії, а в описі рецепту забула( 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
inucya 2 583 Опубліковано: 2 лютого, 2020 В 02.02.2020 в 06:46, fronya40 сказав: Цікаво. Смачно? Мабуть, ще i корисно! Наталочка, гарне пюре! Треба i менi таке зробити, бо картопляне вже набридло 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 233 Опубліковано: 2 лютого, 2020 В 02.02.2020 в 18:21, inucya сказав: Мабуть, ще i корисно! Наталочка, гарне пюре! Треба i менi таке зробити, бо картопляне вже набридло Іннуся, так, це справді ще й корисно, але у нас в сім'ї це слово під забороню :), бо як тільки скажеш "це корисно" - все, ніхто їсти не буде :) Мені цікаво буде цікаво дізнатись твоє враження. 1 inucya reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах